خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اغلب افراد جامعه به میزان مورد نیاز مواد مقوی دریافت نمی‌کنند

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 28 مهر 1398 - 11:26
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در کشور از هر 10 نفر 5 تا 6 نفر بیش از حد غذا می‌خورند در حالی که از هر 10نفر فقط 2 الی 3 نفر به میزان لازم مواد مقوی دریافت می‌کنند.
نفر،تغذيه،غذا،گرسنگي،گروه،كشور،ماهي،بهداشتي،سلامت،غذايي،دريا ...

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در کشور از هر 10 نفر 5 تا 6 نفر بیش از حد غذا می‌خورند در حالی که از هر 10نفر فقط 2 الی 3 نفر به میزان لازم مواد مقوی دریافت می‌کنند.
علی اکبر حق‌ویسی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: 16 اکتبر هر سال به عنوان روز جهانی غذا به منظور توجه دادن جهانیان به مسئله مهم غذا انتخاب شده است و هر سال 150 کشور جهان این روز را برای توجه دادن جهانیان به سایه سیاه فقر و گرسنگی که عده‌ای را از داشتن حداقلی از غذا که بتواند سلامت آنها را تضمین کند محروم می‌کند، معطوف داشتند.
وی افزود: از آن سال تا کنون هر سال عنوانی برای این روز توسط فائو انتخاب می‌شود تا در بین کشورها در زمینه‌های مرتبط مانند سوتغذیه، گرسنگی و پیدا کردن راه حل‌ها در سطح جهان و منطقه بحث و تبادل نظر صورت گیرد و اقدامات موثری برای کاهش تعداد گرسنگان صورت گیرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار کرد: شعار سال 2019 سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد، تغذیه سالم برای دست‌یابی به جهان بدون گرسنگی است که این گرسنگی از دو جنبه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
حق‌ویسی ادامه داد: یکی از جنبه‌های قابل بررسی، کمیت گرسنگی و مقدار غذا است که از این جهت در کشور و استان با مشکل پرخوری مواجه هستیم؛ از هر 10 نفر 5 تا 6 نفر بیش از حد مورد نیاز غذا مصرف می‌کنند از هر 10 نفر حدود 5 تا 6 نفر بیش از حد، 2 و نیم الی 3 نفر متعادل و 1 و نیم الی 2 نفر کمتر از میزان مورد نیاز غذا مصرف می‌کنند.
وی اضافه کرد: در خصوص گروه سوم از افراد که کمتر از میزان مورد نیاز غذا مصرف می‌کنند این نکته قابل ذکر است که اگر این گروه کودکان باشند به کم وزنی، لاغری و کوتاه قدی، و اگر بزرگسالان باشند به لاغری دچار خواهند شد.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: جنبه دوم بررسی مسئله گرسنگی کیفیت تغذیه است که در ایران از هر 10 نفر 5 تا 7 نفر کم‌تر از میزان مورد نیاز، 2 الی 3 نفر متعادل و 1 الی 2 نفر بیش از میزان لازم مواد مقوی دریافت می‌کنند که دسته سوم اغلب ورزشکارانی هستند که از مکمل‌ها و مواد انرژی‌زا استفاده می‌کنند.
این کارشناس تغذیه افزود: یکی از مشکلات رایج در کشور کمبود ویتامین D است یکی از مشکلات رایج در کشور کمبود ویتامین D است که عدم دریافت نور خورشید به اندازه کافی سبب بروز آن می‌شود و این عدم دریافت نور خورشید عوامل متعددی دارد که می‌‍توان به ابری بودن هوا، آلودگی هوا و استفاده از کرم‌های ضد آفتاب اشاره کرد.
ماهی، روغن ماهی و روغن کبد ماهی است دارای ویتامینD بسیار زیادی هستند
حق‌ویسی اضافه کرد: یکی دیگر از دلایل کبود ویتامین D در بدن افراد مصرف نکردن به اندازه و مورد نیاز منابع غذایی از جمله ماهی، روغن ماهی و روغن کبد ماهی است که دارای ویتامینD بسیار زیادی هستند.
وی اظهار کرد: تمامی افراد بالای 12 سال می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های سلامت، ماهانه یک عدد قرص ژله‌ای 5000 واحدی ویتامین D به صورت کاملا رایگان دریافت نمایند.
این کارشناس تغذیه توضیح داد: جهت پیشگیری از گرسنگی برنامه مشترکی از سوی وزارت بهداشت با بنیاد علوی در سرتاسر کشور انجام گرفته که طی آن به مادران باردار و شیرده که تغذیه و وزن‌گیری درستی ندارند از ماه 6 بارداری تا 6 ماه بعد از زایمان، هر دوماه یک مرتبه بسته غذایی مناسب اهدا می‌شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: همچنین طی برنامه مشترکی با کمیته امداد امام خمینی رحمت‌الله ماهانه سبد غذایی به کودکان زیر 6 سال اهدا خواهد شد.
حق‌ویسی در ادامه گفت: از دیگر اقدامات مشترک، برنامه مشترکی با سازمان بهزیستی کل کشور بوده که طی آن مصوب شد در مهدهای روستایی و حاشیه شهر در بین کودکان 3 تا 6 سالی که محروم هستند و تغذیه مناسبی ندارند یک وعده غذای گرم توزیع شود.
وی با تاکید بر اهمیت فعالیت در زندگی انسان بیان کرد: توصیه ما به تمام مردم این است که در طول یک هفته حداقل 5 روز و هر روز حداقل 20 دقیقه فعالیتی مانند پیاده روی داشته باشند و تا حد امکان از سه ماده غذایی قند،‌چربی، نمک و فست فود کمتر استفاده کنند.
قند،‌چربی، نمک و فست فود کمتر استفاده شود
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه کرد: میوه، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات از جمله مواد غذایی هستند که در سلامت بدن بسیار موثراند و توصیه می‌شود تا هموطنان این مواد را در لیست غذایی دائم خود قرار دهند و به میزان لازم از آن مصرف کنند.
حق‌ویسی با اشاراه به تاثیر رعایت دستورات اسلام در داشتن زندگی و بدن سالم عنوان کرد: خواب شبانه تاثیر بسیار زیادی در سلامت جسم و روح انسان دارد که در اسلام هم به آن بسیار پرداخته شده، ساعت خواب جامعه باید اصلاح شود و مردم سعی کنند که زودتر بخوابند ساعت خواب جامعه ما باید اصلاح شود و مردم سعی کنند که زودتر بخوابند تا روز بعد بتوانند زودتر و سرحال‌تر از خواب برخیزند.
وی در پایان عنوان کرد: خواهشی که ما از هموطنان و همشهریان عزیز داریم این است که به مراکز خدمات جامع سلامت مارجعه کنند و خدمات تغذیه‌ای، روانی و بهداشتی را به صورت رایگان از آن مراکز دریافت کنند.
انتهای پیام