نقش اعتبارات دولتی مثل یک بیماری فکری گریبانگیر ما شده است
مشاور وزیر کشور گفت: نقش اعتبارات منتسب به دولت به عنوان یک بیماری فکری گریبانگیر همه ما است، همین مساله باعث میشود از توانهای داخلی، توانمندیهای منطقهای و ظرفیت منابع مالی که برخی حاصل درآمدهای فروش نفت است، فاصله بگیریم. اتکای منابع مالی دولت به نفت، سستبنیادترین اتکا است.

مشاور وزیر کشور گفت: نقش اعتبارات منتسب به دولت به عنوان یک بیماری فکری گریبانگیر همه ما است، همین مساله باعث میشود از توانهای داخلی، توانمندیهای منطقهای و ظرفیت منابع مالی که برخی حاصل درآمدهای فروش نفت است، فاصله بگیریم.
اتکای منابع مالی دولت به نفت، سستبنیادترین اتکا است.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی مروجالشریعه امروز در همایش ۱۰۰ معین اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در تالار جلسات شهید هاشمینژاد بیمارستان امام رضا(ع)، اظهار کرد: طرح توسعه ۳۱ شهرستان کمتر توسعهیافته یا به تعبیر مقام معظم رهبری مناطق حاد و بحرانی چیزی نیست جز الگوی کار انجام شده در قلعهگنج و مهمتر و کاملتر طرح مثلث اقتصادی استان خراسان رضوی.
وی افزود: خراسان رضوی امروز یک پدیده استثنایی است، طرح ۳۱ شهرستان کمتر توسعهیافته اکنون بر اساس مدل مفهومی علمی دانشگاهی و اجرایی، نظامنامه ۲۱ مادهای و برای انسجامبخشی به فعالیتها بر مبنای محورهای۱۰گانه توسعه در حال اجرا است اما با گستردگی معینها و انتخاب نقاط واحد توسعه، این مدل پدیده کاملا استثنایی بوده که در سایر استانها نیز در حال اجرا است اما جامعیت کار در این استان بسیار بالا است.
امروز استانهای کشور از الگوی توسعه خراسان استفاده میکنند.
مروجالشریعه با بیان اینکه برای کار توسعه منطقهای مشارکت مردم و نهادهای مردمی اصل است، عنوان کرد: در موضوع اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده، ما در سال اول دولت ۶۰ جلسه در این زمینه در استان برگزار کرده و به برنامهها میرسیدیم اما تضمین مسائل اجرایی در جای دیگری رقم میخورد زیرا تمام کشور از این الگو که در قلعهگنج انجام میشد، غفلت داشت و همه کارها روی سایت نیپا و برگزاری جلسات متمرکز بود.
مشاور وزیر کشور ادامه داد: شناخت پیشرانهای توسعه منطقهای اولین دستاورد این مدل اجرایی و توسعهای بود.
معینها پیشرانهای اقتصادی در هر منطقه یا ناحیه هستند که از این ظرفیت غفلت میشد به همین خاطر مقام معظم رهبری ابتدای هر سال با شعار، تکلیف را روشن میکردند اما به کندی به ثمر مینشست یا به ثمر نمینشست.
این الگو به مسایل مدیریتی کلان کشور کمک میکند که مدیران باید خود را از مسائل ریز فارغ کنند.
وی با اشاره به اینکه نقش اعتبارات منتسب به دولت به عنوان یک بیماری فکری گریبانگیر همه ما است، تصریح کرد: همین مساله باعث میشود از توانهای داخلی، توانمندیهای منطقهای و ظرفیت منابع مالی که برخی حاصل درآمدهای فروش نفت است، فاصله بگیریم.
قلعهگنج ثابت کرد این فاصله گرفتن درستترین کار است.
اتکای منابع مالی دولت به نفت، سستبنیادترین اتکا است.
مروجالشریعه گفت: الگوی توسعه منطقهای دو وجه دارد.
یک وجه آن وضع موجود و وجه دیگر وضع آیندهای بوده که در گرو یک مساله بسیار اساسی است، یعنی باید سازمانهای ملی و وزارتخانهها مساله تمرکرزدایی را در اولویت اول کار خود قرار دهند، نباید بترسند، مشکلی به وجود نخواهد آمد.
چرا باید در این زمینه دچار نگرانیهای عمیق شویم؟
چیزی نیست جز اینکه بخشی از بدنه سیاستگذاریها نمیخواهد این کار انجام شود.
مشاور وزیر کشور بیان کرد: شرط بقای الگویی که پدیده استثنایی در کشور بوده و در استان خراسان رضوی شروع شده، این است که برای اجرای این الگو باید تمامی اختیارات به استان واگذار شود.
این تنظیم اختیارات وظیفه من است که باید الگوی آن را تهیه کنم و در حال انجام آن هستم.
طرح آبادانی کشور به تمام نقاط تسری پیدا خواهد کرد و سیاستهای دولت از ۳۱ استان کشور تسری یافته و استانهای دیگر در حال استفاده از موفقیتهای لحظهای استان هستند.
انتهای پیام