سند جامع سلامت استان اردبیل تصویب شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: سند جامع سلامت که در چند محور تهیه و تدارک دیده شده است، کلیات آن در جلسه شورای سلامت تصویب شد تا زمینه برای اجرایی شدن آن تا پایان امسال با همکاری تمامی دستگاهها فراهم آید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: سند جامع سلامت که در چند محور تهیه و تدارک دیده شده است، کلیات آن در جلسه شورای سلامت تصویب شد تا زمینه برای اجرایی شدن آن تا پایان امسال با همکاری تمامی دستگاهها فراهم آید.
به گزارش ایسنا، قدرت اخوان اکبری در جلسه شورای سلامت و خانواده که در استانداری اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: در سند جامع سلامت استان که در هفت بخش آماده و تدارک دیده شده است، بیشتر بر محور ارتقای سلامت و به حداقل رساندن آسیبها در این زمینه تاکید شده که در مهمترین مسایل کاهش شیوع بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین مرگ و میر ناشی از حوادث و سوانح و پائین آمدن مرگ و میر ناشی از سرطان به ویژه دستگاه گوارش است.
وی خاطرنشان کرد: در این سند بر ارتقای سلامت محیطی و کاهش مصرف دخانیات و همچنین ارتقای سلامت روانی تاکید شده که انتظار میرود با اجرایی شدن آن مشکلات روانی به ویژه خودکشی و خشونت به حداقل برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل اهداف تعیین شده در این سند را تا سال 1402 یادآور شد و گفت: براساس شاخصهای کشوری ما باید تا 25 درصد کاهش بیماریهای قلب و عروق و همچنین چاقی روزافزون را تعدیل کنیم و در کنار آن حوادث رانندگی و بیماریهای روحی و روانی نیز تا 15 درصد در استان اردبیل کاهش یابد.
اخوان اکبری بیان کرد: در این سند و با هدف کاهش خشونت اجتماعی و خانوادگی بر امر آموزش و ارتقای مهارت زندگی و بر تقویت استفاده از وسایط نقلیه عمومی تاکید بیشتری شده است.
وی ادامه داد: البته برخی از اهداف نیز با همکاری دستگاههای اجرایی پیگیری میشود که انتظار میرود سازمانهای ذیربط به ویژه آموزش و پرورش، صداوسیما و سایر مجموعهها و رسانهها ما را در اجرای کامل این سند جامع سلامت یاری و همکاری کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تصریح کرد: به عنوان نمونه در این سند و با رویکرد کاهش بیماریهای قلبی – عروقی بر طراحی مسیر دوچرخهسواری و پیادهروی در شهر اردبیل تاکید شده که در این زمینه باید اداره کل ورزش و جوانان یاریگر ما باشند.
اخوان اکبری ادامه داد: در بخش کاهش تصادفات جادهای و مرگ و میر ناشی از آن نیز سعی شده است تا اصلاح معابر و همچنین کنترل و اصلاح نقاط حادثه خیز مدنظر قرار گرفته و مقرر شده تا دبیرخانه و کمیتههای تلفیقی و تشکیل شده بر اجرای کامل این برنامه نظارت داشته باشند.
وی افزود: در این برنامه قرار است خانههای مشارکتی و همچنین ارکان پایش سلامت که ریاست آن بر عهده استاندار اردبیل خواهد بود بر ارکان اجرای آن نظارت کرده و زمینههای تحقق آن را به خوبی فراهم کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل اظهار کرد: با تصویب کامل کلیات این سند امیدواریم دستگاههای اجرایی در کمتر از یک هفته پیشنهادات خود را ارائه کنند تا زمینه عملیاتی شدن کامل این سند فراهم آید.
اخوان اکبری ادامه داد: مهمترین مولفهها در توسعه انسانی و دستیابی به اهداف تعریف شده توجه به وضعیت بهداشتی و سلامت است که امیدواریم با تغذیه مناسب افراد جامعه بتوانیم در این زمینه موفق عمل کنیم.
وی بیان کرد: ما باید برخی از شاخصها را در استان نظیر کمتحرکی، چاقی، فشار خون، دیابت و سایر بیماریهای به ویژه اصلاح سبک زندگی و توجه به تغذیه سالم را مورد توجه قرار دهیم تا در یک شرایط مناسب سلامت مردم تامین شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل خاطرنشان کرد: 25 درصد تامین سلامت مردم برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و 75 درصد تامین سلامت برعهده خود مردم و سایر نهادهاست که انتظار میرود در قالب این سند بتوانیم به اهداف موردنظر دست یابیم.
اخوان اکبری همچنین به بررسیهای انجام شده در حوزه سلامت آب و میوه نیز اشاره کرد و گفت: براساس بررسیهای دانشگاه علوم پزشکی سلامت آب و میوه مصرفی مردم و همچنین لبنیات قابل تائید است و به هیچ وجه در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
وی از اجرای طرح جامعه ایمن در استان اردبیل خبر داد و بیان کرد: در این طرح قرار است به صورت موقت در نمین اجرای این طرح را شاهد باشیم تا با مشارکت مردم و مسئولان محلی زمینه اجرای این طرح فراهم آید.
انتهای پیام