خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرویس استان ها

ایسنا | استان‌ها | جمعه، 19 مهر 1398 - 09:55
این روزها به همت یک مجموعه، نمایشگاهی در اصفهان برپاشده که بدون دریافت هزینه از هنرمندان، آثار آن‌ها را در معرض دید عموم قرار داده است.
هنرمند،فروش،هنرمندان،نمايشگاه،آثار،ارائه،ايران،آوات،گالري،مج ...

این روزها به همت یک مجموعه، نمایشگاهی در اصفهان برپاشده که بدون دریافت هزینه از هنرمندان، آثار آن‌ها را در معرض دید عموم قرار داده است.
به گزارش ایسنا، هنرمندان، برای ارائۀ آثار خود در گالری‌ها و فروش این آثار دغدغه‌های بسیاری دارند؛ دغدغه‌ها و مشکلاتی که گاه باعث می‌شود عطای ارائه و فروش آثار خود را به لقایش ببخشند و به‌این‌ترتیب است که آثار فاخر بسیاری از هنرمندان، در کنج خانه‌هایشان می‌ماند و می‌ماند.
این روند، گاه به دلیل آشنا نبودن هنرمندان با نحوۀ ارائه آثار است و گاه به دلیل هزینه‌های زیادی که گالری‌ها دریافت می‌کنند و بعضاً پرداخت آن‌ها از توان هنرمند خارج است.
نمایشگاه «آوات» که با آثاری از بیتا محبتی، نسرین پناهی، سورناز، ماجد جبل عاملی و کریم شانه‌ساز تا ۲۰ مهرماه در عمارت هنرمند برپاست، گامی مهم برای پایان یک دغدغه است.
دغدغۀ ارائه اثر هنری بدون پرداخت هزینه به گالری.
این نمایشگاه با حمایت یک مجموعه برگزارشده و حضور چنین مجموعه‌هایی در برگزاری نمایشگاه‌های هنری اصفهان اتفاقی نوین است؛ اتفاقی که از دیدگاه هنرمندان حاضر در نمایشگاه آوات، می‌تواند پایانی برای روزهای پر دغدغۀ دیروز هنرمند باشد.
خیلی زور است که هنرمند هم کار کند، هم پول بدهد
نسرین پناهی، که یازده اثر او در نمایشگاه آوات نمایش داده‌شده به ایسنا می‌گوید: کار نقاشی، اگر اثر فروش نرود فقط ضرر است و با چند برابر شدن قیمت‌های رنگ و بوم، فقط عشق می‌خواهد که بنشینی و بازهم نقاشی کنی.
او ادامه می‌دهد: نقاشی که زدوبند داشته باشد و از او حمایت شود هرچقدر که تکنیک ضعیف داشته باشد می‌داند که کارش فروش می‌رود.
دوستان بسیاری را می‌شناسم که بهترین آثارشان صرفاً به دلیل هزینه‌های ورودی گالری‌ها در گوشۀ خانه کنار گذاشته‌شده است اما متأسفانه می‌بینیم اثری ضعیف، به‌راحتی روی دیوار نمایشگاه‌ها می‌آید و یا به فلان قیمت فروخته می‌شود.
این هنرمند تصریح می‌کند: به‌طور یقین اگر فردی یا شرکتی مثل همین مجموعه حمایت‌کننده وجود داشته باشد که دغدغۀ ارائه و فروش اثر را از روی دوش هنرمند بردارد، هنرمند با تمرکز و طیب خاطر و بدون داشتن نگرانی در خصوص مکان ارائۀ اثر و فروش آن به خلق آثارش می‌پردازد؛ ضمن اینکه مشاور و دفاتری مانند این مجموعه می‌توانند هنرمند را با خارج از ایران مرتبط کرده و امکان ارائه اثر وی در گالری‌های بیرون از ایران را راحت‌تر فراهم کنند.
