ارتقاء دانشکده علوم پزشکی؛ مطالبه بیجواب مردم لارستان
پروسه ارتقاء دانشکده علوم پزشکی لارستان به دانشگاه سالهاست که بینتیجه مانده و همچنان جزء مطالبات بیجواب برای مردم است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از لارستان، براساس مصوبه یازدهمین نشست شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تیرماه سال 66 ایجاد دانشکده پرستاری و مامایی حضرت زینب (س) لارستان مصوب شد.
این مرکز ابتدا در یک مدرسه 5 کلاسه با امکانات محدود راهاندازی شد اما در سال 1370 مجموعه گستردهای در زمینی به مساحت 10 هکتار و با زیربنای بیش از 6700 متر مربع با امکانات وسیع ایجاد شد و دانشکده به آنجا انتقال یافت.
از سال تاسیس تا پایان سال 1389 این دانشکده زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت داشته و از سال 1390 به صورت یک واحد مستقل با عنوان دانشکده علوم پزشکی لارستان فعالیت خود را ادامه داده است.
به دنبال درخواستها و فشار مردمی و پیگیری مسئولان در زمینه توجه به ارتقاء این دانشکده به دانشگاه، در ابتدا این مهم نتیجهبخش بود و حتی به تصویب هیأت دولت نیز رسید اما به دلایلی این امتیاز از دانشگاه به دانشکده علوم پزشکی تقلیل یافت.
در پی آن بر اساس حکم وحیدی دستجردی، وزیر بهداشت وقت در 25 مرداد ماه دانشکده پرستاری حضرت زینب(س) لارستان به دانشکده علوم پزشکی لارستان ارتقا یافت و رئیس شبکه بهداشت و درمان وقت لارستان به عنوان مسئول راهاندازی دانشکده منصوب شد.
در ادامه این پروسه و پیگیریهای انجام شده توسط مسئولین دانشکده علوم پزشکی لارستان با راهاندازی دانشکده بهداشت در شهر اوز نیز به عنوان دومین دانشکده تحت پوشش این مجموعه موافقت شد.
یکی از زیرساختهای اصلی در جهت ارتقا خدمات آموزشی و افزایش اعتبار مورد نیاز در حوزه درمان با آموزشی شدن بیمارستان محقق میشد.
بنابراین تمرکز مسئولین بر این مهم موجبات صدور مجوز آموزشی شدن بیمارستان امام رضا(ع) لارستان در تاریخ 11 تیرماه 92 به عنوان بیمارستان مادر و مرجع در منطقه را فراهم کرد.
همزمان با این دستاورد در تاریخ 12 تیرماه 92 نیز استقلال مالی دانشکده علوم پزشکی لارستان مصوب شد.
سومین دستاورد مهم این مجموعه در سال 92، ارتقا «دانشکده علوم پزشکی لارستان» در 25 تیرماه 92 به «دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان» بود.
یکی از نمودهای بارز استقلال هر دانشکدهای، تصویب لوگوی اختصاص آن دانشکده است.
این مهم در تاریخ 18 آبان ماه 93 از سوی وزارت بهداشت محقق شد و دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز مانند همه دانشگاهها و دانشکدههای مستقل در کل کشور با لوگو و سربرگ اختصاصی به ارگانهای کشوری و استانی معرفی شد.
بزرگترین دستاورد مسئولین در سال 94 برای مردم و مجموعه علوم پزشکی لارستان، اخذ مجوز ساخت مجموعه بزرگ پردیس دانشکده علوم پزشکی لارستان بود که تمام حوزههای ستادی، بهداشتی، درمانی و آموزشی را در بر خواهد گرفت.
با گسترش مجموعه علوم پزشکی لارستان و تسلط مدیریتی بر واحدهای تحت پوشش، به پیشنهاد مسئولین شهرستان خنج و موافقت رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان شهرستان خنج به مجموعه بهداشت و درمان لارستان ملحق و اداره امورات مربوطه بر عهده این دانشکده قرار داده شد.
