خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هزینه کرد ۹۰۰ میلیارد ریالی برای پروژه راه آهن بیرجند

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 15 مهر 1398 - 09:38
بیرجند- مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: عملیات اجرایی قطعه ۱۶ پروژه راه آهن به طول  ۳۲ کیلومتر و اعتبار ۹۰۰ میلیارد ریال آغاز شده است.
ايستگاه،پروژه،زاهدان،عبور،شهر،كيلومتر،مشهد،چابهار،جعفري،قطعه ...

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جعفری در حاشیه مراسم کلنگ زنی احداث راه آهن زاهدان- بیرجند و اتصال به راه اهن بافق - مشهد بیان کرد: عملیات اجرایی قطعه ۱۶ این پروژه به طول ۳۲ کیلومتر و اعتبار ۹۰۰ میلیارد ریال آغاز شده است.
وی بیان کرد: این پروژه مهم و استراتژیک بطول حدود ۹۰۱ کیلومتر از زاهدان شروع و پس از عبور از عوارض توپوگرافی بالنسبه سخت در حد فاصل شهر زاهدان- سه راهی دشتک و عبور در امتداد بزرگراه زاهدان- زابل به شهر زابل و نقطه صفر مرزی میلک می رسد.
جعفری اظهار کرد: این کریدور در امتداد خود پس از عبور از سمت شرق شهر نهبندان و غرب شهر سربیشه با عبور از سمت شرق شهر بیرجند و غرب آبادی سده و بعد از تلاقی با عوارض کوهستانی حد فاصل سده- قائن از سمت غرب شهر قائن عبور می کند و پس از عبور از منطقه خضری دشت بیاض و پوشش شهرهای بیدخت و گناباد در انتها در ایستگاه موجود یونسی به راه آهن موجود بافق- مشهد متصل می شود.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود سال اول بهره برداری پروژه ۱۴۰۴ باشد، افزود: ظرفیت جابه جایی بار و مسافر به ترتیب سه میلیون و ۸۱۳ تن و ۹۳۹ نفر خواهد بود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از وجود ۳۸ دستگاه در این پروژه خبر داد و گفت: این ایستگاه ها شامل ۶ دستگاه ایستگاه مسافری، یک دستگاه ایستگاه تشکیلاتی و ۳۱ دستگاه ایستگاه درجه سه است.
وی با اشاره به اهداف پروژه بیان کرد: ایجاد کریدور جنوب شرق به شمال شرق در جهت فعال نمودن هرچه بیشتر بندر و منطقه آزاد چابهار، حمل کالا و مسافر از چابهار به مشهد و متعاقب آن جمهوری های آسیای میانه، و توسعه تجارت و ترانزیت کالا از بندر چابهار به مرز میلک و پایانه مرزی ماهیرود مابین ایران و کشور افغانستان از جمله اهداف پروژه است.
جعفری افزود: خدمت رسانی جهت تسهیل درآمد و شد زائران، توسعه توریسم مذهبی و سایر وجوه توریسم از مبدأ کشور پاکستان، اشتغال زایی برای مردم محروم منطقه، کاهش حجم ترافیک جاده ایی و کاهش تصادفات در محور چابهار- مشهد و کاهش زمان و هزینه سفر (کاهش مصرف سوخت) از دیگر اهداف اجرای این پروژه است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت قطعات در دست اجرا بیان کرد: قطعه یک مشهد- زاهدان حد فاصل ایستگاه یونسی تا ایستگاه گناباد به طول ۵۰ کیلومتر با مبلغ قرارداد ۵۴۲ میلیارد ریال و با پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۵ درصد در حال انجام است.
وی اظهار کرد: قطعه اجرایی شماره چهار در بخش زاهدان- زابل (منطقه تاسوکی) به طول ۶۷ کیلومتر و با مبلغ پیمان هزار و ۲۰ میلیارد ریال در مرحله شروع عملیات اجرایی و تجهیز کارگاه می باشد.
جعفری بیان کرد: همچنین قطعه اجرایی شماره ۱۶ در بخش بیرجند-یونسی به طول ۳۲ کیلومتر و با مبلغ پیمان ۸۹۲ میلیارد ریال در مرحله تجهیز کارگاه است.