چاهستانیها در انتظار/ معبری که هفته دولت پارسال افتتاح نشد
درحالی دومین سال اجرای طرح بازگشایی معبر24متری در محله چاهستانیهای بندرعباس را پشت سر می گذرانیم که کندی ادامه این طرح اهالی را آزرده خاطر کرده است.

خبرگزاری فارس؛ هرمزگان، در حالی که ۲ سال از وعده مسئولان برای بازگشایی معبر ۲۴ متری در محله چاهستانی های بندرعباس می گذرد، همچنان این طرح بلاتکلیف است.
این در حالی است که بارها، مسؤولان استان افتتاح و بهرهبرداری کامل از این طرح را تا هفته دولت سال پیش وعده دادند(بیشتر بخوانید) .
سپس وعده افتتاح تا پایان سال گذشته و بعدها تا ماه مبارک رمضان امسال داده شد.
چندین ماه نیز پروژه تعطیل بوده است و این موضوع ایجاد مشکلاتی برای ساکنان و نارضایتی اهالی را به همراه داشت.
جمعه شب که بارندگی نیم ساعته باعث آبگرفتگی معابر و قطعی برق در بندرعباس شد، بخشی از این محله نیز به زیر آب رفت و بخشی از این معبر۲۴ متری که به شهرک امام رضا علیه السلام متصل می شود و همچنان پر از خاک است، گل آلود شد و مسیر رفت و آمد دانشآموزان مسدود گردید.
با تعدادی از اهالی محله که شکستگی لوله آب را به اداره آب و فاضلاب اعلام کرده بودند و منتظر حضور اتفاقات آب بودند وارد گفت و گو شدم.
آنها با اشاره به تعطیلی چندماهه این طرح و حضور دو دستگاه گریدر و کمپرسی جهت خاکبرداری از هفته قبل در این منطقه، میپرسیدند چرا در تابستان طرح تعطیل شده و حالا در پاییز و زمستان که فصل بارندگی و عبور و مرور کودکان است، خاکبرداری را آغاز کرده اند؟
یکی از والدین می گفت: مسیر رفت و آمد دانش آموزان به مدرسه از این منطقه بسته شده است.
دانش آموزان مجبورند از داخل گل و لای عبور کنند.
لباس فرم مدرسه شان کثیف میشود.
هر روز باید با لباس های گل آلود به مدرسه بروند و زمان برگشت هم لباسهایشان را بشویند.
یک معلم در این باره گفت: پروژه های شهری با پروژه ای که در بیابان اجرا می شود فرق دارد.
اینجا محل زندگی مردم است.
اگر دست به تخریب یا خاک برداری زده شد باید خیلی سریع برای تکمیل و بازسازی اقدام شود.
نه اینکه چند ماه پروژه را به حال خود رها کنند و پروژه ای که شاید در کمتر از یک سال قابل اجراست به گونه ای شود که ذوق و لذت مردم از بین برود.
قطعی تلفن
قطعی تلفن ثابت یکی دیگر از مشکلات اهالی بود که می گفتند مخابرات هم به آنها اعلام کرده است، تا زمانی که این طرح تکمیل نشود، آنها نیز نمی توانند تلفن ها را وصل کنند.
برخی از اهالی نیز می گفتند این بلوار طرح ۳۰متری داشته و عرض آن را به ۲۴ متری کاهش داده اند.
در حال حاضر هم بنظر می رسد پیاده رو در نظر گرفته نشده است و یا پیاده رو کم عرض است.
تیر برق در آن قرار دارد و رفت وآمد عابران به سهولت انجام نخواهد شد.
جوانی می گفت: گویا یک بلوار ۱۶و ۲۰ متری دیگری هم قرار است در این محله اجرایی شود که تملک بخشی از املاک انجام شده است.
ولی وضعیت فعلی باعث شده که مسیر عبور آب بسته شود.
در بارندگی سال گذشته و امسال آب به میزان زیادی وارد خانه ها شد و به ساکنان خسارت وارد کرد.
هیچ مسؤولی نیز این خسارات را جبران نکرد.
بلوار کمرشکن
برخی از اهالی نیز نام این بلوار را بلوار کمرشکن گذاشته اند و میگویند به دلیل شیب زیاد این بلوار و خاکی بودن چند صدمتر انتهایی این پروژه در اتصال به شهرک امام رضا علیه السلام، برای رفتن به بالا کمردرد می گیریم که روزی چند مرتبه این مسیر شیب دار را باید بالا برویم و بیاییم پایین و به همین دلیل به آن کمرشکن میگوییم و معلوم نیست این مسیر کمرشکن کی اصلاح شود و رفت و آمدمان تسهیل شود؟
برخی دیگر از اهالی می گفتند :مسیر رفت و آمد خودروها از سال گذشته مسدود شده است و با روند فعلی ممکن است تکمیل پروژه چند سال بطول انجامد.
