خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زمین‌خواری در خراسان جنوبی به صفر رسید

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 24 مهر 1398 - 13:21
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی در چند سال گذشته زمین خواری نداشته و موضوع زمین خواری در آن به صفر رسیده است.
فقره،روستاها،اراضي،ساخت،استان،تخلفات،بنياد،خراسان،بنا،جنوبي، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی اصغر آسمانی‌مقدم صبح امروز در شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی ملی و منابع طبیعی خراسان جنوبی اظهار داشت: استان خراسان جنوبی در چند سال گذشته زمین خواری نداشته و موضوع زمین خواری در آن به صفر رسیده است.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل نبود زمین خواری نیز دستور جدی دادستان و ورود به این موضوع بوده است گفت: با این دستور هر جایی که ساخت و ساز غیرمجاز بوده وسایل آن جمع شده و در حوزه بنیاد مسکن هیچگونه تصرفی نداشتیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: اگر جایی تعرض شده نیز بلافاصله از ادامه کار جلوگیری به عمل آمده و تعرض به اراضی دولتی و نهادی در استان کم بوده اما تخلفات در روستاها وجود داشته است.
آسمانی‌مقدم تصریح کرد: برای صیانت از تهیه طرح‌های هادی و حفظ حقوق بیت المال یک سری تخلفاتی مشاهده می‌شود اما چون حربه قانونی برای مقابله نداریم کاری نمی‌توان کرد و تنها گزارش می‌دهیم.
وی با بیان اینکه دهیاری‌ها وظیفه دارند تخلفات را در روستاها گزارش کنند ادامه داد: در سال 93 حدود 648 فقره، در سال 94 تعداد 643 فقره، در سال 95 تعداد 357 فقره، در سال 96 تعداد 272 فقره، در سال 97 تعداد 266 فقره و در شش ماهه نخست امسال 95 فقره تخلف ساختمانی در استان بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: بیشتر این تخلفات مربوط به عدم اخذ مجوز بنا، احداث بنا در خارج از محدوده طرح هادی و روستا، احداث بنا در اراضی زراعی و باغی، احداث بنا در اراضی ملی و دولتی و ساخت و ساز در مسیرهای علائم لوله کشی گاز و آب و ساخت و ساز در اراضی فاقد سند مالکیت بوده است.
آسمانی‌مقدم با بیان اینکه برای استحکام منازل روستایی در استان وام 40 میلیون تومانی با بازپرداخت 15 ساله به متقاضیان ارائه می‌شود اظهار کرد: در مجموع 88 هزار و 835 واحد مسکونی در روستاها وجود دارد که تاکنون حدود 69 هزار سند مالکیت برای این روستاها صادر شده است.
وی افزود: هرگونه ساخت و ساز در روستاها باید دارای مجوز و پروانه بهره‌برداری باشد و اگر دستگاه‌های خدمت رسان آب، برق و گاز ساخت و ساز یک مکانی را فاقد مجوز می‌بینند به آن‌ها خدمات‌دهی نکنند تا تخلفات افزایش نداشته باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: در سطح استان 918 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد که از این تعداد 886 روستا دارای تهیه طرح هادی هستند و تنها 32 روستا باقیمانده است.
انتهای پیام/ش