هدف محرومیتزدایی ایجاد اشتغال مردم روستاست/ محرومیتزدایی مناطق محروم با کمک مردم روستا
مسؤول قرارگاه پیشرفت عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان گفت: قرارگاه پیشرفت و آبادانی در کارگروههای سلامت، تعلیم و تربیت، اشتغال، فرهنگی و اجتماعی و زیرساخت با هدف اشتغالزایی و رفع مشکل معیشت در مناطق محروم از سال 96 شروع به کار و تاکنون 136 پروژه محرومیتزدایی را اجرایی کرده است.

مسؤول قرارگاه پیشرفت عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان گفت: قرارگاه پیشرفت و آبادانی در کارگروههای سلامت، تعلیم و تربیت، اشتغال، فرهنگی و اجتماعی و زیرساخت با هدف اشتغالزایی و رفع مشکل معیشت در مناطق محروم از سال 96 شروع به کار و تاکنون 136 پروژه محرومیتزدایی را اجرایی کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سید حسین انوری پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه، اظهار داشت: بنا بر فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد هزار نقطه آباد در کشور برای اینکه الگویی برای آبادانی در سراسر کشور شود، دو سال پیش قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی شکل گرفته شد.
مسؤول قرارگاه پیشرفت عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان افزود: این قرارگاه در 5 کارگروه با محوریت سلامت، تعلیم و تربیت، اشتغال، فرهنگی و اجتماعی و زیرساخت با هدف طراحی الگویی از پیشرفت و آبادانی در مناطق محروم شروع به کار کرده است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه الگویی در این خصوص در کشور آماده شد، خاطرنشان کرد: برای طراحی الگوی پیشرفت و آبادانی در مناطق محروم کار تحقیقاتی انجام شد و به همین منظور تصمیم گرفته شد تا این طرح در یک هزار دهستان در سراسر کشور اجرا شود.
انوری بیان کرد: از مناطق محروم مختلف که پیش از این توسط وزارت کشور شناسایی شده بود یک هزار دهستان و برای سال 96 حدود 120 دهستان انتخاب شد، استان اصفهان دارای حدود 127 دهستان است که از این میان 49 دهستان ضریب محرومیت 6، 7 و 8 را دارند، بالاترین ضریب محرومیت 8 و به معنای محرومیت بالا است.
مسؤول قرارگاه پیشرفت عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان بیان کرد: برنامهریزی قرارگاه پیشرفت و آبادانی روی این 49 دهستان است که باید برنامهریزی شود، در سال نخست 6 دهستان انتخاب شد و در مرحله نخست پشت کوه موگویی، دهستان ییلاق، دهستان پادنا و دهستانهای خور و بیابانک انتخاب شدند و برنامه قرارگاه در آن جا صورت گرفت.
وی اذعان داشت: تفاوت کارهای قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی با سایر نهادها درخصوص محرومیتزدایی در این است که برای هر اقدامی کار کارشناسی و مطالعات عمیقی شده و دهستانها از زوایای مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی و...
شناسایی و مورد مطالعه قرار میگیرند.
انوری اضافه کرد: به همین منظور نقاط ضعف و قوت، تهدیدها و فرصتها مورد بررسی قرار گرفته، برنامه و نقشه راه دهستان طراحی میشود، در جلسات شورای اداری شهرستان مربوط به آن دهستان شرکت کرده و کارگروههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد و بعد از آن عملیات اجرایی شروع میشود.
مسؤول قرارگاه پیشرفت عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان تصریح کرد: در طراحی نقشه راه دهستان، نقش سپاه، دولت، خیران استان اصفهان، گروههای جهادی و خود مردم در نظر گرفته میشود تا با هماهنگی کامل از ظرفیتها موجود استفاده شود و اقدامات لازم صورت گیرد.
مسؤول قرارگاه پیشرفت عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان گفت: در هر دهستان یک نیروی جوان از همان شهرستان به عنوان فرمانده دهستان مورد آموزش قرارگاه قرار میگیرد، اطلاعات کاملی از دهستان به دست میآورد و سپس به عنوان هماهنگ کننده سپاه و شهرستان به دنبال اجرای برنامهها در شهرستان خواهد رفت.
