آمادگی حداکثری ناوگان حمل و نقل کردستان برای جابجایی زائرین اربعین
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده در ایام اربعین، ناوگان حمل و نقل عمومی استان کردستان با توان حداکثری آماده خدمترسانی به زائرین اربعین حسینی خواهد بود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده در ایام اربعین، ناوگان حمل و نقل عمومی استان کردستان با توان حداکثری آماده خدمترسانی به زائرین اربعین حسینی خواهد بود.
سیدالبرز حسینی در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: چندین سال است که ستاد مرکزی اربعین در کل کشور تشکیل میشود و کمیتهها و ستادهای متناظر آن در استانها تشکیل میشود و امسال طبق برنامهریزیهای انجام شده ۱۴ کمیته در حوزههای مختلف تعریف شده است.
وی گفت: یکی از اصلیترین کمیتههای این ستاد، کمیته حمل و نقل و سوخت است که مسوولیت آن بر عهده اداره کل راهداری وحمل و نقل جادهای استانها است.
حسینی افزود: برنامههای کمیته حمل و نقل و سوخت توسط وزارت کشور به عنوان دبیرخانه مرکزی به استانها ابلاغ شده است محورهایی که در این برنامه مدنظر است تحلیل وضعیت حمل و نقل، شناخت ناوگان و مشکلاتی که در سالهای گذشته بوده و سناریوهای محتملی که ممکن است در این جریان عظیم اتفاق بیفتد، راهکارها و پیشنهادهایی که لازم است داده شود است.
وی با اشاره به اینکه قطعا امسال در کل کشور افزایش زائر خواهیم داشت گفت: از 2 میلیون نفری که سال گذشته به کربلا رفتند حدود 89 درصد از طریق ناوگان حمل و نقل جادهای یعنی یا اتوبوس و یا خودرو شخصی جابجا شدند و حمل و نقل ریلی و هوایی در استانهایی که مصداق دارد فقط 11 درصد سهم داشت و این نشانگر جایگاه و اهمیت ویژه حمل و نقل جادهای است که این سهم در استان ما 100 درصد است.
وی افزود: در نبود حمل و نقل ریلی در استان کردستان طبیعتا تمامی مسوولیتهای جابجایی بر عهده ناوگان حمل و نقل جادهای خواهد بود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده در ایام اربعین، ناوگان حمل و نقل عمومی استان کردستان با توان حداکثری آماده خدمترسانی به زائرین اربعین حسینی خواهد بود.
حسینی به ویژگیهای مراسم اربعین امسال نسبت به سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: حذف ویزا اساسیترین ویژگی است که امسال در نظر گرفته شده است قطعا تاثیر بسیار زیادی در افزایش تعداد زائرین خوهد داشت.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان تصریح کرد: بحث مهم دیگر که در دستورالعمل به آن اشاره شده تعریف استانها و شهرهایی به عنوان پسکرانه است یعنی در مرحله بازگشت زائرین که بیشترین ازدحام و مشکلات معمولا اتفاق میافتد، حمل و نقل بصورت دو مرحلهای برنامهریزی شده به این شکل که از مرزها ابتدا زائرین به شهرهای پس کرانه منتقل میشوند و سپس از آنجا به مقاصد اصلی خودشان منتقل میشوند.
وی گفت: شهرهای اندیمشک در خوزستان، همدان و کرمانشاه به عنوان شهرهای پسکرانه تعریف شدهاند لذا این سه شهر بهعلاوه 4 مرز رسمی پذیرای زائرین خواهند بود البته نقش این سه پسکرانه بیشتر در مرحله برگشت خواهد بود.
وی مزایای تعریف این پسکرانهها را امکان جابجایی زائرین بیشتر و کاهش تاخیر سفرها و مشکلاتی که سالهای گذشته در مرحله برگشت زائرین بود عنوان کرد.
حسینی ادامه داد: کمیتههای عضو ستاد اربعین از ۱۰ مهرماه تا 3 آبانماه به مدت ۲۳ روز آماده ارائه خدمات به زوار هستند البته در دل این ۲۳ روز 6 روز به عنوان روزهای پیک بازگشت در نظر گرفته شده که به احتمال زیاد بیشترین ازدحام در این 6 روز اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه روز اربعین در تقویم رسمی 27 مهر است از تاریخ 24 تا 29 مهرماه در واقع به عنوان پیک بازگشت در نظر گرفته شده است یعنی ۳روز قبل و ۲ روز بعد از اربعین به عنوان ایام پیک در نظر گرفته شده که قطعا در این ۶ روز باید بصورت ویژه تمام ارگانهایی که عضو کمیتههای مختلف هستند ویژهتر خدمات ارائه دهند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان به اصول و سیاستهایی که در ایام اربعین حاکم است اشاره کرد و گفت: ترویج فرهنگ اربعین، نظم و ترتیب، رعایت سنتها و ارزشهای دولت و ملت عراق، مردممحوری، تسهیلگری، هدایت و کنترل و مدیریت انتظارات و هماهنگی از جمله اصول حاکم بر مراسم پیادهروی اربعین است.
