خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش 30 درصدی مصرف گوشت قرمز در کاشمر/ جمعه بازار پرندگان مورد تائید دامپزشکی نیست

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 13 مهر 1398 - 23:13
رئیس دامپزشکی کاشمر با بیان اینکه به خاطر مشکلات اقتصادی مصرف گوشت قرمز 30 درصد کاهش یافته است، به وضعیت بازار پرندگان کاشمر اشاره کرد و گفت: جمعه بازار پرندگان مورد تائید دامپزشکی نیست.
دام،كاشمر،دامپزشكي،رأس،پرندگان،كشتار،بازار،ادامه،دامي،خام،جم ...

رئیس دامپزشکی کاشمر با بیان اینکه به خاطر مشکلات اقتصادی مصرف گوشت قرمز 30 درصد کاهش یافته است، به وضعیت بازار پرندگان کاشمر اشاره کرد و گفت: جمعه بازار پرندگان مورد تائید دامپزشکی نیست.
به گزارش ایسنا، محمد عارفی در نشست خبری که در آستانه 14 مهرماه روز ملی دامپزشکی برگزار شد، افزود: اکنون به طور متوسط در کشتارگاه کاشمر روزانه بین دو تا 9 دام سنگین و 70 دام سبک کشتار می‏شود.
به دلیل مسائل اقتصادی حدود 30 درصد میزان کشتار دام سبک و سنگین کاشمر به نسبت سال قبل کاهش یافته و از سویی ذائقه مردم به سمت گوشت سفید تغییر کرده است.
رئیس دامپزشکی کاشمر گفت: به رغم اینکه سال گذشته متوسط کشتار در کاشمر بین 100 تا 105 رأس بوده ولی اکنون به 70 تا 75 رأس کاهش یافته است.
جمعه بازار پرندگان مورد تائید دامپزشکی نیست
وی در ادامه به وضعیت جمعه بازار پرندگان در کاشمر اشاره کرد و افزود: در کاشمر به طور رسمی مکانی به نام جمعه بازار پرندگان نداریم.
به رغم اینکه طی چند سال گذشته به دلیل حساسیت بیماری آنفولانزا مکان فروش پرندگان از جمعه بازار اصلی شهر کاشمر جدا شد ولی با این وجود اعلام می‎کنیم وضعیت فعلی هم مورد تائید دامپزشکی نیست.
وی با اشاره به اینکه مکان فعلی جمعه بازار پرندگان تا وقتی محصور نباشد و متولی نداشته باشد، نمی‎توان نظارتی برآن داشت؛ بیان کرد: در حال حاضر دامپزشکی کاشمر هیچ گونه نظارتی بر جمعه بازار پرندگان کاشمر ندارد.
هیچ نظارتی بر کشتار دام روستاها نیست
عارفی در ادامه به وضعیت کشتار دام در روستاها اشاره کرد و افزود: در این خصوص قصاب روستا می‎تواند فقط در محل قصابی برای مصرف همان روستا کشتار دام داشته باشد.
فقط اگر گزارشی در روستاها داشته باشیم برای بازرسی و نظارت خواهیم رفت، ولی مستقیم نمی‎شود کسی بر کشتار روستاها نظارت داشته باشد و کشتار در روستاها براساس قوانین قبلی که مربوط به 8 سال قبل است، انجام می‎شود.
اتحادیه قصابان همکاری ندارد
عارفی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون 120 واحد عرضه گوشت قرمز و مرغ در کاشمر داریم که این آمار بیشتر از ظرفیت مورد نیاز است، گفت: فقط 80 درصد از این واحدها دارای پروانه صنفی و بقیه دارای پروانه منقضی شده و در حال تشکیل پرونده برای اخذ مجوز هستند.
وی در همین خصوص ادامه داد: هرچند قبل از اینکه بخواهد در این زمینه پروانه صنفی صادر شود و فعالیتی آغاز گردد باید حتما دامپزشکی و بهداشت نظر بدهند اما بارها این موضوع را به صنف قصابان پیشنهاد داده‎ایم ولی به دلایلی این کار را انجام نمی‎دهند.
