خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا: پامپئو رگ خواب ترامپ را می‌داند

فارس | بین‌الملل | شنبه، 13 مهر 1398 - 10:50
معاون وزیر خارجه اسبق آمریکا معتقد است «مایک پامپئو» مهارت و کارایی خود را در موقعیت و جایگاهش نشان داده و به طور مستقیم وارد چالش با ترامپ نمی‌شود.
آمريكا،ايران،بولتون،مورفي،فارس،اخراج،خارجه،وزير،يمن،كاخ،سفيد ...

معاون وزیر خارجه اسبق آمریکا معتقد است «مایک پامپئو» مهارت و کارایی خود را در موقعیت و جایگاهش نشان داده و به طور مستقیم وارد چالش با ترامپ نمی‌شود.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس - روایت‌ها از دلایل اخراج «جان بولتون» از سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید متفاوت است، اما همه آنها یک گمانه‌زنی را بیش از همه تقویت می‌کند؛ در نبود شاهین شکاری کاخ سفید، شانس پیشبرد رویکرد دیپلماتیک در مناقشات آمریکا با ایران افزایش چشمگیری می‌یابد.
اما با توجه به واکنش مغرضانه مقامات آمریکا به عملیات پهپادی مقاومت یمن علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی، میل شدید دولت ترامپ برای تداوم کارزار فشار حداکثری به ایران و اصرار طرف مقابل به مقاومت در برابر خواسته‌های وی، فرضیه آسان شدن امور با اخراج بولتون تا چه حد صحت دارد و چشم‌انداز مذاکره تهران-واشنگتن از این منظر چگونه است؟
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس در گفت‌و‌گوی اختصاصی با «ریچارد مورفی» معاون وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده این موضوع را بررسی کرده است.
مورفی، دیپلمات پیشین و کهنه‌کار آمریکایی با ۳۴ سال فعالیت در حوزه خاورمیانه و کشورهای عربی، در سال‌های جنگ ایران و عراق سفیر آمریکا در عربستان سعودی بود و سپس معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه شد.
مورفی اینک با شرکت در شبکه‌های «بی‌بی‌سی»، «سی‌ان‌ان» و «فاکس نیوز» به تحلیل درباره رویدادهای جهان به‌ویژه خاورمیانه می‌پردازد.
وی عضو هیات امنای دانشگاه آمریکایی «بیروت» در لبنان نیز هست.
فارس: ارزیابی شما از اخراج جان بولتون چیست؟
آیا گروه جنگ‌طلبان [در کاخ سفید] بعد از این مسئله در اقلیت قرار می‌گیرند؟
مورفی: جان بولتون به سرسختی و انعطاف ناپذیری‌ در طرح‌های سیاسی‌اش معروف است.
او به شدت روی پاسخ تهاجمی به تهران تاکید و همچنین از تغییر رژیم ایران حمایت می‌کرد.
ساده‌ترین پاسخ به این سوال که چرا بولتون اخراج شد این است که ترامپ با او اختلاف نظر داشت و از پیشنهادات و مشورت‌های او خسته شده بود.
فارس: چرا به‌رغم اینکه مقاومت یمن مسئولیت حملات آرامکو را پذیرفت، ولی آمریکا و عربستان انگشت اتهام را متوجه ایران کرده‌اند؟
مورفی: واشنگتن ظاهرا به این نتیجه رسیده که حوثی‌های یمن توانایی انجام این حملات را نداشته‌اند و در حال بررسی مدارکی در ارتباط با نقش نیروهای عراقی و ایرانی در این حادثه است.
وضعیت فعلی به شدت بی ثبات است.
فارس: از آنجایی که پامپئو نیز رویکردی مانند بولتون دارد،‌ آیا ممکن است که ترامپ او را نیز برکنار کند؟
موفی: البته که ترامپ می‌تواند پامپئو را اخراج کند، اما آقای وزیر خارجه، مهارت و کارایی خود را در موقعیت و جایگاهش نشان داده تا به طور مستقیم وارد چالش با ترامپ نشود.
فارس: در نبود بولتون، آیا از میزان نفوذ رژیم صهیونیستی در دستگاه سیاستگذاری خارجی آمریکا کاسته می شود؟
مورفی: ترامپ در ابتدا تصمیم گرفت تا آمریکا را از برجام خارج کند و برخی درخواست‌های دیگر را برای تغییر در سیاست‌ها و رویکردهای دولت ایران مطرح کرد.
او اظهار می‌کرد که خواستار گفتگو و مذاکره است، اگرچه این درخواست از سوی ایران رد شد و ایران تاکید کرد که لغو تحریم‌ها پیش شرط مذاکرات هستند.
از طرف دیگر درخواست ترامپ برای معامله با ایران مثل یک کابوس شوم برای نخست وزیر اسرائیل است.
با این حال به نظرم، کارشناسان وزارت خارجه آمریکا همچنان به دنبال راه حل‌های سیاسی هستند.
انتهای پیام/