برگزاری دور دوم انتخابات ریاستجمهوری تونس
مردم تونس از ساعاتی پیش برای شرکت در دومین دور انتخابات ریاستجمهوری این کشور به پای صندوقهای رای رفتند.

به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴, دور دوم انتخابت ریاست جمهوری تونس در حال برگزاری است و نتیجه آن برای این دموکراسی جوان اهمیت بسیار دارد.
باید دید نبیل قروی صاحب قدرت رسانهای که به اتهام فرار مالیاتی تحت پیگرد است یا قیس سعید استاد قانون اساسی و نوپا در سیاست کدام یک به عنوان دومین رئیس جمهور دموکراتیک در تاریخ این کشور در انتخابات پیروز خواهند شد.
هفت میلیون واجد شرایط رای امروز از ساعت ۸ بامداد تا ۱۸ عصر به پای صندوقهای رای میروند.
همانند دور نخست انتخابات و همچنین انتخابات پارلمانی که یکشنبه گذشته برگزار شد، نخستین نتایج اوایل امشب اعلام خواهد شد و هر دو طرف میتوانند حتی پیش از اعلام نتایج رسمی در روز سه شنبه، اعلام پیروزی کنند.
مرگ باجی قائد السبسی، نخستین رئیس جمهور تونس که با آرا مردمی انتخاب شده بود، انتخابات ریاست جمهوری این کشور را چند ماه جلو انداخت و کشور را درگیر یک حماسه سیاسی کرد.
اگرچه اوضاع امنیتی تونس در سالهای اخیر پس از مجموعهای از حملات تروریستی در سال ۲۰۱۵ بهبود یافته، اما میزان بیکاری به ویژه در میان جوانان بسیار بالاست و با تورم بالا قدرت خرید همچنان ضعیف است.
نبیل قروی در مناظره تلویزیونی جمعه شب, ۴۸ ساعت پس از آزادی از زندان از مبارزه علیه فقر و لیبرالیسم اقتصادی دفاع کرد.
در مقابل وی قیس سعید مسئله تغییر نظام برای افزایش قدرت مردم و تعالی قانون را مطرح کرد.
برخی کاربران اینترنت این مناظره را مورد تمسخر قرار دادند و اعلام کردند پس از این مناظره حتی نبیل قروی هم به قیس سعید رای خواهد داد.
قیس سعید که نامزد بدون حزب در انتخابات است در دور نخست انتخابات ۱۸.۴ درصد از آرا را به دست آورد.
بسیاری از تشکلهای سیاسی از جمله جنبش اسلام گرای النهضه که در انتخابات پارلمانی ۵۲ کرسی از ۲۱۷ کرسی را به دست آورد از مردم خواستند به قیس سعید رای دهند.
قروی هم که به نام حزب قلب تونس، حزبی که در ماه ژوئن تشکیل شد، در این انتخابات شرکت کرد در دور نخست از سلول خود در زندان ۱۵.۶ درصد آرا را کسب کرد.
قروی تاکید میکند دستگیری وی در ماه اوت چند روز پیش از آغاز کارزار انتخاباتی کاملا سیاسی بود.
وی همچنین تلاش کرد خود را مخالف اسلامی گرایی نشان دهد، اما تشکلهای اندکی حتی در میان ترقی خواهان به وضوح خواستار رای دادن به وی شدند.
یک کارشناس سیاسی میگوید رئیس جمهور آینده تونس هر کسی که باشد با مخالفت میان دولت و پارلمان رو به رو خواهد بود.
رئیس جمهور در تونس برای دورهای پنج ساله انتخاب میشود و باید ناظر بر اجرای قانون اساسی باشد و تمامیت ارضی و استقلال کشور را تضمین کند.
رئیس جمهور جهت گیریهای عمومی کشور در حوزه دفاعی، امور خارجی و امنیت داخلی تعیین میکند.
رئیس جمهور همچنین فرمانده ارتش است و قراردادهای بین المللی و سفرا را تایید میکند.
وی میتواند در شرایط ویژه تصمیمات لازم را اتخاذ کند و از حق عفو هم برخوردار است.
انتهای پیام/