سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیاده‌روی اربعین از منظر سیاسی و اجتماعی، قدرت‌نمایی جامعه اسلامی است

فارس | استان‌ها | یکشنبه، 14 مهر 1398 - 18:16
رئیس جامعه المصطفی خراسان رضوی گفت: شما وقتی در جریان این پیوند قرار می‌گیرید مانند قطره‌هایی هستید که به یکدیگر می‌پیوندند و نمایش عظیمی از ظرفیت بزرگ جهان اسلام را نشان می‌دهند.<br/>
بيت،اهل،تمدن،حركت،اسلامي،امام،حضرت،حسين،نگاه،جامعه،رئيس،نماز ...

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت‌الاسلام محمدرضا صالح عصر امروز در گردهمایی بزرگ ملل در اربعین که عصر امروز در تالار قدس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی برگزار شد،گفت: جمع باصفای خالصان اباعبدالله یادآور حرکت حضرت زینب(س) به‌عنوان اولین زائر کربلاست، جمع ارزشمندی که از مردان، زنان و کودکانی که برای تجلیل و بزرگداشت مجاهدان راه خدا و زنده نگه‌داشتن یاد سیدالشهدا(ع)، مجاهد عرصه توحید تشکیل شده است.
رئیس جامعه المصطفی خراسان رضوی ادامه داد: این حرکت از منظر سیاسی و اجتماعی، قدرت‌نمایی جامعه اسلامی و پیروان مکتب اهل بیت است، شما وقتی در جریان این پیوند قرار می‌گیرید مانند قطره‌هایی هستید که به یکدیگر می‌پیوندند و نمایش عظیمی از ظرفیت بزرگ جهان اسلام را نشان می‌دهند.
وی با اشاره به مؤلفه‌های تمدن عظیم اسلامی، افزود: یکی از آن مؤلفه‌ها، مؤلفه سیاست و بعد اجتماعی جهان اسلام است، امروز جمعیت عظیم ۲۰ میلیونی، ایجاد جبهه متحدی از مردان و زنان مؤمن در برابر جریان الحاد و دین‌ستیزی در سطح جهان است.
صالح با بیان اینکه این جبهه متحد یکی از ابعاد بزرگ تشکیل تمدن نوین اسلامی است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین زیرساخت برای تشکیل تمدن اسلامی نیروی مؤمن، انقلابی و جهادی است، تفاوت تمدن نوین اسلامی و تمدن غربی و وجه امتیاز تمدن اسلامی، بعد توحیدمحوری و بنا شدن این تمدن بر معیار دیدگاه توحیدی و الهی است که در برابر بعد مادی‌گرایانه است.
رئیس جامعه المصطفی خراسان رضوی عنوان کرد: افرادی که در این حرکت شرکت می‌کنند پیرو کسی هستند که نگاه توحیدی او موجب شروع کربلا شد و تا آخرین لحظه نام خدا بر زبان او بود، مؤلفه مهم تمدن نوین اسلامی محوریت نگاه توحیدی و الهی به جهان است.
وی ضمن بیان اینکه حرکت امام حسین(ع) با اراده الهی و اطاعت و تمکین از خواست خدا همراه بود، اظهار کرد: شما عزیزان نیز باید در این حرکت بزرگ نگاه توحیدی را در خودتان تبلور دهید، در همین ایام هواپیما و ماشین‌ها و قطارها از سراسر جهان به‌سوی این مرکز پرجاذبه الهی در حرکت هستند که از مؤلفه‌ها و پایه‌های محکم آن توحیدمداری است.
صالح تصریح کرد: وقتی فرزند شش ماهه حضرت به شهادت می‌رسد حضرت می‌گوید این برای ما آسان است چون در مقابل چشم خداست، همه حرکت حضرت بر مبنای خواست الهی است.
رئیس جامعه المصطفی خراسان رضوی یادآور شد: مؤلفه برجسته در تمدن نوین اسلامی برخاسته از عواطف پاک انسانی در مقابل فساد و ظلم به انسان‌ها است، تمدن غربی، تمدنی است که هزاران بمب و تانک را در اختیار سعودی قرار می‌دهد و ملت مظلوم را مورد هجوم قرار می‌دهند، ملت غرب هیچ کدام از این نقض حقوق بشر را نمی‌بیند، اما اسلام اینگونه نیست.
وی افزود: امام حسین(ع) وقتی بر دشمن می‌تاخت همه از مقابل او فرار می‌کردند، اما در عواطف انسانی اینگونه نبود، حضرت به خواهرش زینب(س) فرمود «فرزند کوچکم علی اصغر(ع) را بیاور تا با او وداع کنم»، این پدر که در مبارزه با جبهه باطل است آنقدر عواطف دارد که از خیمه و فرزند شش ماهه غافل نشده است، امام حسین(ع) حتی به حیوانات دشمن نیز آب داد اما ظهر عاشورا آبی به او ندادند.
