رینوتکس یک رویداد مقطعی نیست
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت:نمایشگاه نوآوری ربع رشیدی (رینوتکس) یک رویداد مقطعی نیست؛ بلکه ما در روند برگزاری این نمایشگاه توانستهایم یک بانک اطلاعاتی از فناوران و مبتکران تهیه کنیم تا هر زمان که بخش صنعت اعلام نیاز کرد بتوانیم بخشهای مرتبط صنعت و فناوری را به یکدیگر متصل کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت:نمایشگاه نوآوری ربع رشیدی (رینوتکس) یک رویداد مقطعی نیست؛ بلکه ما در روند برگزاری این نمایشگاه توانستهایم یک بانک اطلاعاتی از فناوران و مبتکران تهیه کنیم تا هر زمان که بخش صنعت اعلام نیاز کرد بتوانیم بخشهای مرتبط صنعت و فناوری را به یکدیگر متصل کنیم.
به گزارش ایسنا به نقل از استانداری آذربایجان شرقی، علی جهانگیری در نشستی با نمایندگان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، با اشاره به اینکه نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس) در شش سال گذشته به صورت مستمر برگزار شده است، افزود: در این مدت توانستهایم انسجام خوبی بین عرضهکنندگان فناوری ایجاد کند و میتوانیم ادعا کنیم که مشکلی در بخش عرضه نداریم.
وی ادامه داد: هفتمین دوره این نمایشگاه نیز در قالب 18 زون تخصصی برگزار میشود و مسئولیت هر زون بر عهده یکی از مدیران دستگاه های اجرایی یا روسای دانشگاههاست و در واقع کل استان در برگزاری این نمایشگاه مشارکت دارد.
رئیس ستاد اجرایی هفتمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس) ادامه داد: چالش اصلی در حوزه فناوری، طرف تقاضاست که نتوانسته نیازهای خود را به طور شفاف و مدون مطرح کند و این خلاء به شدت احساس میشود.
وی اضافه کرد: بخش صنعت و تولید که مهمترین مشتری فناوری هستند هنوز نتوانستهاند نیازهای خود را به شکل مطالعه شده و مدون بیان کنند؛ ما در این بخش، توان مسألهیابی نداریم و این فرهنگ هنوز ایجاد نشده است، هرچند ما در رینوتکس کارهایی را در این زمینه شروع کردهایم، اما تحقق این امر نیازمند راهاندازی یک نهضت ملی است.
جهانگیری در ادامه از ایجاد زون ویژه معرفی نیازمندیهای فناورنه و ساخت داخل در هفتمین دوره رینوتکس خبر داد و گفت: با تلاشهای استاندار و هماهنگیهای لازم با وزیر صمت، زمینه حضور و مشارکت فعال نهادها، سازمانها و شرکتهای تابعه این وزارتخانه همچون ایدرو و ایمیدرو در این بخش از نمایشگاه فراهم و مقرر شده است واحدهای صنفی و شرکتهای بزرگ صنعتی، چالشها و نیازمندیهای خود را به صاحبان ایده، نوآوران و فناوران حاضر در نمایشگاه معرفی کنند.
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، تجاریسازی فناوری را از دیگر چالشهای این حوزه برشمرد و گفت: بسیاری از فناوران و شرکتهای دانشبنیان توان مالی کافی برای تجاریسازی یا تولید انبوه فناوریهای خود را ندارند که بخش صنعت در این زمینه نیز میتواند موثر باشد.
وی افزود: تجاریسازی فناوری و بازاریابی و فروش آن یک کار تخصصی است که با آموزش و تأمین مالی میسر است که صنعتگران و تولیدکنندگان تجربیات ارزشمندی در این زمینه دارند و انتظار است که در کنار صاحبان فناوری قرار بگیرند.
جهانگیری از سازمانهای سرمایهگذار مانند ایدرو و ایمیدرو خواست تا با شناسایی فناوران و شرکتهای دانشبنیان توانمند که میتوانند بخش مهمی از نیازهای صنعتی را تأمین کنند، در بحث تجاریسازی و فروش فناوریها بیش از پیش نقشآفرینی کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر تمرکززدایی در حوزه علم و فناوری تأکید کرد و گفت: امروز توانمندیهایی که در استانها و شهرستانها هست چیزی کمتر از مرکز کشور ندارد؛ با این حال هنوز هم تفکر مرکزگرایی در برخی از سازمانهای ملی هست که انتظار داریم این تفکر اصلاح شود.
وی افزود: رینوتکس کار با ارزشی است که استان آذربایجان شرقی آن را شروع کرده و در این مدت توانسته سایر استانها را هم در آن مشارکت دهد؛ اما حضور سازمانهای تاثیرگذاری مثل ایدرو میتواند پای تجربیات ارزشمند بخش صنعت را هم به این نمایشگاه باز کند.
انتهای پیام