اکنون وضعیت به گونه‎ای است که پس از انجام تمامی کارها و صدور مجوز فعالیت از دامپزشکی می‎خواهند، نظارت کند.
سهم کاشمر تنها دو گاوداری صنعتی
عارفی در ادامه آمار دام سبک شهرستان را بیش از 183 هزار و دام سنگین را 7 هزار و 600 رأس اعلام کرد و گفت: این آمار به نسبت به سال قبل در دام سبک 3 هزار رأس و دام سنگین 400 رأس افزایش یافته است.
هرچند آمار دقیقی از مرغداری‎های سنتی نداریم اما براساس برآورد انجام شده حدود 38 هزار قطعه طیور بومی در روستاها داریم.
رئیس دامپزشکی کاشمر بیان کرد: در حال حاضر از 25 گاوداری دارای پروانه فقط دو مورد آن‌ها صنعتی هستند، همچنین در 6 ماهه ابتدای سال 241 هزار و 608 نوبت سر واکسیناسیون علیه بیماری‌های دامی، 101 هزار و 721 نوبت سر واکسیناسیون علیه بیماری‌های مشترک انسان و دام، نمونه‌گیری و تست سل از یک هزار و 40 رأس دام، خون‌گیری از 753 رأس دام سنگین برای شناسایی بیماری تب مالت، توزیع 299 لیتر سم رایگان بین مراکزی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، بازرسی از 8 هزار و 533 دام سبک، 671 لاشه دام سنگین و 2 میلیون 76 هزار و 566 قطعه طیور انجام‌ شده است.
وی گفت: در بازرسی‌های انجام‌شده طی 6 ماهه ابتدای سال از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در شهرستان، از 990 بازدید و بازرسی بهداشتی انجام ‌شده از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی شامل قصابی‌ها، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها، سردخانه‌ها و وسایط نقلیه حمل‌کننده فرآورده‌های خام دامی، 263 کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی کشف ‌شده است.
عارفی همچنین بیان کرد: با نمونه‌گیری انجام‌شده از فرآورده‌های خام دامی و دام‌ها به‌صورت تصادفی به‌منظور ردیابی وجود بیماری مشترک تاکنون موردی مشاهده نشده است، همچنین در راستای کنترل و نظارت بر جابه‌جایی دام و فرآورده‌های خام دامی مجوز 4 هزار و 194 رأس دام زنده، یک‌میلیون و 112 هزار و 300 قطعه طیور، 10 تن شیر خام، 8 تن پشم، یک‌تن و 900 کیلو تخم‌مرغ، 10 هزار تن خوراک دام و 880 کلنی زنبورعسل صادرشده است.
وی در ادامه انجام 93 مورد بازدید از واحدهای دامداری و مراقبت از 60 هزار و 163 دام و 109 مورد بازدید از واحدهای طیور به‌صورت تصادفی را از اقدامات انجام‌ شده در راستای ردیابی و شناسایی بیماری‌ها اعلام کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر از درمان حدود 3 هزار دام سبک و طیور در درمانگاه‌های بخش خصوصی و دولتی در سطح شهرستان خبر داد و افزود: در ادامه گشت‌های مشترک با مرکز بهداشت، تعزیرات، صنعت معدن و تجارت، اصناف و جهاد کشاورزی از ابتدای امسال 16 مورد گشت انجام‌ شده که 8 مورد تخلف صنفی، 6 مورد دام قاچاق و یک مورد دخالت در امور درمانی شناسایی و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با اشاره به اینکه فرآورده‌های خام دامی مستعد آلودگی محیطی هستند، به شهروندان توصیه نمود؛ برای تهیه این نوع فرآورده‌ها از طریق مراکز دارای مجوز اقدام کنند.
مشکل جدی کمبود نیرو
وی ادامه داد: در شهرستان‎ها وقتی نیروهای دامپزشکی بازنشسته می‎شوند، برای جایگزین کردن با مشکل مواجه هستیم و این موجب شده با مشکل جدی نیرو مواجه باشیم.
عارفی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی 13 نفر هستند، گفت: چارت سازمانی فعلی مربوط به 15 سال قبل است.
انتهای پیام