پناهی خاطرنشان می‌کند: به‌تازگی متوجه شدم که بر اساس قانون، هیچ گالری‌ای نباید هزینۀ ورودی برای ارائۀ آثار هنرمند از وی دریافت کند و هزینۀ دریافتیِ گالری تنها باید ۳۰ درصد از فروش آثار باشد اما گویا در جامعه ما هنرمند پذیرفته که باید برای شرکت در گالری ورودی بپردازد و کمتر گالری‌ای وجود دارد که اثری را رایگان بپذیرد.
او می‌افزاید: واقعاً خیلی زور است که هنرمند هم کار ارائه کند و هم برای ارائۀ اثرش در گالری پول بپردازد، چرا که ممکن است اثر اصلاً فروش نرود و به‌این‌ترتیب، تنها گالری دار سود خواهد کرد.
اگر قانون رایگان بودن گالری اجرا شود به نفع هنرمند است چرا که می‌داند که گالری‌دار برای فروش اثر او تلاش می‌کند.
وظیفه گالری دار به آژانس املاک شبیه است
بیتا محبتی، که با دو اثر پست امپرسیونیسم در نمایشگاه آوات حضور دارد نیز می‌گوید: این برای اولین بار است که بدون پرداخت هزینه در نمایشگاهی از اصفهان حضور دارم.
در تهران، گالری‌ها یا به‌صورت درصدی با هنرمند کار می‌کنند یعنی ورودی‌شان رایگان است و درصد فروش بالا دارند و یا هم ورودی و هم درصد فروش دارند.
او ادامه می‌دهد: مسلماً گالری‌ای که فقط درصد فروش می‌گیرد، روی فروش آثار هنرمندان بیشتر کار می‌کند ولی وقتی ورودی بگیرد، دیگر دغدغۀ فروش آثار هنرمند را نخواهد داشت.
متأسفانه در این خصوص قانون مشخصی اجرا نمی‌شود و همین موضوع باعث شده برخی گالری‌ها برای ارائه اثر هنرمند هزینه‌های بسیار بالایی دریافت کنند.
این هنرمند تصریح می‌کند: وظیفه گالری‌دار به آژانس املاک شبیه است.
وقتی هنرمند اثر خود را ارائه می‌کند، گالری یعنی همان آژانس، باید علاقه‌مندان هنر را دعوت و برای فروش اثر تلاش کند.
همیشه یکی از دغدغه‌های هنرمند این است که چگونه بتواند اثر خود را ارائه کند و به فروش برساند و این موضوع، لزوم حضور شرکت‌هایی مانند این شرکت حمایت‌کننده را تقویت می‌کند چرا که هنرمند تقریباً از تلاش آن شرکت برای فروش اثر خود مطمئن است.
تمرکز هنرمند و دغدغۀ ارائه و فروش اثر
در نمایشگاه آوات، ۱۶ اثر به هنرمندی تعلق دارد که متولد سال ۱۳۷۱ است و با نام هنری «سورناز» فعالیت می‌کند.
او نیز درباره ارائۀ رایگان آثار هنرمندان می‌گوید: رایگان بودن گالری‌ها، اثر بسیار خوبی بر روی فعالیت هنرمند خواهد داشت چرا که هنرمند، با صرف وقت و هزینه اثری را خلق می‌کند و وقتی بداند اثر او بدون هزینه در نمایشگاهی شرکت داده می‌شود، برایش امیدبخش است درحالی‌که امروزه بسیاری از هنرمندان به دلیل هزینه‌های بعضاً بسیار بالای گالری‌ها، نمی‌توانند در نمایشگاه‌ها شرکت کنند و این موضوع به معضلی تبدیل‌شده است.
اگر هنرمند دغدغۀ ارائه و فروش اثر خود را نداشته باشد فقط بر روی خلق اثر متمرکز می‌شود.
چرا رایگان؟
امیر شریفی، مدیر مجموعه بین‌المللی هلدینگ امیران آرت و برگزارکننده این نمایشگاه به ایسنا می‌گوید: نه‌تنها از هنرمندان این نمایشگاه پولی بابت ارائه آثارشان دریافت نکرده‌ایم بلکه معرفی هنرمندان در وب‌سایت فروشگاهی مجموعه نیز به‌صورت رایگان انجام می‌شود، چرا که اعتقاد داریم باید هنرمند باشیم و نه هنربند و قرار نیست از هنر درآمد غیراصولی داشته باشیم.
