خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شادی از جمع کودکان رخت بر بسته است

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 16 مهر 1398 - 13:48
یک روانشناس کودک گفت: براساس آنچه بررسی شده کودکان نسبت به گذشته خیلی کمتر احساس شادی می‌کنند و از روحیه شاد برخوردار نیستند.
كودكان،مدارس،شادي،تربيت،روانشناس،اكبري،شاد،تعليم،فضا،معلمان، ...

یک روانشناس کودک گفت: براساس آنچه بررسی شده کودکان نسبت به گذشته خیلی کمتر احساس شادی می‌کنند و از روحیه شاد برخوردار نیستند.
احمد اکبری در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: فضا و امکانات مدارس مخالف شادی کودکان هستند، در واقع مدارس بی‎روح، بدون طرح و نقاشی و ساختمان‌ها قدیمی هستند که این مسائل موجب شده با معماری مدارس شاد منافات داشته باشند.
وی ادامه داد: نه تنها تاکنون هیچ پیش‌بینی برای شادی کودکان در مدارس نشده بلکه حتی گاهی معلمان نیز از مدارس فراری هستند و به سختی در فضای مدارس حضور پیدا می‎کنند.
این روانشناس و متخصص P4C همچنین بیان کرد: متاسفانه در فضای فعلی هرگونه فعالیت و تحرکی که مستلزم شادی کودکان باشد در مدارس امکان‎پذیر نیست، از صندلی که کودکان روی آن می‎نشینند و نمی‎توانند تکان بخورند تا اداره کلاس که با روش سخنرانی فعالیت جسمانی را از کودکان می‎گیرد و تنها به یک ورزش صبحگاهی موقت پسنده می‎کنند، هیچ کدام شادی را برای کودکان در پی ندارد.
وی گفت: حتی ساعت‎های ورزش کودکان در مدارس نیز به شدت مورد بی‏توجهی قرار گرفته و به آن بها داده نمی‎شود و چون فعالیت‎های گروهی که تحرک را در کودکان ایجاد کند در مدارس نیست نمی‎توان توقع داشت که برون‌داد مدارس شاد باشد.
اکبری همچنین به وضعیت برنامه‎های درسی کودکان اشاره کرد و افزود: به جز فعالیت‎های جسمانی حتی فضا، امکانات و برنامه درسی برای کودکان نداریم، در حال حاضر برنامه‎های موجود به جای اینکه رشد همه جانبه کودکان را که بخش عمده آن نشاط و سرزندگی است، به همراه داشته باشد ذهن پروری است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: نبود موسیقی در مدارس، فعال نبودن روش‎های تدریس، بانشاط نبودن معلمان موجب شده فعالیت‎ها در مدارس بی‎نشاط باشد و این موجب شده برنامه‎هایی که اجرا می‎شوند، فقط برای رفع تکلیف باشد.
این صاحب‌نظر آموزش فلسفه برای کودکان در حوزه تعلیم و تربیت در کاشمر گفت: متاسفانه مسئولان هم بیشتر از این از معلمان توقع ندارند وگرنه 35 تا 36 دانش‎آموز را در یک کلاس ابتدایی که به زور فضا برای نشستن 15 نفر دارد، نمی‎نشاندند.
وی عنوان کرد: برون‌دادهای نظام آموزشی به خوبی نشان می‎دهد که نه تنها شادی در بین کودکان بلکه حتی در جامعه هم وجود ندارد، تا زمانی که کودکان از حضور در مدارس لذت نبرند و فضای شادی و آرامش وجود نداشته باشد اینکه از داخل این فضاها بخواهد شهروند شادی بیرون بیاید یک جور ساده انگاری و ساده لوحی است.
مدیر گروه جهاد دانشگاهی کاشمر افزود: هرچند تربیت به هیچ عنوان آموزش صرف نیست و تنها کمک به شکوفایی استعدادهای کودکان است اما برخی تربیت را با آموزش اشتباه گرفته‎اند.
وی اظهار کرد: بسیاری از مسئولان و تصمیم گیرندگان مفهوم تربیت را درک نکرده‌اند به همین دلیل تصور برخی این است که اگر در مدرسه سروصدا و اعتراض نباشد، تعلیم و تربیت به خوبی انجام می‌شود.
اکبری گفت: به رغم اینکه اگر عوامل انگیزشی همانند شادی در مدارس برای کودکان نباشد شاید کار تعطیل نشود اما وجود این عوامل موجب موفقیت می‎گردد؛ اگر شاهد برخی ناهنجاری‎ها، خودکشی و خشونت‎ها در بین کودکان هستیم نتیجه نبود عوامل انگیزشی و شادی و وجود افسردگی در بین کودکان است.
این روانشناس کودکان بیان کرد: اگر بازبینی اساسی در تعلیم و تربیت نداشته باشیم، اتفاقات ناگوار با شیب تندتر و در جهت بدتری به جلو خواهد رفت.
انتهای پیام