برداشت پسته در ساوه به پایان رسید
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه از اتمام برداشت پسته در این شهرستان خبر داد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه از اتمام برداشت پسته در این شهرستان خبر داد.
حسن شریفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات پسته شهرستان ساوه بالغ بر 3300 هکتار است که از این میزان بالغ بر دو هزار هکتار را باغات بارده تشکیل می دهد.
وی افزود: در سال گذشته متوسط عملکرد برداشت محصول پسته از باغات این شهرستان ۱۳۰۰ کیلوگرم پسته خشک در هر هکتار بود، اما در سال جاری با اتمام عملیات برداشت، متوسط عملکرد به هزار کیلو در هکتار کاهش یافت.
وی سرمازدگی بهاره را علت کاهش تولید پسته در سال جاری عنوان کرد و افزود: افزون بر ۳۰۰ هکتار از باغات پسته شهرستان ساوه دچار سرمازدگی شد و این امر عملکرد درختان را با کاهش قابل توجه مواجه کرد، این خسارت میزان تولید را نسبت به سال گذشته کاهش داد.
شریفی بیان کرد: در سال گذشته بالغ بر 2600 تن پسته از باغات شهرستان برداشت شد، اما در سالجاری میزان تولید به دو هزار تن کاهش یافت.
وی با تاکید بر اینکه پسته یکی از محصولات استراتژیک در این منطقه بوده و کشت آن متناسب با شرایط اقلیم و آب و هوای ساوه است، بیان کرد: کار برداشت پسته از اوایل مهرماه آغاز شده و هم اکنون روزهای پایانی را سپری می کند.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه عمدهترین باغات پسته شهرستان را متعلق به مجتمع کشت و صنعت کوثر وابسته به بنیاد تعاون زندانیان دانست و افزود: در سال جاری نیز نزدیک به ۵۰۰ تن پسته تر از این مجتمع برداشت شده و اگر سرمازدگی بهاره نبود قطعا میزان برداشت تا سه برابر افزایش پیدا میکرد.
وی به آفت پسیل به عنوان عامل دیگری برای کاهش عملکرد باغات پسته اشاره کرد و افزود: آفت پسیل در برخی مواقع طغیان می کند و به باغات پسته آسیب و خسارت جدی وارد می کند اما خوشبختانه با مدیریت باغات در دو سال اخیر هیچ موردی از بروز خسارت متاثر از آفت پسیل گزارش نشده است.
شریفی به اصلاح باغات پسته و توسعه آن در این منطقه نیز اشاره کرد و گفت: باغات پسته در سایه مدیریت جهادکشاورزی و اقدامات ترویجی به سمت تولید رقم احمدآقایی و اکبری پیش میرود که جزو ارقام پرمحصول با بازده بیشتر هستند و کشت آنها نسبت به سایر ارقام توجیه اقتصادی بهتری دارد.
انتهای پیام