خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۲۷ هزار نوآموز کردستانی در طرح سنجش سلامت ارزیابی شدند

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 16 مهر 1398 - 08:55
سنندج - رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: ۲۷ هزار و ۲۲۲ نفر در برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان در کردستان ارزیابی شدند.
نفر،مدارس،ارجاعات،نوآموزان،استثنايي،ارجاع،تشخيص،معرفي،مشكل،آ ...

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استثنایی کردستان، خلیل رنجبر با اشاره به اجرای برنامه سنجش برای بیست و پنجمین سال متوالی در استان، اظهار داشت: ۱۴ پایگاه ثابت و سیار با بهره گیری از ۹۸ نیروی متخصص بررسی و ارزیابی شنوایی، بینایی، آمادگی تحصیلی و معاینات بالینی نوآموزان را در سطح استان انجام دادند.
وی با بیان اینکه برنامه سنجش به تشخیص و رفع مشکلات نوآموزان کمک می کند و برنامه مداخله بهنگام موجب توسعه تحولات رشد جسمانی و هوش کودکان می شود، افزود: عدم شناخت به موقع مشکلات نوآموزان موجب می شود که آنها سال های بیشتری را در مدارس عادی مشغول به تحصیل شوند و به واسطه وجود نارسایی‌های مختلف جسمانی و یا کم توانی ذهنی قادر به ادامه تحصیل نباشند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان ادامه داد: از این تعداد نوآموز بدو ورود به دبستان هزار و ۲۸۶ نفر مشکوک به مشکل بینایی، ۶۸۵ نفر مشکوک به مشکل شنوایی، ۵۵ نفر دارای مشکل جسمی – حرکتی و ۳۹ نفر ارجاع اُتیسم تشخیص داده شده و به مرحله تخصصی ارجاع داده شدند.
رنجبر با بیان اینکه از ارجاعات بینایی دو نفر، از ارجاعات شنوایی پنج نفر و از ارجاعات جسمی حرکتی هشت نفر نوآموز به مدارس با نیازهای ویژه معرفی شدند، یادآور شد: از مجموع ارجاعات اُتیسم نیز ۱۷ نفر مبتلا به این اختلال عصبی تحولی تشخیص داده شده و به مدارس با نیازهای ویژه معرفی شدند.
وی بیان کرد: از چهار هزار و ۳۳۹ نفر نوآموزی که به مرحله تخصصی هوش ارجاع داده شدند هزار و ۹۳۷ نفر دیر آموز، ۱۲۷ نفر معرفی به مدارس با نیازهای ویژه و ۱۸ نفر تربیت پذیر و به مدارس استثنایی معرفی شدند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: دانش آموزان به عنوان عناصر اصلی سیستم آموزشی سرمایه های اجتماعی و آینده سازان یک جامعه محسوب می شوند و به همین جهت شناسایی، پیشگیری، مداخله بهنگام، هدایت و کمک به بهبود کیفی آموزش آنان و ارائه توصیه های مناسب به خانواده ها از اهمیت بالایی برخورداراست.
رنجبر با اشاره به آمار ۲۶ هزار و ۵۲۰ نفری نوآموزان شرکت کننده در برنامه سنجش سال گذشته، اظهار داشت: از این تعداد ۲۱ هزار و ۱۸۶ نوآموز بدون مشکل تشخیص دادند و پنج هزار و ۳۳۴ نفر نیز به مرحله تخصصی ارجاع داده شدند.