خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 05 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هنرمندی که چیت را وارد زندگی آپارتمانی کرد

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 28 مهر 1398 - 13:40
دستان هنرمند این بانوی ایلامی «چیت» این محصول 8 هزار ساله‌ی ایلامی را به داخل آپارتمان‌ها کشانده و زندگی امروزی را با این هنرصنعت سنتی پیوند داده است.
چيت،استان،ايلام،زندگي،دستي،كارهاي،صنايع،كارگاه،روستايي،صداي، ...

دستان هنرمند این بانوی ایلامی «چیت» این محصول 8 هزار ساله‌ی ایلامی را به داخل آپارتمان‌ها کشانده و زندگی امروزی را با این هنرصنعت سنتی پیوند داده است.
به گزارش ایسنا، او فارغ‌التخصیل رشته علوم اجتماعی است.
اما دستان هنرمند مادر و تلاش‌های پدر او را به کار چیت‌بافی با کاربردهای امروزی کشاند.
هنوز صدای بریدن نی‌ها در محدوده‌ی زندگی خود را به یاد دارد و صدای به هم خوردن سنگ‌های چیت‌بافی برای او زیباست چون صدای به هم خوردن سنگ‌ها یعنی ایجاد یک گره جدید و این گره‌ها است که می‌تواند گره‌های زندگی را از قبیل کار، شغل و درآمد باز کند و الگو باشد.
چیت در زندگی عشایری حفاظ و حصاری برای سیاه‌چادر است که آن را از باران و باد محافظت می‌کند.
در فصل بهار و نیمه‌ی اول فرودین که مردم ایلام به دشت و دمن می‌زنند چیت نیز همنشین آنهاست.
«هلن جوانمرد» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: از دوران کودکی به مادرم در چیت‌بافی کمک کردم .
وقتی در نمایشگاه‌های مختلف شرکت کردم ذائقه‌ی مشتریان کم‌کم دستم آمد و به این نتیجه رسیدم که باید دست به کارهای جدید بزنم.
از جمله ساخت کیف، جانانی و سبد و ...
وی با بیان اینکه از جاهای مختلف کشور سفارش دارم، تصریح کرد: در برخی از روستاهای استان دختران روستایی علاقمند را شناسایی کرده‌ام و کارهای سفارش شده را به آنها می‌سپارم و آنان هم از این محل، منبع درآمد دارند.
جوانمرد که از پیشتیبانان طرح ملی مشاغل خانگی جهاددانشگاهی است و به عنوان پشتیبان 70نفر از زنان روستایی فعالیت می‌کند، گفت: کاربردی کردن صنایع دستی بر اساس ذائقه‌ی مخاطبان امری ضروری است و دختران و زنان جامعه، مخصوصا آنانی که درمناطق روستایی استان زندگی می‌کنند باید به کسب و کارهای خانگی توجه بیشتری داشته باشند تا بتوانند برای خود منبع درآمدی کسب کنند.
وی با بیان اینکه برخی از کارآفرینان در این عرصه به تسهیلات نیاز دارند، گفت: منظور من از تسهیلات هم آسان کردن ساز و کارهای اداری از قبیل بیمه برای فعالان صنایع دستی است و هم وام‌های ارزان، چون بسیاری از وام‌ها خود به دردسرتبدیل می‌شوند و عملا مشکلی از مشکلات را حل نمی‌کنند.
محسنی، معاون صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام با اشاره به احیاء هنر چیت بافی در استان گفت: در حال حاضر در استان ایلام ۱۰ کارگاه چیت‌بافی فعال است که از این تعداد، ۶ کارگاه در روستاهای استان و ۴ کارگاه نیز در شهرهای استان مشغول فعالیت و تولید چیت هستند.
وی گفت: چیت ایلام که قدمتی ۸ هزار ساله دارد علاوه بر صادرات به کشور عراق، به کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود و با توسعه و رونق این هنرصنعت قدیمی، می توان چیت ایلام را به دنیا معرفی کرد.
انتهای پیام