آنها می گفتند: البته وقتی خودمان با پیمانکار پروژه صحبت میکردیم، وی میگفت اگر حمایتهای لازم صورت گیرد، نیروها و ماشین آلات می آوریم و چند روزه پروژه را به اتمام میرسانم.
نمیدانیم چرا مسؤولان این طرح را متوقف کرده اند و ما ساکنان را با مشکل مواجه کرده اند.
یکی دیگر از ساکنانی که از نوع تملک گلایه دارد با بیان اینکه بیش از ۸۵ متر از خانه اش در مسیر اجرای پروژه قرار گرفته گفت : به تازگی اعلام کرده اند که چندین متر دیگر از خانه ام در طرح قرار دارد.
همین الان حدود ۷۰ متر از خانه ام باقی مانده است.
وی پرسید: چرا آنها از همان اول میزان عقب نشینی را بخوبی محاسبه نکردند و الان هم اگر می خواهند بخشی از ملک مرا تخریب کنند باید خسارت را به صورت تجاری و به روز محاسبه و پرداخت کنند.
مفقودی سند و حواله به تهران
شهروند دیگری نیز می گوید سند اولیه ملکم که به نام دولت صادر شده است گم شده است و اداره ثبت میگوید بایستی آن سند را بیاورید.
به راه وشهرسازی مراجعه کردم و آنجا به من گفتند بایستی خودتان به وزارت راه وشهرسازی در تهران بروید و ما نمی توانیم این مشکل را برطرف کنیم.
به همین دلیل است که سند خانه ام را هنوز نتوانسته ام بگیرم.
مگر نمی توانند با اعلام مفقودی و از طریق بایگانی اسناد در راه و شهرسازی استان این مشکل را برطرف کنند؟
چرا بجای رفع مشکلات مردم، هر روز مشکلی به مشکلات مان افزوده می شود.
وی می گفت: از طریق یکی از دوستان در تهران پیگیر این موضوع شدم و در آنجا گفته بودند، این موضوع در استان قابل انجام است و ارتباطی به وزارتخانه و تهران ندارد.
گردوخاک و گل و لای
تعدادی دیگر از ساکنان می گویند: در تابستان بدلیل گرد و خاک این بلوار، که تکمیل نشده است، مجبوریم هر چند هفته کولرهای مان را سرویس کنیم و درحال حاضر هم که با بارندگی، رفت و آمد مشکل میشود.
نبش کوچه نخل ۶/۵ و کنار بلوک زنی قیصر نیز مسیر عبور فاضلاب کانال بسته شده است و محوطه بزرگی پر از فاصلاب ورودی از کانالهاست و حیوانات موذی در آن جولان میدهند و بوی تعفن گنداب و فاضلاب به مشام می رسد.
روبروی کوچه نخل ۶/۱۱ نیز پارک محله ای کوچکی که سه سال پیش درست کرده اند هم فاقد روشنایی است و وسایلش شکسته شده اند و اسباب بازیهای فلزی هم زنگ زده اند.
معابر جدید از ضلع غربی مسجد حضرت حمزه(ع) نیز تملک برخی املاک انجام شده و دیوار مدرسه هم عقب نشینی کرده است و قرار است از یک طرف به بلوار جمهوری اسلامی و از یک طرف به اتوبان شهیدرجایی متصل شود که تملک برخی املاک باقی مانده است.
همچنین گویا قرار است خیابانی دیگر مسیر شرقی به غربی محله به موازات بلوار ۲۴متری در محله اجرا شود که تملک برخی از خانه ها انجام شده و هنوز نخالههای برخی خانهها جمعآوری نشده است که به طور حتم تکمیل این سه بلوار در این محله باعث ارتقای امنیت و خدماترسانی میشود.
بازی در فاضلاب
کودکان زیادی هم در آب جمع شده از باران و یا فاضلابهای روان در کوچهها مشغول بازی هستند و کانال ها هم پر از زباله است که نیاز به لایروبی و نظافت دارند.
هرچند بسیاری از کوچه ها همچنان تنگ و تاریک هستند و امکان عبور گاری حمل زباله وجود ندارد تا چه برسد به عبور خودروی آتشنشانی و آمبولانس و.....
یکی از اهالی هم میگوید وضعیت فعلی باعث میشود که رفت و آمد بانوان باردار حتی زمان رفتن به زایشگاه با مشکل مواجه شود و بایستی از سینهکش کوهها و پرتگاههای محله بالا و پایین بروند و خطرآفرین است که با بازگشایی معابر و لاینبندی کوچهها، بخشی از مشکلات برطرف میشود.
انتهای پیام/۸۸۰۳۰/ر