نزاع در آذربایجان شرقی 2.5 درصد افزایش یافت
بر اساس اعلام روابط عمومی پزشکی قانونی آذربایجان شرقی، نزاع در آذربایجان شرقی 2.5 درصد افزایش یافت.

بر اساس اعلام روابط عمومی پزشکی قانونی آذربایجان شرقی، نزاع در آذربایجان شرقی 2.5 درصد افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، 22 هزار و 768 نفر در نیمه اول امسال به دلیل صدمات ناشی از نزاع به ادارات پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد مراجعین نزاع 22 هزارو 217 نفر بود، حدود 2.5 درصد افزایش یافته است.
از کل مراجعین نزاع در طی این مدت 16 هزار و 6363 نفر مرد و شش هزار و 132 نفر زن بودندکه نسبت به مدت مشابه سال گذشته هر کدام به ترتیب حدود سه و یک درصد افزایش را نشان می دهد.
بر اساس این گزارش؛ آمار مراجعین نزاع در شهریور ماه امسال نیز با 268 نفر افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به چهار هزارو 251 نفر رسیده است که از این تعداد سه هزارو 63 نفر مرد و یک هزار و 188 نفر زن بودهاند.
کل مراجعین مدعی صدمات نزاع در سال 97 به ادارات پزشکی قانونی استان برابر با 37 هزار و 500 نفر بود که از این تعداد 27 هزارو 192 نفر مرد و 10 هزارو 308 نفر زن بودند.
مراجعین نزاع در هنگام مراجعه به پزشکی قانونی باید به یاد داشته باشند، ظاهر خون آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است.
لذا معاینه دقیق تر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.
همچنین باید افزود که دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمیشود و این هم یکی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است.
برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشکی قانونی ارائه معرفی نامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است.
همچنین در مواردی برای بررسی دقیق تر جراحات و یا عوارض صدمات نیازمند اخذ مشاوره و یا تصویربرداری و یا سایر اقدامات پاراکلینیک هستیم.
این امر برای حفظ حقوق مراجعین و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شکیبایی بیشتر مراجعین را می طلبد.
در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده نیز، فرد می تواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کنند.
سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فردی ضایع نشود.
گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان می افزاید؛ صدمات ایجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) یا مشمول دیه است یا ارش.
در دیه "که مقدار مالِ معینی است و در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده است.
اَرش نیز "دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تآثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند." لذا در مواردی که برای صدمه وارده دیه مقدر وجود نداشته باشد کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و تأثیر بر سلامت مُجنی علیه و ایجاد یا عدم ایجاد نقص عضوی و تأثیر در کارایی عضو یا اندام اقدام به تعیین ارش می کنند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین می شود.
انتهای خبر