راهاندازی اورژانس هوایی جهت امدادرسانی به مصدومین و بیماران به ویژه مادران باردار در مناطق صعبالعبور و دوردست منطقه کوهستانی شهرستانهای لارستان و خنج یکی از توقعات به جا و آرزوهای بزرگ مردم محسوب میشد که با تلاش رئیس وقت دانشکده و مسعود حاجی رجبی، رئیس مرکز اورژانس 115 لارستان در اسفند ماه سال 95 محقق و به شکل ویدئو کنفرانس با حضور وزیر و همزمان با 4 مرکز در کشور، افتتاح شد.
خیرین با همت و همیشه در صحنه لارستان نیز همچون سایر عرصهها در زمینه بهداشت و درمان نیز اقدام به ساخت پردیس دانشگاه علوم پزشکی لارستان کردند به این امید که با نگاه متواضعانه مسئولان، زمینه ارتقاء دانشکده علوم پزشکی لارستان به دانشگاه فراهم شود.
رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین سلامت لارستان در این زمینه با بیان اینکه در سالیان اخیر برنامههای ویژهای در راستای پرداختن به نیازسنجیها اقدامات مناسبی صورت گرفته است، اظهار داشت: باید در مسیر حل مشکلات و برطرف ساختن نیازهای اساسی در مجموعه منطقه و شهرستان تلاش کنیم تا سطح مطالبات مردم کاهش پیدا کند.
منصور محتاجی با اشاره به اینکه در مجموعه کارهای ساختمانسازی و مسائل این چنینی با همت بالای خیرین در اکثر نقاط خطه لارستان با همکاری مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان گامهای بسیار ارزشمندی برداشتهایم و ادامه خواهیم داد اما برای اینکه ما بتوانیم به سطح قابل قبولی از این مطالبات پاسخ دهیم باید به موضوع نرمافزاری هم بپردازیم.
وی افزود: باید بحث ایجاد دانشکدههای آینده با همت تمامی مسئولین ادامه داشته باشد تا ما به مطالبه اصلی مردم و به ویژه خیرین که ایجاد دانشگاه علوم پزشکی لارستان است بپردازیم.
وی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به این موضوعات لازم است که تعداد رشتهها و دانشکدههایمان را افزایش یابد، تصریح کرد: این اهتمام در ریاست محترم دانشکده وجود دارد و پیگیریهای ویژهای را در برنامههای خودشان دارند و ما خیرین هم اعلام آمادگی کردهایم که در این مسیر یاریگر این مجموعه باشیم.
همچنین معاون آموزشی دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از اشتغال به تحصیل 472 دانشجو در دانشکدههای زیرمجموعه این دانشکده خبر داد و گفت: در حال حاضر 2 دانشکده حضرت زینب(س) در شهر لار و بهداشت در شهر اوز در زیرمجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان فعالیت دارند.
زهرا کشتکاران از فعالیت 7 رشته در این دانشکدهها خبر داد و افزود: در مقطع کارشناسی پیوسته پرستاری، اتاق عمل، بهداشت محیط، بهداشت حرفهای، تغذیه، بهداشت عمومی و کارشناسی ناپیوسته هوشبری در این دانشکدهها فعال است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع تعداد 472 دانشجو در این دانشکدهها مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: بنا به آزمون سراسری امسال و نتایج اعلام شده از سوی سازمان سنجش 218 نفر برای دانشکده علوم پزشکی لارستان قبول شدهاند که تا روز یکشنبه 7 مهرماه 167 با مراجعه به دانشکدهها کار ثبت نام خود را انجام دادهاند.
معاون آموزشی دانشکده علوم پزشکی لارستان از درخواست برای صدور مجوز راهاندازی مجتمع آموزش عالی سلامت برای شهرستان خنج به وزارت بهداشت شده است، خاطر نشان کرد: تاکنون برای تحقق این امر از سوی وزارتخانه موافقتی اعلام نشده است.
به گزارش تسنیم پردیس دانشگاه علوم پزشکی لارستان با مشارکت خیرین و دولت در زمینی به مساحت بیش از 15 هزار متر مربع در حال ساخت است.
انتهای پیام/ش