چندین کشور دیگر از عملیات ترکیه در سوریه ابراز نگرانی کردند
مقامات ایتالیا، ارمنستان و استرالیا نیز با پیوستن به دیگر کشورهای منتقد عملیات نظامی ترکیه در سوریه، آن را «غیرقابل قبول» و «نگرانکننده» توصیف کردند.<br/>

مقامات ایتالیا، ارمنستان و استرالیا نیز با پیوستن به دیگر کشورهای منتقد عملیات نظامی ترکیه در سوریه، آن را «غیرقابل قبول» و «نگرانکننده» توصیف کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه روز یکشنبه هفته جاری از عملیات نظامی قریبالوقوع علیه کردهای شمال شرقی سوریه خبر داد.
به دنبال این خبر، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بعد از گفتوگوی تلفنی با اردوغان، ضمن تأکید بر عدم مشارکت در عملیات نظامی ترکیه در سوریه، نظامیان آمریکایی را از شمال سوریه خارج کرد.
عصر روز گذشته، اردوغان از آغاز عملیات نظامی این کشور رد شمال شرق سوریه خبر داد و به دنبال آن جنگندههای این کشور برخی مواضع «ی.پ.گ» را که از سوی آنکارا تروریستی شناخته میشود، هدف قرار داد.
(جزئیات بیشتر)
با آغاز عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه، وزارت دفاع ترکیه نیز با صدور بیانیهای بامداد پنجشنبه (۱۸ مهرماه) مدعی شد ۱۸۱ موضع را در شمال سوریه مورد حمله قرار داده است که آمار و ارقام منتشر شده حکایت از کشته و زخمی شدن ۱۴ غیرنظامی دارد.
(جزئیات بیشتر)
این اقدام ترکیه، واکنشهای منفی مقامات کشورهای جهان را به همراه داشت.
«لوئیگی دی مایو» وزیر امور خارجه ایتالیا امروز (پنجشنبه) تأکید کرد که حملات ترکیه علیه نیروهای کرد در سوریه «غیرقابل قبول» است.
این مقام ایتالیایی ضمن درخواست توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه گفت: «به عنوان یک دولت، فکر میکنیم که طرح تهاجمی ترکیه، غیرقابل قبول است.
ما آن را محکوم میکنیم...
زیرا اقدام نظامی در گذشته، همیشه به افزایش تروریسم منجر شده است».
وزیر خارجه ایتالیا تصریح کرد: «ما خواستار توقف فوری این تهاجم هستیم زیرا با توجه به اینکه تداوم استفاده از زور، زندگی مردم سوریه را در معرض خطر قرار میدهد...، تهاجم کاملاٌ غیرقابل قبول است».
از طرف دیگر، وزارت امور خارجه ارمنستان نیز با محکوم کردن عملیات نظامی ترکیه تأکید کرد که این اقدام به بدتر شدن امنیت منطقهای و تلفات غیرنظامیان، آوارگی گسترده و در نهایت یک بحران انسانی جدید، منجر خواهد شد.
«اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا نیز ضمن ابراز نگرانی عمیق از این اقدام ترکیه گفت که احتمال تقویت داعش وجود دارد و توضیح داد که «بسیار از اینکه داعش بتواند قلمرویی را که از آنجا بیرون شده بود، مجدداً بازپس بگیرد، نگران» است.
موریسون با متهم کردن ترکیه گفت: «بگذارید صریح باشیم، این دولت ترکیه بوده که وارد عمل شده است تا بیثباتی به بار آورد.
آنها (ترکیه) هستند که در حقیقت مستقر شدهاند و به دنبال ورود به مرز (سوریه) و انجام اقداماتی در یک کشور دیگر هستند».
وزارت خارجه چین نیز روز پنجشنبه به عملیات ارتش ترکیه در مناطق تحت کنترل شبه نظامیان کرد در شمال سوریه واکنش نشان داد و به آنکارا توصیه کرد به حاکمیت دمشق پایبند باشد.
(جزئیات بیشتر)
روسیه نیز با تأکید بر استفاده از راهحل مذاکره میان دمشق و کردهای شمال سوریه به تصمیم ترکیه برای عملیات نظامی علیه کردهای سوریه واکنش نشان داد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) ضمن درخواست برای توقف عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه، خواستار آغاز فوری مذاکرات بین آنکارا و شبهنظامیان کُرد سوری شد.
(جزئیات بیشتر)
دولت فنلاند نیز ضمن محکوم کردن عملیات نظامی ترکیه علیه شبه نظامیان کرد در شمال سوریه، اعلام کرد که تا اطلاع بعدی سلاح و جنگافزاری به ترکیه صادر نمیکند.
(جزئیات بیشتر)
این اقدام ترکیه حتی جمهوریخواهان آمریکا را نیز به خشم آورد به طوریکه «لیندسی گراهام» از حامیان سرسخت ترامپ در مجلس سنای آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) به شدت از رفتار دولت او انتقاد کرده و واشنگتن را به رها کردن «متحدان کرد» خود در سوریه متهم کرده است.
گراهام رفتار دولت ترامپ با کردهای سوریه را «شرمآور» توصیف کرد.
او ساعاتی بعدتر از توافق فراحزبی با یک سناتور دیگر از حزب دموکرات برای اعمال تحریمهایی علیه ترکیه و شخص اردوغان خبر داد.
(جزئیات بیشتر)
از طرف دیگر، سخنگوی «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد نیز چهارشنبه شب به عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه واکنش نشان داد و خواستار احترام گذاشتن به تمامیت ارضی سوریه شد.
سخنگوی سازمان ملل گفت: «هیچ راهحلی به جز راهحل سیاسی که در آن به تمامیت ارضی سوریه احترام گذاشته شود، برای حل بحران در این کشور وجود ندارد».
(جزئیات بیشتر)
با شدت گرفتن موضع منفی کشورهای اروپایی علیه عملیات ترکیه در شمال سوریه، دولت هلند در محکومیت این اقدام نظامی سفیر آنکارا را احضار کرد.
(جزئیات بیشتر)
دولت سوریه از این تصمیم ترکیه به شدت انتقاد کرده و آن را اشغالگری جدید خوانده است.
ایران و روسیه نیز در باره تبعات این عملیات ترکیه هشدار دادهاند به ویژه اینکه میتواند فرآیند راهحل سیاسی در ادلب را تحتالشعاع قرار دهد.
بیشتر کشورهای عربی نیز که تا دیروز علیه دمشق متحد بودند و این روزها درباره مسائل مختلف منطقه دچار اختلافهایی عمیق هستند، بالاجماع -جز قطر- حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه را محکوم کردند.
(جزئیات بیشتر)
علیرغم تمامی انتقادات بینالمللی از جدیدترین اقدام ترکیه در شمال سوریه، اردوغان همچنان بر مواضع خود علیه کردهای سوریه تأکید دارد به طوریکه امروز در سخنانی در مقر حزب عدالت و توسعه به عملیات نظامی در شمال سوریه پرداخت و مدعی شد که ترکیه مصمم به مبارزه با «تروریسم» است.
(جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/ق