شناسایی 11 محله برای اجرای طرح بازآفرینی شهری در قوچان/ پهنههای فقر شهری رشد پیدا کرده است
فرماندار شهرستان قوچان در جلسه ستاد بازآفرینی شهری این شهرستان از شناسایی 11 محله ناکارآمد و فرسوده در قوچان برای اجرای طرح بازآفرینی شهری خبر داد؛ در این جلسه رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسانرضوی گفت: طی یک دهه گذشته پهنههای فقر شهری رشد پیدا کرده و در معرض ساخت و ساز بوده است.

فرماندار شهرستان قوچان در جلسه ستاد بازآفرینی شهری این شهرستان از شناسایی 11 محله ناکارآمد و فرسوده در قوچان برای اجرای طرح بازآفرینی شهری خبر داد؛ در این جلسه رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسانرضوی گفت: طی یک دهه گذشته پهنههای فقر شهری رشد پیدا کرده و در معرض ساخت و ساز بوده است.
به گزارش ایسنا، هادی رجائینیا فرماندار شهرستان قوچان امروز در جلسه ستاد بازآفرینی شهری قوچان که در محل سالن شهدای دولت فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با بیان این نکته که از میان 11 محله شناسایی شده برای اجرای طرح بازآفرینی شهری برای چهار محله اعتبار مشخص شده است، عنوان کرد: پیگیری و مطالعات برای اجرای طرح بازآفرینی شهری به صورت نرمافزاری و سختافزاری از یک سال گذشته آغاز شده و هفت محله دیگر نیز با عنوان محله فرسوده در این شهر شناسایی شدهاند.
وی با بیان اینکه مجموع محلات ناکارآمد در شهر قوچان 192 هکتار است، گفت: این میزان در برخی شهرها معادل حجم یک محله است واجرای طرح بازآفرینی شهری در قوچان در پنج سال آتی منجر به رفع مشکل محلات و افزایش شادابی در این نقاط میشود.
فرماندارشهرستان قوچان با تاکید بر لزوم افزایش محدوده محلات فرسوده شناسایی شده برای اجرای طرح بازآفرینی شهری اظهارکرد: متاسفانه طی سالهای1386 و1387 کوتاهیهایی در این شهر انجام شده و قوچان را فاقد محلات ناکارآمد اعلام کرده که این موضوع باعث شده همیشه محدودیتهایی در این زمینه داشته باشیم .
وی گفت: اگر برای چهار محله مصوب شده کمترین کارهای مطالعاتی انجام میشد باید محدوده مورد نظر آنها بزرگتر از میزان فعلی شناسایی شده بود و باتوجه به اینکه در سالهای گذشته دخالت و نظارت درستی در حوزه شهرسازی انجام نشده است برخی از محلات جدید شناسایی شده داخل محلات برخوردار یا متصل به آنهاست.
رجایینیا با بیان این نکته که در مناطق فرسوده شناسایی شده کمبودهای زیادی در زمینه سرانههای فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، فضای سبز و اقتصادی وجود دارد، گفت: در برخی از این نقاط تنها ساخت یک مدرسه توانسته است، سرانه آموزشی را کمی در آنها ارتقا بدهد.
وی با بیان این نکته که بازآفرینی نیازمند مشارکت مردمی است از زمینه ایجاد دفاتر تسهیلگری و شناسایی معتمدین و بزرگان هر محله خبرداد و تصریح کرد: با این روش می توان با مشارکت مردم این طرح را پیادهسازی کرد.
هدف سند بازآفرینی مشارکت در فرآیند توسعه محله است
در ادامه فرشته رحمانیپور رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسانرضوی با بیان این نکته که طی یک دهه گذشته پهنههای فقر شهری رشد پیدا کرده و در معرض ساخت و ساز بوده است، عنوان کرد: این امر نشان دهنده این موضوع است که اگر در حوزه پیشگیری اقدامات موثری انجام میشد با این محلات نوظهور و پهنههای فقر مواجه نبودیم.
وی با بیان اینکه برخی از پروژههای اجرایی در مناطق فرسوده شهر قوچان دارای عملکردی در مقیاس شهری هستند، گفت: باید از نظر اجرایی برای این پروژهها سهم دستگاههای متولی برای تامین مالی بررسی شود و آماده سازیها صورت گیرد.
رحمانیپور با تاکید بر لزوم توجه بر توانمندیهای اقتصادی و اجتماعی در طرح بازآفرینی شهری، تصریح کرد: این برنامهها میتوانند تاثیرات عمیقی در جلب مشارکت مردم و شهروندان داشته باشند.
وی هدف سند بازآفرینی را مشارکت در فرآیند توسعه محله ذکر کرد و گفت: با تهیه سند توسعه برای هر محله علاوه بر جلب مشارکت مردم میتوان اولویت و نیاز اصلی هر ساکن محله را مشخص کرد و بر همین اساس برای اجرای این طرح در قوچان تعداد چهار محله در نظر گرفته شده است که میتوان اولویت محلهها را تغییر داد اما افزایش تعداد محلهها با توجه به بودجه و منابع مالی امکانپذیر نیست.
انتهای پیام