گزارش خبرنگار ایسنا از شهر مهران و حال و هوای اربعین/ طوفان زائر
در میان مرزهای چندگانه اربعین حسینی (ع)، مرز مهران حکایت دیگری دارد. این شهر که اکنون در تصرف قلوب دلدادگان حسینی است انگار نسبت خود را از مبدا تا مقصد با زوار معلوم و از نظر معنوی «هویت مکانی» ویژهای یافته است.

در میان مرزهای چندگانه اربعین حسینی (ع)، مرز مهران حکایت دیگری دارد.
این شهر که اکنون در تصرف قلوب دلدادگان حسینی است انگار نسبت خود را از مبدا تا مقصد با زوار معلوم و از نظر معنوی «هویت مکانی» ویژهای یافته است.
مهران طلوع اربعین عشق بود
به گزارش ایسنا، حال و هوای شهر مهران این روزها دیدنی است با زائرانی که مقدمه از راه میرسند و با لباسها و کفشهای راحتی و بی هیچ پرسشی روانه مرز میشوند گویی آنقدر این مسیر را رفتهاند که نیازی به پرسیدن نیست.
آنقدر شور دارند که گاهی نسیم صدای لبخندشان را در پل زائر و مسیر 11 کلیلومتریاش تا پایانه مرزی به تو منتقل میکند.
به گزارش ایسنا، استقبال این مرز در روزهای ابتدایی ماه صفر از زائران اربعین غافلگیر کننده بوده است.
در روزهای ابتدایی صفر بیش از 105 هزار نفر به عتبات عالیات مشرف شدهاند که در نسبت با مدت مشابه سال قبل رشد 5 برابری داشته است و اگر تردد زوار عراقی به ایران را هم به آن اضاف کنیم به عدد 135 هزار نفر میرسیم که برای این روزها چشمگیر و غافلگیر کننده است.
علقه ویژه زوار به مهران
«محمد شاکری» زائر یزدی که به همراه خانواده چهار نفرهاش در میدان ورودی شهر مهران به انتظار خودرو دیگر همراهانش نشسته است در خصوص انتخاب مرز مهاران از بین چند مرز دیگر برای سفر به عتبات عالیات گفت: از سال 1394 هر ساله از طریق این مرز در ایام اربعین به عراق می روم از سال 96 هم خانواده ام را همراه میآورم از تردد در این مرز راضی هستم و لذت می برم.
وی ادامه داد: مردم مهران و استان ایلام و مسئولان این شهر دست به دست هم، همه کار برای زوار میکنند هر چند هنوز امکانات شهر کم است و جوابگوی خیل عظیم جمعیت نیست.
این زائر افزود: این مرز به مقصد نزدیکتر است و ما علاقه خاصی به آن داریم.
شاکری در باره مدت سفر خود و خانواده در عراق گفت: برنامه ریزی امسال ما 15 روزه است و در این مدت خوروها را در پارکینگ ورودی شهر مهران قرار میهیم و با توجه به تجارب سالهای پیش ابتدا به کاظمین و سپس نجف اشرف و شرکت در پیاده روی اربعین به طرف کربلای معلا خواهیم رفت.
موکب داران شهر مهران در سالهی قبل موکبهای اربعین را یک هفته مانده به روز اربعین دایر میکردند و امسال به دلیل شروع زودهنگام سفر زوار به عراق آنها غافلگیر شدهاند و موکبها یکی پس از دیگری در حال دایر شدن هستند.
مردم مهران در تدارک فراهم کردن امکانات جهت پذیرایی در روزهای آینده به تکاپو افتادهاند.
خانهای برای زائر
«افشین مرادپور» کارمند از ساکنان شهر مهران در خصوص تدارک مردم این شهر برای پذیرایی از زوار به خبرنگار ایسنا گفت: در منازل مردم مهران برای پارک خودروهای زائران باز است زنان مهرانی در حال جمع کردن خوار بار و پخت غذای نذری برای زوار هستند.
وی افزود: موکبهای مردمی در حال برپا شدن هستند و تا پایان این سفر عظیم در خدمت زوار خواهند بود مهران در این 4 هفته مثل خانهای برای زوار می شود.
شهر برگزیده خداوند متعال و اهل بیت(ع)
حجت الاسلام و المسلمین "سیدعبدالله امینی" امام جمعه مهران در این خصوص گفت: میلیونها زائر از کشور عزیز ما و از بیش از 100 کشور دنیا از مرزمهران به زیارت آقا سیدالشهداء (ع) مشرف میشوند و این نشان میدهد که مهران امنترین مرز کشور است.
