تاکید بر نقد کارآمدی پایاننامهها و رسالهها
پوستر دومین همایش آسیب شناسی پایاننامهها و رسالهها در حوزه علوم انسانی- اسلامی با حضور محسن شریفی، مدیر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی و جمعی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه امروز رونمایی شد.
پوستر دومین همایش آسیب شناسی پایاننامهها و رسالهها در حوزه علوم انسانی- اسلامی با حضور محسن شریفی، مدیر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی و جمعی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه امروز رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، ندا ملکی، معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی در مراسمی که امروز در این دانشگاه برگزار شد با بیان این که دانشگاه فوق با رهنمود مقام معظم رهبری و حمایت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاسیس شده است، گفت: این دانشگاه در این سالها سعی داشته با نشان دادن تیز بینی از رشد گروههای تفکیری جلوگیری کند.
وی ادامه داد: گامهایی در فرهنگ تقریب برداشتهایم؛ این دانشگاه فاقد دانشکده و دارای پردیس در نقاط مختلف کشور است و در گروههای فقه و حقوق اسلامی علوم قرآن و حدیث و کلام فلسفه و ادیان فعالیت میکند.
معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این که رشتههای میان رشتهای از جمله علوم تقریب را به وزارت علوم پیشنهاد داده ایم، تصریح کرد: در راستای توانمند سازی اعضای هیئت علمی و ارتقا بخشی به کیفیت پژوهش ها نگارش آثار فاخر علمی و پژوهشی در حوزه تقریب را در دستور کار قرار دادیم.
وی حمایت از طرحهای پیشنهادی اعضای هیئت علمی ، برگزاری کرسیهای ترویجی، کارگاههای نقد کتاب و دانش افزایی برای حوزه تقریب را از دیگر برنامههای این دانشگاه عنوان کرد و افزود: در قالب این جشنواره از بهترینهای تالیف در حوزه تقریب تقدیر خواهد شد.
تصمیم دانشگاه آزاد برای تاسیس دانشکده مذاهب
معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به این که دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد دانشکدههای مذاهب را در حوزه تقریب تاسیس کند، گفت: قصد آموزش به اعضای دانشکدههای این حوزه را داریم و تاکنون ۷۰۰ استاد را آموزش دادهایم و کارگاههای آموزشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار کردهایم.
وی همچنین به برگزاری سمینارهای بین المللی در دانشگاههای مختلف اندونزی، دهلی هند، لبنان ، عراق و تونس اشاره کرد و با بیان اینکه برگزاری این همایش نخسیتن گام برای کاربردی کردن علوم انسانی- اسلامی به شمار میرود؛ گفت: همایش آسیب شناسی پایاننامهها ورسالهها در حوزه علوم انسانی- اسلامی با مشارکت ۳۰ دانشگاه و حوزه علمیه قم و جامعه المصطفی سال گذشته در محل کتابخانه ملی برگزار شد و برای مقالات چاپ شده نمایه ISC را دریافت کردیم.
ضمن آن که سه جلد مجموعه مقالات همایش آماده برای چاپ است و در پایگاههای ISC سیویلیکا و نورمگز نمایه شده است.
ملکی شعار این همایش در سال جاری را تاکید بر نقد کارآمدی پایاننامه ها و رسالهها عنوان کرد و افزود: مقالات این همایش نیز در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه خواهد شد.
معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان از جمله نشریات دانشگاه مذاهب اسلامی را دو فصلنامه علمی پژوهشی فقه مقارن، دو فصلنامه مطالعات تقریبی مذاهب اسلامی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: فصلنامه تمدن اسلامی در آیینه تقریب در حال طی مراحل برای اخذ مجوز علمی پژوهشی است و نخستین فصلنامه مطالعات امت اسلامی به زبان انگلیسی در دست انتشار قرار دارد.
تحصیل ۱۳۰۰ دانشجو از ۱۸ ملیت در دانشگاه مذاهب اسلامی
افتخار دانش پور ، عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در این مراسم با اعلام تعداد دانشجویان این دانشگاه گفت: از این تعداد ۸۰۰ نفر شیعه و بیش از ۴۰۰ نفر اهل سنت هستند.
وی هدف این دانشگاه را تقریب وتمدن سازی در جهان کنونی اسلام دانست و ابراز امیدواری کرد با حمایت وزارت علوم تمدن سازی نوین اسلامی محقق شود.
سرفصلهای ما از دانشگاه امام صادق و تهران به روزتر است
حامد رستمی، عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز به صحبت در مراسم فوق پرداخت و گفت: سرفصلهای درسی دانشگاه مذاهب اسلامی در گرایش فقه و حقوق از دانشگاه امام صادق و دانشگاه تهران به روز تر است.
وی از برنامه این دانشگاه برای تاسیس اندیشکده و پژوهشکده نوین اسلامی با همکاری سازمان بسیج مستضعفان خبر داد و گفت: نیازمند حمایت مالی و معنوی وزارت علوم برای تحقق دغدغههای تقریب و وحدت هستیم.
انتهای پیام