حسینی به وظایف کمیته حمل و نقل و سوخت اشاره کرد و گفت: برنامهریزی جهت اعزام زائرین، هماهنگی و تامین سوخت، هماهنگی و افزایش ناوگان به شکلی که حداکثر مشارکت صورت گیرد، اعمال محدودیتهای حرکتی برای کامیونها، ساماندهی اتوبوسها و رصد و پایش تصویری از جمله وظایف کمیته حمل و نقل و سوخت است.
وی اضافه کرد: مبادلات تجاری در ایام اربعین در این چهار مرز ممنوع خواهد شد و چهار مرز دیگر جایگزین میشود که یکی از این مرزها، مرز باشماق مریوان است که طبیعتا مبادلات تجاری و رفت و امد در محورهای مواصلاتی استان کردستان انجام خواهد شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان یادآور شد: با توجه به احتمال افزایش سفرهای داخلی، اولویت برای فعالیت ناوگان، سفرهای داخل کشور است و سعی شده است حتیالامکان سفرهای برون مرزی ناوگان حمل و نقل عمومی محدود شود و تمام ناوگان در این ایام در خدمت زائرین در داخل کشور باشد.
وی رصد و پایش ناوگان حمل و نقل را یکی از برنانههای اجرایی در این ایام عنوان کرد و گفت: ناوگان حمل و نقل از طریق نظارتهای میدانی، نظارتهای سیستمی و سامانه سپهتن با همکاری پلیسراه مورد نظارت و پایش بیشتری قرار خواهند گرفت.
حسینی ادامه داد: در ایام اربعین مطابق بخشنامهای که توسط سازمان راهداری اعلام شده است، پیشفروش بلیط و سفرهای دربستی بجز این چهار مرز و چند شهر معین ممنوع شده است.
وی تصریح کرد: امسال فقط مرز چذابه برای خروج اتوبوس در نظر گرفته شده است این تصمیم به این دلیل اتخاذ شده که حتیالمقدور از ازدحام و شلوغی مرز مهران کاسته شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان یادآور شد: افرادی که میخواهند بوسیله خودروی شخصی خود در پیادهروی اربعین شرکت کنند نیز فقط از مرز چذابه و شلمچه امکان خروح خواهند داشت و از مرز خسروی و مهران امکان خروج وجود ندارد البته این محدودیتها به جهت مدیریت اوضاع و فراهم کردن شرایط مناسب برای زائرین اتخاذ شده است.
وی به منع تردد خودروهای ترانزیتی در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: عبور کامیون در مسیرهای منتهی به مرزهای چهارگانه در ایام اربعین ممنوع خواهد بود و برای عبور آنها مرزهای جایگزین از جمله مرز باشماق مریوان در کردستان تعریف شده است.
حسینی اظهار کرد: در پیک زمانی مشخص تمام ناوگان اتوبوسی کشور حتما بایستی در داخل کشور حضور داشته باشند حتی ناوگانی که مبادرت به جابجایی مسافرین به مقصد عراق نمودهاند نیز باید در این ایام به داخل کشور برگردند و در این طرح مشارکت کنند البته این اقدام از طریق سامانه سپهتن رصد خواهد شد و کاملا فعالیت رانندگان اتوبوس تحت رصد و کنترل خواهد بود.
وی عنوان کرد: در ایام اربعین نظارت بر مجتمعهای رفاهی و بین جادهای تشدید خواهد شد و هماهنگیهای لازم برای اجرای نظارتهای محسوس و نامحسوس انجام شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان گفت: هر استانی باید تعدادی گشت راهداری سبک و سنگین به استانهای معین اعزام کند که قطعا استان کردستان هم مشارکت فعالی در این امر خواهد داشت.
وی افزود: در ایام اربعین همکاران خود را در قالب کشیکهای شبانهروزی ساماندهی کردیم و در این ۲۳ روز همکاران ما بصورت شیفتی و شبانهروزی آماده ارائه خدمات به زائرین خواهند بود.
حسینی ادامه داد: بحث بهرهبرداری حداکثری از سامانههای هوشمند مورد دیگری است که بخشی از آن را خود اداره راهداری و حمل و نقل در اختیار دارد و بخش دیگر آن در اختیار پلیسراه است.
وی تصریح کرد: سامانه 141 در اختیار سازمان راهداری است و این سامانه در ایام اربعین اطلاعات لازم از جمله وضعیت ترافیک جادهها و تصادفات احتمالی و حتی وضعیت آب و هوا را بصورت شبانهروزی در اختیار شهروندان قرار میدهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان یادآور شد: اگر نیاز به اسکان اضطراری و موقت باشد از امکانات راهدارخانههای استان استفاده میکنیم.
انتهای پیام/۲۳۳۰/۸۳/ی