صالح با اشاره به اینکه شما به زیارت بزرگ مردی می‌روید که پایه‌گذار تمدن نوین اسلامی است، تاکید کرد: آخرین بعد، بعد عبودیت است، در لحظاتی که امام حسین(ع) شب آخر از دشمن فرصت گرفت فرمود «خدا می‌داند که من عاشق نماز و دعا هستم»، در این مسیر به یاد نماز امام حسین(ع) نماز بخوانید شب‌ها به یاد بزرگ بانوی کربلا نماز شب بخوانید، امام سجاد(ع) فرمود عمه‌ام زینب حتی در شب یازده کربلا نماز شب خواند.
ما در برابر مشکلات مردم مسؤول هستیم
در ادامه رئیس بنیاد فقه و معارف اهل بیت(ع) گفت: روحانیون و طلبه‌ها از زمانی که ملبس می‌شوند نگاه اهل بیت به آن‌ها تغییر می‌کند.
حجت‌الاسلام سیدباقر هاشمی شاهرودی بیان کرد: روحانیت رسالتی غیر از مردم دیگر دارد، خیلی از ما سطح عهده داری پایین‌تری از عوام داریم، ما لباس پیغمبر را پوشیده‌ایم و در جای اهل بیت نشسته‌ایم، باید محل رجوع مردم باشیم، سیره اهل بیت(ع) انسان را می‌سازد.
وی با اشاره به لزوم توجه به شیوه تربیت اهل بیت(ع) ادامه داد: باید ببنیم اهل بیت(ع) چگونه تربیت می‌کردند و سیره اهل بیت(ع) چه بوده است، در اربعین یک حرکت بین‌المللی شکل می‌گیرد و من شیعه باید بدانم چه کار کنم، یک بازاری نیز می‌تواند وضو گرفتن را به او یاد دهد ما رسالتی فراتر از این داریم.
هاشمی شاهرودی تصریح کرد: ما باید تحول به‌وجود بیاوریم، باید مشکلات تشیع را حل کنیم، صرف اینکه درس بخوانیم که نمی‌شود، بعضی بار خودشان را نمی‌توانند بردارند، هر وقت ما در دنیا انگشت‌نما شدیم که چه الگوهای خوبی در زندگی داریم، آن موقع درست کار‌ کرده‌ایم.
رئیس بنیاد فقه و معارف اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه ما از درد مردم غافل شده‌ایم، خاطرنشان کرد: در منطقه امن خودمان نشسته‌ایم و کاری نمی‌کنیم، بالاخره چه کسی می‌خواهد تغییر ایجاد کند؟
مرحوم پدرم می‌گفت خدا به‌خاطر کارهایی که نکردیم ما را چوب می‌زند، قدردانی از این نظام این است که حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: راه فراری به‌نام زهد پیدا کرده‌ایم، در صورتی که در دنیا از حضرت علی(ع) زاهدتر نداشتیم اما تلاش می‌کرد، ما هنوز در اولیات زندگی مانده‌ایم، این به‌خاطر تنبلی ماست، فقط فقه و اصول نیست، ما نسخه کلی برداشته‌ایم و برای همه تجویز می‌کنیم، مشکلات انباشته شده است.
هاشمی شاهرودی متذکر شد: اگر من جانشین پیغمبر شدم و بر کرسی اهل بیت نشسته‌ام، باید بلد باشم چه بگویم، خودم و جامعه را بشناسم و اگر قرار است بی‌تفاوت از این مسائل رد شویم، پس چرا عمامه گذاشته‌ایم؟
رئیس بنیاد فقه و معارف اهل بیت(ع) عنوان کرد: انگلیسی‌ها به اذعان خودشان در ایران ۱۸ فرقه تأسیس کرده‌اند و این فرقه‌ها قطعا پیروانی داشتند، این‌ها درد است و تک تک ما مسؤول هستیم، گاهی با نگاه یا با حرف، می‌توانیم مردم را به راه اهل بیت(ع) جذب کنیم.
وی افزود: یا نباید وارد پادگان امام صادق(ع) شد یا باید زحمت کشید، این‌ها دردهایی است که در جامعه وجود دارد و باید درمان شود، امسال اربعین با این نگاه سفر کنید، ما علاوه بر اینکه زوار امام حسین(ع) هستیم انصار حضرت حجت(عج) نیز هستیم.
انتهای پیام/ 70051/ر