برخی رفتارها فقط با الزام قانون اصلاح میشود
کرمان - رئیس پلیس راه ناجا با اشاره به لزوم هوشمندسازی و به روزرسانی تجهیزات پلیس گفت: همه بدانند به صورت مستمر تحت کنترل پلیس هستند زیرا برخی از رفتارها تنها با الزام قانون اصلاح می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار تیمور حسینی پیش از ظهر یکشنبه در همایش تجلیل از نمونههای ترافیکی، همیاران پلیس، فرهنگیاران و راهوران محله استان کرمان بیان داشت: شکافها و آسیبهایی وجود دارد اما سوانح رانندگی جزو یکی از مخاطرهآمیز ترین مسائل ماست.
وی افزود: سهم انسان در عامل تصادفات زیاد است به طوری که کارشناسان این امر نقش این عامل را ۹۰ درصد میدانند.
رئیس پلیس راه راهور ناجا گفت: برخی کارشناسان عقیده دارند اگر ما تلاش کنیم رفتار رانندگی افراد را درست کنیم رفتارهای اجتماعی آنها را نیز درست میکنیم؛ اما من معتقدم این اشتباه است زیرا اول باید رفتارهای اجتماعی را تغییر دهیم چرا که رفتارهای ترافیکی به صورت جزیرهای و بخشی قابل اصلاح نیست.
سردار حسینی تصریح کرد: تمام کاربران ترافیکی که رفتارهای پر خطر دارند تک تک این رفتارهایی که در طول روز و حین رانندگی انجام می دهند بسیار خطرناکتر از خوردن آب مسموم شده توسط سیانور است.
وی افزود: ما اولین چالشمان تفکر و باور است لذا اندیشمندان و کارشناسان باید به دنبال یک راهکاری باشند که باور مردم را اصلاح کنند.
رئیس پلیس راه راهور ناجا اظهار داشت: از طرح همیار پلیس ۱۲ سال میگذرد اگر کار تحقیقاتی در ارتباط با افرادی که قبلا همیار بودند انجام دهند متوجه خواهیم شد این افرادی که در حال حاضر به سنی رسیدهاند که خود راننده شدهاند آیا در سن همیاری اجرای دقیق مقررات را درونی پذیرفتهاند؟
شاید کمتر از ۲ درصد همان باور هشت سالگی خود در اجرای این طرح را دارند.
دلیل این مساله این است که بیش از این که بر تربیت متمرکز شویم در این سالها بر آموزش متمرکز شدهایم.
وی ادامه داد: مجرای آموزش گوش و مجرای تربیت چشم است لذا این افراد دچار تناقض میشوند زیرا چیزی که میشنوند با چیزی که میبیند متفاوت است.
سردار حسینی گفت: ما ایرانیها بسیار باهوش هستیم که این امر باعث شده کارهایمان را بر مدار هزینه، فایده انجام میدهیم که یکی از دلایل این دگردیسی در انضباط ترافیکی را به شکل هوشمند، هزینه فایده میکنیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه در ما تفکر فردی زیاد است بخش عمدهای از ضرب المثلها که از گذشته به ما رسیده تحت تاثیر همین تفکر فردی است.
فرد سعی میکند رفتاری از خود نشان دهد که فایده خود در آن باشد لذا ما باید روی همین هزینه، فایده کار کنیم و باید بدانیم که کارهای این چنینی در حوزه رفتار و فرهنگ بسیار زمان بر است.
سردار حسینی ادامه داد: بر خلاف این که اسم این پدیده را تصادف گذاشتیم ما اصلا با پدیده تصادف مواجه نیستیم باید یک الزاماتی در کنار هم جمع شود تا به یک پدیده اسم تصادف تعلق گیرد و سهم همه در تصادفات را باید مشخص کنیم.
وی افزود: نقش همکاران ما در راه و شهرسازی و حمل و نقل جادهای در ایمنی و امنیت راهها خیلی مهم است در وهله اول نقش وسیله نقلیه در تصادف بسیار مهم است زیرا خودروی خوب و استاندارد میتواند راننده را در تله تصادف گرفتار نکند و اگر به هر دلیل راننده در تله تصادف گرفتار شد جان راننده حفظ شود و کمتر آسیب ببیند.
رئیس پلیس راه راهور ناجا به تغییر تفکر رانندگان اشاره کرد و ادامه داد: کار بر روی تفکر انسانها کار پر چالشی است که بخشی از آن میتواند با فرهنگسازی حل شود که یکی از اقدامات آن این است که نرخ جرم و هزینه جرم بالا رود لذا مهمتر از هزینه جرم بی کیفر نمانی است که امروز به شدت با بی کیفر مانی مواجه هستیم.
حسینی گفت: در سال گذشته کمتر از یک درصد از کسانی که با سرعت غیرمجاز رفتهاند جریمه شدهاند.
وی افزود: در شش ماهه اول امسال در کرمان بالغ بر ۱۷۰ میلیون تردد انجام شده که نشان میدهد ترددها هر سال بیشتر میشوند لذا باید برای امروزمان روشها و رویکردهای جدید بیاوریم و حتما باید هوشمندسازی و تجهیزاتمان را به روز رسانی کنیم تا همه بدانند به صورت مستمر تحت کنترل پلیس هستند زیرا برخی از رفتارها تنها با الزام قانون اصلاح میشود.
حسینی ابراز داشت: حوزه مسائل ترافیکی به شدت متاثر با فرهنگ بومی فرد است لذا معتقدم که سیاست های ترافیکی بر اساس فرهنگ آن منطقه باید شکل بگیرد.
وی افزود: آمارها نشان میدهد بالغ بر ۷۰ درصد تصادفات مربوط به بومیهای آن منطقه هستند باید سیاستهای کلان را با توجه به فرهنگ آن منطقه فرهنگسازی کنیم.