وی گفت: مردم مهران از هتلها و رستوران هایشان حرفی نمیزنند چرا که همه مساجد، حسینیهها، مواکب و منازل مردم مهران آماده پذیرایی از میلیونها زائر امام حسین( ع) است.
امام جمعه مهران ادامه داد: مهران شهر برگزیده خداوند متعال و اهل بیت(ع) است سلام و صلوات خداوند و اهل بیت عصمت و طهارت ع و فرشتگان الهی بر مردم مهران و استان ایلام باد.
امینی تصریح کرد: گرچه تا شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم اما تا اینجا هم کارهای بزرگی در آمادهسازی زیرساختهای مهران انجام شده که لازم است از نماینده معزز ولی فقیه، استاندار و همه مسئولین عزیز استانی و شهرستانی تشکر کنم.
رشد 5 براربری زائر
استاندار ایلام در این خصوص به مجموع تردد زوار در چهار روز اول ماه صفر از مرز مهران اشاره کرد و گفت: جمع کل تردد زوار در چهار روز اول ماه صفر از مرز مهران در سال ۹۷ عدد ۲۵ هزار و ۵۱۰ نفر را نشان می دهد این در حالی است که این میزان امسال به ۱۳۵ هزار و ۹۱۶ نفر رسیده است و رشدی بیش از ۵ برابر داشته است.
قاسم سلیمانی دشتکی علل افزایش این حجم تردد زوار از مرز مهران را علاوه بر مزایای این مرز از جمله نزدیکی و آماده بودن زیرساختها، عواملی چون امنیت بالای مرز عنوان کرد و گفت: حتی اوضاع و احوال داخلی عراق در چند روز گذشته هم تاثیری در تردد روان و امن از مرز بینالمللی «مهران» نداشته است.
سلیمانیدشتکی تاکید کرد: علیرغم افزایش قابل توجه زوار در مرز مهران، تمهیدات لازم جهت ارائه خدمات و ایجاد یک تردد سالم، امن و روان اتخاذ شده است.
امنترین مرز
فرماندار مهران گفت: لحظه به لحظه و روز به روز به جمعیت زائرانی که مرز مهران را برای مشرف شدن به دروازه عتبات عالیات انتخاب میکنند بیشتر میشود به طوری که جمعیت این عزیزان روز یازدهم مهر نسبت به روزهای دیگر هفته جاری سه برابر شد.
«اسد قاسمی» در گفتگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به وضعیت مرزهای چذابه و خسروی و نیز نزدیکی جغرافیایی مهران به عتبات عالیات حجم بسیار زیادی از زائران مرز مهران را برای عزیمت به عتبات انتخاب کردهاند و خوشبختانه تحولات سیاسی و تنش در برخی نقاط عراق، هیچگونه تاثیری در مرز بینالمللی مهران ایجاد نکرده است و زائران اربعین حسینی هماکنون در حال تردد از این مرز هستند.
وی با بیان اینکه تدابیر لازم برای برگشت زوار اربعین حسینی فراهم شده و پیشبینی میشود اکثریت زائرانی که از مرزهای سهگانه کشور خارج شدهاند، به لحاظ نزدیکی برای برگشت مرز مهران را انتخاب کنند ، ادامه داد: با توجه به لغو روادید، پیشبینی میشود آمار تردد از مرز مهران نسبت به ایام اربعین سال گذشته دو برابر افزایش یابد.
فرماندار مهران تاکید کرد: همه مرزهای جمهوری اسلامی ایران که زائران از آنها تردد میکنند، دارای امنیت هستند اما با قاطعیت میتوان گفت امنترین مرز برای تردد، مرز بینالمللی مهران است.
قاسمی تصریح کرد:نام مردم مهران به عنوان خدام حسین(ع) در تاریخ ثبت شده و در سال 91 که هنوز سازماندهی درستی انجام نشده بود مردم خانههای خود را باز کردند و در اختیار زائران قرار دادند و امروز بسیاری از کارهایی که در حوزه اربعین انجام میدهیم مردمی است و مدیریت دولتی فقط مربوط به آماده کردن زیرساختها است.
گزارش: رضا پاکزاد ،خبرنگار ایسنا
انتهای پیام