ورود عناب به داروسازی/ صنایع غذایی در فرآوری غذایی محصول کار کند
مدیر گروه پژوهشی فارماکوگنوزی و داروسازی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: اگر صنایع غذایی روی بسته بندی و فرآوری غذایی محصولات کار کند و داروسازان نیز در تهیه محصولات دارویی کمک کنند، در تسهیل این فرآیند تاثیر به سزایی خواهد داشت.

مدیر گروه پژوهشی فارماکوگنوزی و داروسازی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: اگر صنایع غذایی روی بسته بندی و فرآوری غذایی محصولات کار کند و داروسازان نیز در تهیه محصولات دارویی کمک کنند، در تسهیل این فرآیند تاثیر به سزایی خواهد داشت.
فرحناز خلیقی سیگارودی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در خراسان جنوبی حدود چهار قلم گیاه دارویی وجود دارد که مهمترین آن عناب است و در کنار آن زرشک، زعفران و آلو نیز وجود دارد.
وی افزود: با توجه به اقلیم خاص و کم آبی این استان، بهترین کار تمرکز کردن بر روی گیاهانی است که خود طبیعت آن را انتخاب کرده است؛ برای مثال باتوجه به اینکه عناب گیاه خاص این منطقه است بهترین کار پرورش تخصصی همین محصول است.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه یک خلا در برداشت محصول و فرآوری گیاهان دارویی به خصوص عناب وجود دارد، خاطرنشان کرد: در نگهداری این محصولات نیز با توجه به زحمت کشاورزان برای رسیدن به محصول درجه یک مشکلاتی وجود دارد.
خلیقی سیگارودی ادامه داد: از دیگر محصولات خوب استان زعفران قاینات است که مشکلات این حوزه مربوط به بسته بندی و ارائه آن و همینطور تهیه فرآوردههای مناسب نظیر فرآوردههای دارویی و کشاورزی که میتوان بر روی آن تمرکز کرد، است.
وی با تاکید بر جلوگیری از خام فروشی این محصول، تصریح کرد: در رابطه با کنترل کیفی عناب دو استاندارد ملی مربوط به سالهای 74 و 78 وجود دارد که با توجه به پیشرفت علم و تجربه اهالی منطقه خراسان جنوبی لازم است که در این استانداردها تجدید نظر شود.
مدیر گروه پژوهشی فارماکوگنوزی و داروسازی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ادامه داد: برای این کار لازم است به سازمان استاندارد پیشنهاد داده شود که با توجه به مشکلاتی که در تهیه محصول خوب در عناب نیاز است اصلاحاتی در سازمان صورت گیرد تا محصول کاربردی و قابل استفاده شود.
خلیقی سیگارودی با بیان اینکه این موضوع نیازمند تشکیل گروهی تخصصی با متخصصانی در زمینههای مختلف است، افزود: در بیشتر مواقع سود حاصل از محصولات کشاورزی در جیب دلالان میرود، اما اگر کشاورز بتواند بستهبندی و فرآوری محصولاتش را هم در بحث غذایی و هم دارویی داشته باشد، خواهد توانست سود بیشتری دریافت کند.
وی ادامه داد: اگر صنایع غذایی روی بسته بندی و فرآوری غذایی محصولات کار کند و داروسازان نیز در تهیه محصولات دارویی کمک کنند، در تسهیل این فرآیند تاثیر به سزایی خواهد داشت.
مدیر گروه پژوهشی فارماکوگنوزی و داروسازی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی یادآور شد: تاکنون در بعضی از محصولات عناب نظیر چند شربت توانستهاند مجوز سنتی دریافت کنند که باید بیشتر گسترش یابد چرا که پتانسیل عناب بسیار بیشتر از این موارد است.
انتهای پیام