او با اشاره به موضوع توانمندسازی هنرمندان تصریح می‌کند: برای اینکه بدانیم توانمندسازی چیست ابتدا باید بدانیم ناتوانی‌ها کجاست و چرا این کشتی در حال غرق شدن است.
چرا به‌جایی رسیده‌ایم که برای اثبات برخی هنرها که زادگاهشان ایران است باید در جوامع بین‌المللی دعوا کنیم و اکثراً به نتیجه هم نرسیم!؟
ضرورت برند سازی اصولی برای هنرمند
شریفی می‌افزاید: هنرمند ایرانی با چند مشکل مواجه است و اولین مشکل او این‌که فاقد برند و هویت است.
متأسفانه هویت برخی از هنرمندان در حد کلونی دوستان آن‌هاست و حتی در حد شهر خودشان هم نیست.
بعضی نیز صرفاً در حد شهر و یا استان خود دارای هویت هستند و آن تعداد که در سطح کشوری دارای هویت‌ باشند انگشت‌شمارند.
برگزارکننده نمایشگاه آوات با تأکید بر اهمیت برند سازی اصولی برای آثار هنرمندان ادامه می‌دهد: زنجیرۀ رابطۀ اقتصادی هنر در ایران گسسته شده و هنرمند در امواج نابسامان اقتصادی، یکی از تحت فشارترین اقشار جامعه است که برای ارتباط با بازار بسیار مشکل دارد.
او باید به چند زبان دنیا مسلط باشد تا بتواند با بیرون از ایران ارتباط بگیرد؟
اما لزومی ندارد که هنرمند دیجیتال مارکتینگ خوبی داشته باشد یا در فضاهای مجازی تأثیرگذاری داشته باشد، در این میانه به حلقه اتصال دیگری نیاز است تا به توانمندسازی هنرمند اهمیت بدهد و مجموعه ما نیز با همین هدف قدم به این عرصه گذاشته است.
شریفی با اشاره انتخاب نام آوات برای نمایشگاه اخیرشان در عمارت هنرمند، می‌گوید: من در کشوری زندگی می‌کنم که در آن کُرد، فارس، عرب، ترک، بلوچ، آذری زندگی می‌کنند و همه و همه با هم برابر هستند، بنابراین سعی می‌کنیم در هر نمایشگاه نامی از برادری و برابری را کنار هم داشته باشیم.
آوات به معنای پسری کُردی است که با خود آرزو آورده.
آرزوی ما نیز یکی بودن و دومینووار به یکدیگر کمک کردن تا رسیدن به همبستگی است.
او با اشاره به اینکه مجموعه آن‌ها در زمینه صنایع‌دستی، طراحی لباس، طراحی و ساخت زیورآلات و نقاشی و هنرهای تجسمی فعالیت دارد، از برگزاری نمایشگاه هنرمندان ایرانی در کشور ترکیه نیز خبر می‌دهد: هدف ما ارتقای هنر ایران است به همین منظور، از طریق ارتباط با بازار بیرون و شناسایی استعدادها و هنرمندان درون ایران، آن‌ها را به فعالان هنری خارج از ایران معرفی می‌کنیم و بر این اساس، سه نمایشگاه به‌صورت هم‌زمان شامل نمایشگاه عکس (با موضوع ایران، حیات‌وحش، طبیعت و صلح) نمایشگاه طراحی زیورآلات و طراحی لباس با نام «پارس فورته» یعنی هنر پارس و نمایشگاه نقاشی با نام «پرشین رومنس» یعنی باورهای عاشقانۀ پارسی، با حضور حدود ۳۰ هنرمند ایرانی از ۲۸ مهر تا پنجم آبان ماه در ازمیر ترکیه برگزار خواهیم کرد.
شریفی اعلام می‌کند: در آینده‌ای نزدیک نیز آثاری از هنرمندان ایران را در کشورهای فرانسه، ایتالیا و بلغارستان به نمایش خواهیم گذاشت.
انتهای پیام