ابتکار استان اصفهان افزودن کارگروه مشارکتهای مردمی
وی بیان داشت: علاوه بر 5 کارگروه سلامت، زیرساخت و عمرانی، تعلیم و تربیت، اشتغال و کارگروه فرهنگی و اجتماعی با ابتکار استان اصفهان کارگروه مشارکتهای مردمی برای استفاده از توانمندی خیرین به کارگروههای استان اضافه شد و اقدامات بسیاری هم در آن انجام شده است.
انوری با بیان اینکه همه عملیاتهای اجرایی کارگروهها بر اساس نقشه راه دهستانها است، ابراز کرد: برای افزایش بار علمی نقشههای راه، برخی از آنها در اختیار مراکز پژوهشی دانشگاهها و اساتید قرار گرفت تا کار علمی و قوی ترسیم و انجام شود، در بخش تعامل با دستگاههای استان قرارگاه وظایف آنها را انجام نمیدهد بلکه هدف تسهیلکننده و کمککننده دستگاه در بحث محرومیتزدایی است.
اولویت اول اشتغالزایی و رونق معیشت مردم
مسؤول قرارگاه پیشرفت عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان ادامه داد: اولویت اول قرارگاه در بخش عمرانی مناطق محروم اشتغال و رونق معیشت مردم است، به همین دلیل سپاه به دنبال ایجاد پروژه ساخت مسجد، ایجاد غسالخانه و کتابخانه با اعتبارات خود نیست، پروژههای محرومیتزدایی قرارگاه باید در اشتغال مردم و جلوگیری از مهاجرت آنها از روستا و رفع معیشت اثرگذار باشد.
وی مطرح کرد: بیش از 90 درصد پروژههای سرمایهگذاری شده قرارگاه اصلاح شبکه آبرسانی، احیای آب کشاورزی، قنات و چاه و ایجاد زیرساختهای متناسب با اشتغال در روستاست، در هدفگذاری اجرای پروژهها ادارات شهرستان و خود مردم همراهی میکنند و پروژههایی مثل ساخت و تعمیر مساجد با مشارکت خیرینی که با همین نیت پای کار میآیند، انجام میشود.
اولویت دوم بحث تعلیم و تربیت است
انوری یادآور شد: اولویت دوم پروژههای قرارگاه به بخش تعلیم و تربیت برمیگردد، اگر وضعیت زیرساخت مدارس مناسب نباشد در اولویت دوم به بحث بازسازی و زیباسازی مدارس میپردازند، پروژههای 6 دهستان اصفهان از سال 96 تاکنون بهسازی چشمهها، احداث و مرمت مخازن آب، تعمیر و مرمت قناتها، احداث و مرمت سیل بندها، احداث سیل بندها، تکمیل خانه عالم، احداث و تعمیر مدارس، تعویض شبکه آبرسانی بوده است.
مسؤول قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان اظهار کرد: تعداد 40 پروژه با اعتبار 2 میلیارد و 400 میلیون تومان قرارگاه و 96 پروژه با حدود 1 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار خیرین انجام شده است، اگر در مناطقی توان اجرایی کم باشد از مردم همان دهستان کمکهای یدی گرفته میشود.
5 هزار و 450 نفر در روز گروه جهادی پای کار آمدند
وی تصریح کرد: اجرای بخشی از پروژهها توسط گروههای جهادی صورت گرفته است، در تابستان 97 تعداد 20 گروه جهادی متخصص وارد عرصه اجرایی شد که با توانمندی آنان تعداد 20 پروژه عمرانی در استان اجرایی شد، حدود 200 نفر از گروههای جهادی در اجرای پروژهها حضور داشتند که تاکنون تقریباً 5 هزار و 450 نفر در روز از گروههای جهادی استفاده شده است.
انوری افزود: در هر روستا یک هسته جهادی برای کمک به فعالیتهای عمرانی روستا تشکیل شده است، 80 واحد آموزشی هم در بحث تعلیم و تربیت در 60 روستا فعالیت میکنند که متناسب با مباحث اقلیمی، سطح علمی دانشآموزان و نوع مهارت تصمیمگیری و اجرا میشود.
