خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماجرای سیلاب به روایت نایب رئیس نظام مهندسی/از جک تا سانفرانسیسکو

مهر | استان‌ها | جمعه، 19 بهمن 1397 - 19:02
خرم‌آباد- نایب رئیس نظام مهندسی لرستان در بررسی حوادث سیلاب اخیر لرستان، انگشت اتهام را به سوی رسانه‌ها گرفت که موجب واکنش خبرنگاران حاضر در صحن شورای شهر خرم‌آباد شد.
لرستان،رسانه،مهندسي،سيلاب،خرم،نايب،زلزله،مشكل،نظام،رئيس،بارا ...

به گزارش خبرنگار مهر، سعید بارانی در جلسه بررسی تخصصی احداث پل های روی رودخانه خرم رود و سیلاب اخیر خرم آباد در سخنانی با اشاره به اینکه گمان نمی کنم مشکل تخصصی حاد سازه ای در این زمینه رخ داده باشد، مشکلات ما جاهای دیگر است، مشاور طرح از مهندسان خوب استان است، پیمانکار طرح همان کسانی هستند که به داد مردم سر پل ذهاب رسیدند، اگر نقطه هم ضعفی باشد باید بررسی شود که به مدیریت کارگاه برمی گردد و رابطه ناظر و کارفرما.
وی با بیان اینکه مراقب خودزنی مهندسی هم باشیم، مراقب کمرنگ شدن وجهه مهندسی در این بازار شام باشیم، تصریح کرد: هر یک از دوستان می توانستند به جای مهندسان پروژه باشند و به نوعی این شتری است که در خانه هر کسی می تواند بخوابد.
سیلاب ها دوباره تکرار می شود چون ما توسعه نیافته هستیم!
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان افزود: این سیلاب ها دوباره تکرار می شود چون ما توسعه نیافته هستیم، مدیریت سیستمی نداریم، آدم ها تغییر می کنند و به دنبال آن کارها نیز تغییر می کند.
بارانی با اشاره به اینکه البته باید نیمه پر لیوان را هم ببینیم، اقدامات هواشناسی و مدیریت بحران خیلی خوب بوده است، ادامه داد: در زلزله سال ۸۵ سیلاخور، با توجه به پیش لرزه ها از طریق دهیاری ها مردم را از خانه بیرون کردند و اگر این کار نمی شد می توانست حادثه بزرگتر از زلزله بم هم رخ دهد.
وی گفت: حتی در بحث زلزله سیلاخور با توجه به سازه های پیش ساخته اسکان موقت از اسکان ضروری حذف شد، امروز همکاران بنیاد مسکن در اسلام آباد غرب افتخار آفرین می شوند.
انگشت اتهام نایب رئیس نظام مهندسی لرستان به سوی رسانه ها
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان خاطرنشان کرد: از لودری که مردم را انتقال می داد تا آتش نشانی که مردم را بر دوش می گرفت را ببینیم، جای تقدیر دارد، باید این ها را دید و رسانه ای کرد.
بارانی در ادامه سخنان خود انگشت اتهام را به سوی رسانه ها نشانه گرفت و اظهار داشت: اولین موضوع من برمی گردد به رسانه که ضعیفیم، یکی از عوامل مدیریت بحران نگاه درست به رسانه است، رسانه بومی ما در لرستان با چالش مواجه است، به درستی نتوانسته با لر و لک و بختیاری ارتباط برقرار کند و نگاه عمیقی به مسائل و مشکلات لرستان ندارد.
اظهاراتیاز جَک پستچی تا سان‌فرانسیسکو
وی به ذکر مثالی از کارکرد رسانه در کشورهای خارجی پرداخت و افزود: جَک پستچی می خواهد نامه خانم الیزابت را ببرد با دوچرخه می خورد به تنه درخت و رادیو و رسانه محلی خبر را پخش می کند و مردم متوجه می شوند جک پستچی که همه او را دوست دارند با مشکل مواجه شده و به داد او می رسند، این است رسانه محلی!
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان با بیان اینکه ما آن را نمی خواهیم اما در این قضایای سیلاب به درستی اطلاع رسانی شود، بدون سانسور و روان و پرتکرار.
در سیلاب مشکل داریم وای به حال زلزله در این منطقه، وای به حال جَک!
بارانی با اشاره به کمبود تجهیزات و امکانات در لرستان گفت: دولت باید اعتباری بدهد، به ویژه برای مناطق زاگرس نشین، آتش سوزی می آید درختان بلوط می سوزند و مشکل داریم، در سیلاب مشکل داریم وای به حال زلزله در این منطقه، وای به حال جَک!
وی در ادامه گفت: روحیه مواجهه با بحران در ما ضعیف است، نمی دانم از ژنیتک ماست یا چیز دیگری است؛ در شهر سان‌فرانسیسکو هتلی آتش می گیرد و با توجه به توپوگرافی منطقه قسمتی از شهر می سوزد، مردم کل شهر را تخریب می کنند و دوباره می سازند، ۵۰ سال بعد زلزله می آید و دوباره همه چیز تخریب می شود و دوباره شهر را می سازند.
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان افزود: عدم توازن و در هم ریختگی عمران و آبادانی در خرم آباد سبب شده خیلی مشکلات پیش بیاید، این موضوع وابستگی تام به دولت دارد، به پول نفت و لابی های سیاسی دارد.
سان‌فرانسیسکو چه ربطی به خرم آباد دارد؟!
این سخنان سعید بارانی نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان لرستان واکنش دولتشاهی عضو انجمن پیمانکاران لرستان را نیز در پی داشت تا بگوید: برخی دوستان داستان می گویند، اصلا سان‌فرانسیسکو چه ربطی به خرم آباد دارد؟!
خرم آباد دچار حادثه ای شد، مردم بی دفاع را توی گِل نگه داشتیم، اعتراض ما به این بود که کجای کار دچار مشکل است.