۱۲ شهرک صنعتی قزوین تصفیهخانه ندارد/ ۹۰ درصد آب قزوین در حوزه کشاورزی استفاده میشود
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین با اعلام اینکه این سازمان پیگیر جدی برای راهاندازی تصفیهخانه در شهرکهای صنعتی استان قزوین است، گفت: در استان قزوین ۱۶ شهرک صنعتی وجود دارد که تنها چهار شهرک البرز، لیا، کاسپین و حیدریه دارای تصفیهخانه هستند و مابقی هنوز تصفیهخانه ندارند.

مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین با اعلام اینکه این سازمان پیگیر جدی برای راهاندازی تصفیهخانه در شهرکهای صنعتی استان قزوین است، گفت: در استان قزوین ۱۶ شهرک صنعتی وجود دارد که تنها چهار شهرک البرز، لیا، کاسپین و حیدریه دارای تصفیهخانه هستند و مابقی هنوز تصفیهخانه ندارند.
به گزارش ایسنا، حسن عباسنژاد، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین، در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه با محوریت چالشهای زیستمحیطی استان اظهار کرد: متأسفانه وضعیت محیطزیست در کشور خوب نیست و بسیاری از پدیدههای نوظهور در کشور مانند زنجیری به هم متصل شدهاند.
وی افزود: ایران از جمله کشورهایی است که مصرف آب در آن زیاد است، اگر به همین روال این مصرف ادامه یابد بعد از سال ۲۰۲۰ ایران جزو ۱۷ کشوری خواهد بود که با کمبود جدی آب روبرو خواهد شد.
مدیریت آبهای سطحی مشکل دارد
عباسنژاد ادامه داد: در حال حاضر تنها از ۳۰ درصد آبهای سطحی استان استفاده میشود و مابقی در قالب سیلاب و یا تبخیر و موضوعات دیگر از بین میرود، این آمار نشان میدهد در بحث مدیریت آبهای سطحی با مشکلاتی روبرو هستیم که باید نسبت به آن توجه داشت.
این مسئول با بیان اینکه بسیاری از اقدامات در حوزه سدسازی موجب مشکلاتی در سطح کشور شده است، گفت: خشک شدن تالابهای کشور و استان یکی از نتایج این امر است که حیاط ما را کمکم از بین میبرد.
وی عنوان کرد: تالاب اللهآباد قزوین یکی از مناطقی است که به دلیل فرسایش خاک، بیتوجهی به ظرفیتهای زیستی و از بین رفتن آبهای سطحی به کانون کویرزایی در استان تبدیل شده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین تصریح کرد: طبق آنچه در سند آمایش سرزمینی استان قزوین عنوان شده نزدیک به دو میلیارد مترمکعب در استان مصرف آبهای زیرزمینی وجود دارد که این رقم بسیار بالایی است.
وی اضافه کرد: ۹۰ درصد آب مصرفی استان قزوین در حوزه کشاورزی است و دو درصد نیز در حوزه صنعت استفاده میشود، از این میزان مصرف در حدود ۳۵ درصد میزان بهرهوری آب در حوزه کشاورزی و ۲۰ درصد نیز در حوزه صنعت است.
عباس نژاد با اشاره به اینکه باید در حوزه آب و فرسایش خاک در استان برنامهریزی لازم صورت بگیرد، گفت: تأکید سازمان محیطزیست بر انتقال صنایع آب بر به استانها و شهرهای کنار دریا است تا بتوان از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.
قزوین نیازمند مطالعات جامع در حوزه پسماند است
این مسئول با اشاره به مشکلات پسماند صنعتی و شهری در استان قزوین ادامه داد: این مشکل امروز به یک اپیدمی در اکثر استانهای کشور تبدیل شده درحالیکه پسماند یک طلای کثیف است که میتوان از آن استفاده کرد.
وی اضافه کرد: در استان قزوین مطالعات جامع در حوزه پسماندهای هر شهر انجام نشده است و اگر این امر انجام شود بیشک شاهد حل بسیاری از مشکلات این حوزه خواهیم بود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین با بیان اینکه سایت محمدآباد میتوانست با ظرفیت ۳۵۰ هزار کیلو پسماند تا ۳۰ سال آینده جوابگوی نیازهای این استان باشد، گفت: در حال حاضر میزان ورودی این سایت ۷۰۰ تن است که تقریباً دو برابر ظرفیت آن است و همین امر مشکلاتی را در این حوزه ایجاد کرده است.
نباید پسماند دیگر استانهای کشور به قزوین منتقل شود
وی افزود: با هرگونه انتقال پسماند جهت دفن از دیگر استانهای کشور به استان قزوین مخالف هستیم چرا که این انتقال آلودگیهایی را برای این منطقه به همراه دارد بااینحال اگر پسماند برای امحاء بی خطرسازی انتقال داده شود از آن حمایت میکنیم.
عباس نژاد با تأکید بر اینکه از هر شرکت دانشبنیانی که برای مدیریت پسماند اقدام کند حمایت میکنیم، خاطرنشان کرد: هیچگونه سفارشی را در حوزه پسماند قبول نمیکنیم و طی دو سال آینده استراتژی منسجمی را در حوزه مدیریت پسماند ایجاد خواهیم کرد.
محیطزیست بازیچه مباحث اقتصادی نشود
این مسئول تأکید کرد: محیطزیست نباید بازیچه مباحث اقتصادی شود ازاینرو هر برنامه و طرح توسعهای در استان باید منطبق بر قوانین زیستمحیطی باشد در غیر این صورت اجازه انجام آن داده نخواهد شد.
وی با اعلام اینکه این سازمان پیگیر جدی برای راهاندازی تصفیهخانه در شهرکهای صنعتی استان قزوین است، ادامه داد: در استان قزوین ۱۶ شهرک صنعتی وجود دارد که تنها چهار شهرک البرز، لیا، کاسپین و حیدریه دارای تصفیهخانه هستند و مابقی هنوز تصفیهخانه ندارند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین در پایان اعلام کرد: محیطزیست در برخورد با متخلفان تعارف ندارد و از سوی دیگر همکاران این سازمان حق چشمپوشی از تخلفات زیستمحیطی را ندارند.
انتهای پیام