بازدید وزیر نیرو از چهار طرح آبرسانی در کهگیلویه و بویراحمد
وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از چهار طرح آبی در استان کهگیلویه و بویراحمد بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، وزیر نیرو به همراه مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و تعدادی دیگر از مدیران کشوری و استانی، در سفر یکروزه خود به استان کهگیلویه و بویراحمد و در مرحله اول بازدیدها، از طرح آبرسانی به شهر لیکک و روستاهای مسیر در شهرستان بهمئی، آبرسانی به چهار شهر(دهدشت، چرام، سوق و لنده)، سد کوثر و طرح تامین و انتقال آب به اراضی دهدشت غربی، بازدید و در جریان مسایل و مشکلات آنها قرار گرفت.
علی داودیمهر مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه این بازدیدها به صورت هوایی صورت گرفت و تعدادی از مدیران کشوری و استانی از جمله مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، مدیرعامل شرکت توانیر، استاندار استان، نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی و تعداد دیگری از مدیران حضور داشتند، گفت: در مرحله اول این بازدیدها، چهار طرح و پروژه مورد بازدید قرار گرفت که اولین آنها، طرح آبرسانی به شهر لیکک و روستاهای مسیر در شهرستان بهمئی بود.
وی، افزود: این طرح با هدف تامین 8.5 میلیون مترمکعب آب شرب و صنعت (5.5 میلیون مترمکعب شرب، 3 میلیون مترمکعب صنعت) شهر لیکک و روستاهای واقع در مسیر انتقال با جمعیت 78 هزار نفر برای افق 1415، پیش بینی و در حال اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه سال آغاز این طرح، 1390 است، اظهار کرد: اعتبار هزینه شده برای آن تاکنون 373 هزار میلیون ریال و اعتبار مصوب سال 98 نیز 327 هزار و 560 میلیون ریال است که پیشبینی کل هزینه اجرای آن، یک هزار و 400 میلیارد ریال بوده و تاکنون 38.5 درصد پیشرفت داشته است.
این مسوول طرح تامین آب شرب چهار شهر(دهدشت، چرام، سوق و لنده) از سد کوثر را دومین طرح مورد بازدید وزیر عنوان کرد و گفت:عملیات اجرایی این طرح با هدف تامین آب شرب شهرهای دهدشت، سوق، چرام ، لنده و روستاهای مسیر از سد کوثر با جمعیتی بالغ بر 240 هزار نفر (153 هزار نفر جمعیت شهری، 87 هزار نفر جمعیت روستائی) در افق 1410 در سال 96 آغاز شده که حدود 17 میلیون متر مکعب در سال، آب شرب (با دبی لحظه ای 860 لیتر در ثانیه) انتقال داده میشود که از این مقدار به ترتیب 12.2 و 4.8 میلیون متر معکب برای مصارف شرب شهری و روستایی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی افزود: اعتبار هزینه شده برای این طرح، 540 هزار میلیون ریال، اعتبار مصوب سال 98، 358 هزار و 400 میلیون ریال و پیشبینی هزینه این بخش از طرح، یک هزار و 900 میلیارد ریال است که اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل آن، 3500 میلیارد ریال بوده و تاکنون 75/22 درصد پیشرفت داشته است.
داودیمهر، با بیان اینکه سد کوثر، دیگر موردی بود که وزیر نیرو از آن بازدید هوایی به عمل آورد، گفت: سد مخزنی کوثر در سال 73 در سفر پر برکت مقام معظم رهبری به استان، کلنگزنی و در سال 1383 به بهرهبرداری رسیده که دارای حجم مخزن 580 میلیون متر مکعب، طول تاج 190 متر و تراز 625 متر از سطح دریا است و در فاصله 55 کیلومتری شهر گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد تامین کننده آب شرب 11شهر و 2 هزار روستا با جمعیتی بالغ بر دو و نیم میلیون نفر و تامین کننده آب کشاورزی 5700 هکتار از اراضی دشت لیشتر و خیرآباد و همچنین صنعت استان است و در حال حاضر نیز 515.7 میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد.
وی، افزود: در این میان تامین آب شرب گچساران در وضعیت کنونی، تامین آب شرب دهدشت، سوق، چرام و لنده و 300 روستای مسیر، تامین آب شهر لیکک و روستاهای مسیر، تامین آب صنایع منطقه، تامین آب کشاورزی لیشتر، خیرآباد و دشت مور در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از سد کوثر انجام گرفته و یا در حال تکمیل است.
داودی مهر، با اشاره به اهمیت و تاثیرات سد کوثر، خاطرنشان کرد: اگر سد کوثر نبود، کنترل سیلابهای رودخانه خیرآباد امکانپذیر نبود، چرا که با وجود همه تمهیدات صورت گرفته، باز هم سیلابهای مخرب ورودی به سد، باعث تخریبهای گسترده در پایین دست و روستاهای خیر آباد، جادههای اصلی و پلهای بزرگ ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان میشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: طرح تامین و انتقال آب به اراضی دهدشت غربی که با هدف تامین آب پنج هزار و 647 هکتار از بخشی از اراضی کشاورزی مناطق سوق و چنگلوا در غرب دهدشت در شهرستان کهگیلویه در سال 1387 آغاز شده مورد بازدید وزیر نیرو قرار گرفت.
داودیمهر اظهار داشت: اعتبار هزینه شده، 430 هزار میلیون ریال، اعتبار مصوب سال 98 برای آن 341 هزار میلیون ریال و هزینه اجرای فاز اول آن یک هزار و 600 میلیارد ریال است که هزینه مورد نیاز برای تکمیل آن، دو هزار و 500 میلیارد ریال می باشد و تاکنون 26 درصد پیشرفت داشته است.
انتهای پیام/82024/ر