یک چهارم تراکنش مالی بازار دارو مربوط به 4 درصد داروی وارداتی است
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه متاسفانه صنایع دارویی ایران خصولتی بوده و به تحقیق و توسعه اهمیتی نمیدهند گفت: یک چهارم تراکنش مالی بازار دارو مربوط به 4 درصد داروی وارداتی است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه متاسفانه صنایع دارویی ایران خصولتی بوده و به تحقیق و توسعه اهمیتی نمیدهند گفت: یک چهارم تراکنش مالی بازار دارو مربوط به 4 درصد داروی وارداتی است.
محمدنعیم امینیفرد عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت: درباره افزایش قیمت داروها گفت: حدود 96 درصد داورها در کشورمان ساخته میشود که حدود 700 میلیون دلار ارزبری در طول سال دارد.
وی افزود:فقط بین 3 تا 4 درصد داروهایی که از خارج وارد کرده یا میکنیم برای ما مشکلاتی را ایجاد کرده است هر چند از نظر حجمی این 3-4 درصد خیلی نیست اما ارزش مالی آن بین 25 تا 27 درصد تراکنشهای بازار داخلی کشورمان را تشکیل میدهد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: به لحاظ دارویی توان بسیار خوبی در جمهوری اسلامی ایران وجوددارد که میتوانم به زیرساختهای مطلوب که در منطقه غرب آسیا کم نظیر است اشاره کنم.
امینیفرد گفت:دانش فنی و تکنولوژی تولید دارو در ایران بسیار بالاست هر چند نواقصی هم داریم که میتوانم به شکل و بسته بندی داروها که در حد نام جمهوری اسلامی نیست اشاره کنم.
وی گفت:یکی از مشکلات مهمی که صنعت دارو در ایران دارد، خصولتی بودن ساختار آن است.یعنی اینکه ما از یک طرف میبینیم که وزارت بهداشت و وزارت صنایع سهمی در شرکتهای دارویی ندارد اما از طرف دیگر این شرکتهای دارویی وابسته به سازمانهای عمومی دولت هستند که در صنایع دارویی ایران سهامدار هستند و یا اینکه عملا بخش خصوصی واقعی نیستند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: این مشکلات باعث شده است خلاقیت لازم در شرکتهای دارویی ایجاد نشود در حالی که ما باید بازار 400 میلیونی منطقه را مدنظر داشته و مزیت نسبی موجود را هدف بگیریم.
امینیفرد تصریح کرد: صنایع دارویی کشورمان بازار 80 میلیونی داخل را از آن خود دانسته و از خود خلاقیتی به خرج نمیدهند.
ضمن اینکه با توجه به محدودیت واردات مواد اولیه دارویی و انحصاری بودن آن در این زمینه ایفای نقش میکنند.
وی با بیان اینکه نقدینگی مشکل دیگر صنایع دارویی کشورمان است، افزود: عدم وصول شرکتهای پخش دارو و بدهی آنها به صنایع دارویی و مشکلات بیمهها برای پرداخت بدهیشان به داروخانهها توانسته مشکلاتی را ایجاد کند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: فریز کردن قیمت دارو علامت منفی به رشد صنایع دارویی میدهد.
این در حالی است که تامین ارز 4200 تومانی برای واردات مواد اولیه دارو فقط مختص به این مورد است.
در حالی که نقش مواد اولیه در فرآوری دارو سهمی کاملا مشخص دارد.
اما افزایش 20 درصدی دستمزد نیروی کار و افزایش قیمتهای مواد نگهدارند، ظروف نگهداری و ...
تورم بسیار بالایی را در دو تا سه سال گذشته ایجاد کرده است.
امینیفرد گفت:وقتی قیمتهای دارو فریز شود و سهم ارز 4200 تومانی در مواد اولیه وارداتی هم کاملا مشخص است لذا در مجموع منجر به عدم صرفه برای تولید دارو خواهد شد و منطق اقتصادی آن از دست میرود.
وی گفت: نباید افزایش لجام گسیخته در قیمت داروها داشته باشیم و یا اینکه از دهکهای پایین جامعه حفاظت مالی صورت نگیرد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: افزایش خفیف در قیمت دارو به شرطی که منجر به پرداخت از جیب مردم به ویژه دهکهای پایین نشود، صورت گیرد.و میتوانیم این مهم را پیگیری کنیم.
امینیفرد افزود:باید خدمات دارویی بیمه پایه را افزایش داده و از طریق بیمهها جبران کنیم و اگر این مهم تحقق پیدا کند منجر به تجدید قوای صنایع دارویی شده و علامتی برای سرمایهگذاری بیشتر در این بخش و همچنین فعالیت گسترده در بخش تحقیق و توسعه فعالیتهای دارویی شود.
وی گفت: یکی از انتقادات جدی به صنایع دارویی این است که سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه R&D نسبت به کشورهای پیشرفته پایین است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت:ما به لحاظ مواد اولیه دارویی از ظرفیت هندیها استفاده میکنیم.
امینیفرد تصریح کرد: بین 150 تا 170 میلیون دلار صادرات دارویی در سالهای گذشته داشتهایم که البته صادرات این داروها بیشتر هایتک (علوم بالا) بوده و به روسیه، ترکیه،عراق، کشورهای آفریقایی صادر شده است.
وی افزود: پتانسیل صادرات داروی ایران به خارج کشور بسیار بیشتر از شرایط فعلی است.
انتهای پیام/