#از_تسنیم_بپرسید: چرا مرگ "فرشید هکی" در فضای مجازی بازتاب داشت؟
در روزهای گذشته ماجرای مرگ "فرشیدهکی" و علت آن در فضای مجازی بازتاب داشت. گزارش تسنیم درباره مرگ وی و علت بازتاب آن را میخوانید.
خبرگزاری تسنیم: موضوع قتل "فرشید هکی" فعال اجتماعی و مدرس حقوق دانشگاه در روزهای گذشته بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت.
با اعلام نظر پزشکی قانونی علت فوت این شخص معلوم شده است.
در این گزارش به شایعه "قتل" وی و علت بازتاب آن در فضای مجازی پرداختهایم.
** شایعه قتل "فرشید هکی" را چه کسی مطرح کرد؟
اولینبار خبرگزاریهای کشور روز چهارشنبه (25 مهر) خبر دادند که شهروندان در محله باغفیض تهران با صحنه آتشسوزی یک خودروی سواری مواجه شدند و بلافاصله مأموران آتشنشانی را در جریان قرار دادند.
پس از حضور آتشنشانان در محل مورد نظر و اطفای حریق خودرو، جسد شخصی توسط مأموران آتشنشانی از خودرو خارج شد، همچنین بلافاصله موضوع بهاطلاع قاضی کشیک قتل پایتخت رسید و وی همراه با مأموران کلانتری 140 باغفیض بر سر صحنه حاضر شدند.
عبدالرضا داوری از افراد نزدیک به احمدینژاد و مدیر مسئول ماهنامه "بررسیهای اقتصادی" در ساعت 6 عصر روز یکشنبه (28 مهر) نیز خبر داد شخص متوفی "فرشید هکی" مدرس دانشگاه و مشاور علمی ماهنامه بررسیهای اقتصادی است.
با اعلام این خبر، داوری صوتی در کانال تلگرامیاش منتشر کرد که در آن شخصی به نام "مدیری" از دوستان نزدیک هکی درباره قتل وی توضیح میدهد و میگوید "وی دانش آموخته رشته حقوق و اقتصاد و مدرس دانشگاه بود...
بنظر نمیرسد مسئله شهادت یا چنین چیزی باشد.
شاید مسئله حقوقی و یا خصومت شخصی در میان بوده باشد.
دلیل منطقی برای قتل وی نمیبینم و در فعالیت سیاسی اجتماعی شخص متعادلی بود و رفتار تحریکآمیز نداشت."
با اعلام این خبر، برخی اکانتهای مخالف جمهوری اسلامی مرگ "فرشید هکی" را با قتل جمال خاشقجی روزنامهنگار منتقد سعودی مقایسه کردند که هفتههای گذشته در کنسولگری عربستان در ترکیه توسط عوامل سعودی به قتل رسید.
برای مثال یک اکانت ناشناس مخالف جمهوری اسلامی با نوشتن توئیتهای عربی و ساختن هشتگ، تلاش داشت تا در بین عربزبانان به این مسئله دامن بزند.
از طرفی برخی نزدیکان جریان احمدینژاد نیز بهدلیل همکاریهای سابق مرحوم هکی با ماهنامه بررسیهای اقتصادی از این پرونده سوءاستفاده کردند.
عبدالرضا داوری(که چندی پیش از زندان آزاد شده است) در نامهنگاری با دادستان تهران و وزیر کشور خواستار پیگیری این قتل شد.
هرچند اکانتهایی درصدد بودند از قتل وی برای متهم کردن ایران استفاده کنند، برخی شخصیتهای داخل کشور نیز با انتشار توئیتهایی درصدد بودند کشته شدن وی را غیرعادی جلوه دهند درحالیکه همانها نیز نظر قطعی درباره قتل فرشید هکی نداشتند.
** فرشاد هکی که بود؟
فرشاد هکی دانشآموخته رشته حقوق و اقتصاد و مشاور علمی ماهنامه «بررسیهای اقتصادی» بود.
وی آثاری در زمینه حقوق از جمله "حقوق بشر برای همه" و "اقتصاد سیاسی حقوق بشر" نوشته بود.
هکی در برخی زمینهها از جمله حقوق بشر و محیط زیست نیز فعالیتهایی داشت اما از شهرت خاصی در بین نخبگان جامعه برخوردار نبود.
عصر روز چهارشنبه 25 مهرماه برخی اهالی محله باغ فیض تهران با صحنه آتشسوزی یک خودروی سواری مواجه شدند و بلافاصله ماموران آتشنشانی را در جریان قرار دادند.
پس از حضور آتشنشانان در محل مورد نظر و اطفای حریق خودرو، جسد وی توسط ماموران آتشنشانی از خودرو خارج شد و با دستور قاضی کشیک قتل پایتخت، جسد برای بررسی علت مرگ و شناسایی هویت متوفی به پزشکی قانونی منتقل شد.
روز گذشته(29 مهر) پزشکی قانونی نیز در اطلاعیهای اعلام کرد که ادامه تحقیقات تخصصی روی جسد فرشید هکی در پزشکی قانونی استان تهران در حال انجام است و هر نوع نتیجه و تشخیص علت فوت به قاضی پرونده اعلام میشود.
امروز(اول آبان) سردار رحیمی رئیس پلیس تهران بزرگ در جمع خبرنگاران اعلام میکند "طی بررسیهای اولیه صورت گرفته، خانواده این فرد احضار شدند و نظریه پزشکی قانونی به پلیس ارسال شد، پزشکی قانونی در شرح نظریه خود صریحا اعلام کرد که این فرد دست به خودسوزی زده است...
بنابر اظهارات خانواده متوفی، وی مدت زیادی از زندگی ناراحت بود و چندین بار اعلام کرده بود که قصد خودکشی دارد."
با توجه به اظهارات نزدیکان مرحوم هکی اینکه قتل وی به خاطر مواضع سیاسی او باشد منتفی است چراکه نه از شهرت خاصی برخوردار بود و نه جزو اپوزیسیون مطرح کشور شناخته میشد.
انتهای پیام/