آخرین وضعیت پارکینگ پایانههای شلمچه و چذابه
با نزدیک شدن به روزهای منتهی به اربعین حسینی بر حجم تردد زائران در مرزها افزوده خواهد شد و مسئلهای که در این میان حائز اهمیت است وضعیت امنیت پارکینگهای مرزهای شلمچه و چذابه، ظرفیت و هزینه پارکینگ شبانهروز در آن محلها است که خبرنگار فارس در این گزارش به آن پرداخته است.

با نزدیک شدن به روزهای منتهی به اربعین حسینی بر حجم تردد زائران در مرزها افزوده خواهد شد و مسئلهای که در این میان حائز اهمیت است وضعیت امنیت پارکینگهای مرزهای شلمچه و چذابه، ظرفیت و هزینه پارکینگ شبانهروز در آن محلها است که خبرنگار فارس در این گزارش به آن پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، هر چه بیشتر به روزهای منتهی به اربعین حسینی نزدیک میشویم بر حجم تردد زائران در مرزها و به خصوص مرزهای شلمچه و چذابه افزوده میشود تا جایی که بسیاری از هموطنان برای رساندن خود به مرزها به وسایل حمل و نقل عمومی که برای این روزها تدارک دیده شده اکتفا نکرده و در تلاش هستند تا با خودروهای شخصی خود را به این قافله و حرکت عظیم جهانی گره بزنند.
مسئلهای که در این میان حائز اهمیت است وضعیت امنیت پارکینگهای مرزهای شلمچه و چذابه، ظرفیت و هزینه پارکینگ شبانهروز در آن محلها است که خبرنگار فارس در این گزارش به آن پرداخته است.
خودروهای شخصی باید در پارکینگها باشد
احمد محمدیفر، دبیر و سخنگوی ستاد مرکزی اربعین حسینی ضمن تاکید بر ممنوعیت تردد خودروهای شخصی از کلیه مرزها به سمت عراق اظهار کرد: اگر زائران قصد سفر به عتبات عالیات را دارند با وجود اینکه کاپوتاژ نیز کرده باشند، امکان رفتن به عراق با خودرو شخصی به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
وی افزود: اگر این افراد در مسیر و یا نزدیک مرز هستند باید خودروهای خود را در پارکینگها پارک کنند و با وسایل نقلیه عمومی سفر خود را ادامه دهند.
وسعت 80 هکتاری پارکینگ شلمچه
سرهنگ منصور جمشیدی، رئیس پلیس راه خوزستان، ضمن اشاره به مشکلاتی که در اربعین سال گذشته و در اثر بارندگی برای خودروها پیش آمد عنوان کرد: این بارندگی باعث شد تا خودروهای پارک شده در پارکینگ شلمچه که فاقد آسفالت بودند در گل گیر افتاده و با جرثقیل از پارکینگ خارج شوند.
وی افزود: اربعین سال گذشته 50 هکتار زمین به پارکینگ خودروهای زائران در مرز شلمچه اختصاص پیدا کرد که امسال 30 هکتار به فضای پارکینگ این گذرگاه مرزی افزوده شد.
جمشیدی در رابطه با ظرفیت این پارکینگ بیان کرد: ورودی بارانداز مرز شلمچه برای توقف کامیونهای حامل تجهیزات مواکب کافی نیست و علیرغم این مسئله امروز یک هزار و 200 کامیون حامل تجهیزات وارد پایانه شلمچه شدند و پارکینگ جای پارک ندارد.
وی افزود: در روزهای آینده با ورود اتوبوسهای حامل زائران کشورهای خارجی در پایانه شلمچه، با مشکل مواجه خواهیم شد.
استقرار بیش از 4هزار خودرو در پارکینگ شلمچه
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان نیز در تشریح وضعیت مرزهای شلمچه و چذابه اظهار کرد: وضعیت این دو مرز عادی بوده و مشکل خاصی نداریم، تردد نیز عادی و روان است و تا شب گذشته بیش از 4 هزار خودرو در پارکینگ مرز شلمچه مستقر شدند.
وی افزود: تمهیدات لازم برای بازگشت زائران در مرزهای شلمچه و چذابه انجام شده و امکانات لازم با پیشبینی افزایش احتمالی در نظر گرفته شده است.
وضعیت پارکینگها مطلوب است
احمد محمدیفر، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی ضمن متفاوت دانستن مبلغ پارک خودروها در پارکینگهای مرزها عنوان کرد: امسال خودروهایی که در پارکینگها قرار میگیرند از خدمات بیمه نیز بهرهمند خواهند شد و علاوه بر این تمام پارکینگها در وضعیت مطلوبی قرار دارند به طوری که علاوه بر آسفالت و خطکشی، چراغهایی نیز برای تامین روشنایی در پارکینگها تعبیه شده است.
برای هر شبانهروز 5 هزار تومان
مجید عبداللهی، دبیر کمیته زیرساخت ستاد مرکزی اربعین نیز در رابطه با گلایه زائران اربعین حسینی در زمینه هزینههای پارکینگ در مرزها گفت: زیرساختها در مرزهای شلمچه و چذابه خوزستان کاملا مهیا است و خودروهای بسیاری هم اکنون در پارکینگها مستقر هستند.
وی افزود: بر اساس هزینه مصوب در ستاد مرکزی اربعین به ازای هر شب پارک خودرو مبلغی معادل 5 هزار تومان باید از زائران اخذ شود و با توجه به تاکیداتی که در ستاد مرکزی اربعین صورت گرفته، هیچ گونه افزایش نرخ کرایه و تعرفهای در سال جاری نسبت به سال گذشته اعمال نمیشود.
ایمنی پارکینگها افزایش پیدا کرده است
عبداللهی گفت: هم اکنون 2500 خودرو در پارکینگ اربعین شلمچه و 600 خودرو در چذابه پارک شده است که به ازای هر شبانهروز مبلغ 5 هزار تومان دریافت میشود؛ کیفیت پارکینگها، امنیت و ایمنی و حصارکشی آنها نیز نسبت به سال گذشته بهبود نسبتا قابل توجهی پیدا کرده است.
وی افزود: اصلاح، بهبود و کیفیسازی پارکینگ خودروهای شخصی از اساسیترین نیازهایی است که امسال به واسطه اهمیت موضوع اربعین در دستورکار قرار گرفته است.
متولیان مشخص برای پارکینگها
دبیر کمیته زیرساخت ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: برای اینکه خدمات بهتری به زائران در زمینه پارکینگها ارائه شود متولیان مشخصی برای پارکینگها تعریف شده و این امور به این متولیان واگذار شده است.
وی افزود: پارکینگها به لحاظ وسعت بزرگ هستند و حجم زیادی را به خودشان اختصاص میدهند و برای اینکه افراد بتوانند خودروهایشان را جانمایی کنند در سطح پارکینگها نشانهگذاریهایی ایجاد کردهایم و از زائران میخواهیم در جایی که خودرو خود را پارک کردهاند آن نشانهها و شمارهها را یادداشت کرده و به خاطر بسپارند تا در زمان بازگشت به راحتی بتوانند به خودروهای خود دسترسی پیدا کنند.
انتهای پیام/ر