مسؤول قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان گفت: 30 ساعت دوره ضمن خدمت درخصوص مباحث علمی، مهارتی و اعتقادی دانشآموزان و فرهنگیان برای فرهنگیان مناطق محروم برگزار و تاکنون 200 جلسه آموزشی در سطح مدارس اجرایی شده است.
توزیع 500 بسته لوازمالتحریر کامل در مناطق محروم
وی تأکید کرد: سبک زندگی اسلامی، سواد رسانهای، آموزشهای مهارتی دانشآموزان و بحثهای معرفتی در سطح مدارس مناطق محروم تحت پوشش در حال اجرا است، به منظور تعامل بین روحانیون با مدارس، نماز جماعت مدارس مناطق محروم نیز فعال شد، همچنین در بحث تعلیم و تربیت 500 بسته لوازمالتحریر کامل در مناطق محروم توزیع شد.
انوری ادامه داد: فعالیت کارگروه سلامت آموزشی و بر اساس سرفصلهای سبک زندگی ایرانی اسلامی است، در هر روستا 5 نفر از آقایان و بانوان در 3 دوره آموزشی با عنوان سفیران سلامت شرکت کرده و این افراد که باید توانمندیهای لازم، سواد کافی، فن بیان و ...
داشته باشند، مسؤول پیگیری امورات سلامت روستا هستند، به دلیل جذابیت سرفصلهای آموزشی این دورهها در برخی شهرستانها بهورزهای خانههای بهداشت هم در این دورهها شرکت میکنند.
مسؤول قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان خاطرنشان کرد: اگر آگاهسازی مردم درخصوص تغذیه سالم انجام شود، نیمی از بیماریهای روستاها کاهش پیدا میکند، بحث دیگر استفاده از گیاهان دارویی هر منطقه است که در این مورد دورههای آموزش عمومی در مدارس و هم برای اقشار مختلف روستا برگزار میشود.
آموزش 124 سفیر سلامت روستایی
وی اضافه کرد: تاکنون حدود 124 سفیر سلامت آموزش داده و 200 جلسه برگزار شده است، در جلسات عمومی تاکنون 250 جلسه با حضور 4 هزار نفر برگزار شده است.
انوری با اشاره به اهداف اشتغالزایی در روستاها بیان کرد: هدف از اشتغال اول اصلاح وضعیت اشتغال موجود در منطقه است، مرحله بعد توسعه اشتغال و ظرفیتهای منطقه و هدف آخر ایجاد اشتغال جدید خواهد بود که تاکنون به صورت مستقیم برای بیش از 400 نفر اشتغال ایجاد شده است.
هدف توانمندی مردم است
مسؤول قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان عنوان کرد: هدف قرارگاه پرداخت تسهیلات نیست، پای کار آوردن مردم و توانمندی آنان در این پروژه مطرح است، زیرساختهای اشتغالزایی بررسی و موارد مورد نیاز تأمین میشود.
وی درخصوص مباحث فرهنگی اجتماعی تصریح کرد: طلبهای به عنوان امام جماعت روستا آموزش میبیند و در روستاهای دارای جمعیت بالای 500 نفر مستقر میشود، فعالیت آنها بیشتر از برگزاری نماز جماعت در روستا خواهد بود، آنها با اقدامات آموزشی ظرفیت روستا را شناخته و با توجه به توانمندی مردم منطقه به کار میبندند.
سال 98 اعتبار 13 میلیارد 133 پروژه
انوری یادآور شد: همچنین برای سال آینده 133 پروژه با اعتبار 13 میلیارد تومان با هزینه کنونی مصالح در نظر گرفته شده است که این پروژهها هم غالباً به اشتغالزایی و رفع مشکل معیشت مردم میپردازد و قرارگاه در این خصوص با دولت در حال تعامل است.
مسؤول قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی سپاه حضرت صاحبالزمان استان اصفهان گفت: مجموعه این اقدامات تجربه جدیدی در جهت محرومیتزدایی است، ممکن است در روستایی زیرساختهای لازم وجود داشته باشد اما تهیه زیرساخت به تنهایی کافی نیست، از این تجربه به عنوان الگوی پیشرفت و آبادانی در سال آینده در بخشهای حاشیه شهر اصفهان هم استفاده خواهد شد.
انتهای پیام/63095/ک/