تحصیل 56 هزار دانشجوی خارجی در ایران
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل با اشاره به اینکه 56 هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند، گفت: اکثر این دانشجویان از کشورهای افغانستان، عراق و کشورهای همسایه هستند اما ایران میزبان دانشجویان 101 کشور دنیاست.

قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل با اشاره به اینکه 56 هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند، گفت: اکثر این دانشجویان از کشورهای افغانستان، عراق و کشورهای همسایه هستند اما ایران میزبان دانشجویان 101 کشور دنیاست.
به گزارش خبرگزاری فارس از بابل، حسین سالار آملی ظهر امروز در شانزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی منتخب کشور در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار کرد: امروزه دنیا در چرخه دانایی قرار دارد و توسعه پایدار جهانی در این مدار مورد سنجش قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در عصر سایبری فیزیکی هستیم که اثرگذاری آن بسیار سریعتر از موارد قبلی است، افزود: در هنجارسازی بینالمللی حاکمیت و مجموعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشورها مشخص میشود، در این هنجارسازی حاکمیت و قوانین محلی کاهش یافته و حاکمیت بینالمللی در سرنوشت مردم ایفا نقش میکند.
قائم مقام وزیرعلوم در امور بینالملل شبکه دانایی را گذری از سیستم ساده به سیستم پیشرفته سایبری فیزیکی برشمرد و تصریح کرد: دنیای آینده، دنیایی پیچیده است که نقش آفرینان آن بینالمللی نقشآفرینی میکنند و باید خود را به این مرحله برسانیم زیرا کشوری که در این شبکه سهم بیشتری داشته باشد موفقتر است.
سالار آملی با اشاره به اینکه شبکه دانایی اثرگذارترین شبکه جهانی است که کشورها براساس ظرفیت حضور خود در این شبکه سهم کشور خود را دارند، خاطرنشان کرد: کشور ایران تنها 2 درصد علم و دانش جهان را تولید میکند و 98 درصد علم جهان در این شبکه دانایی قرار دارد که باید با اتصال به این شبکه از علم جهانی برخوردار باشیم.
این مسؤول با بیان اینکه برای رسیدن به خودکفایی و تولید باید به شبکه دانایی متصل شویم، یادآور شد: جامعه ما با داشتن چهار فاکتور مهم نیروی انسانی توانمند، علاقه فردی و جمعی به علم و دانش، رشد علمی مناسب و دوری سیستم علمی داخلی ما از فساد اخلاقی و مالی، میتواند در این شبکه سهم زیادی را برای کشور به ارمغان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر 635 استاد و دانشجو ایرانی به اروپا رفتند و 383 دانشجو و استاد اروپایی وارد ایران شدند، افزود: در دوسال اخیر 208 ایرانی موفق به دریافت بورسیه دوره فوقلیسانس شدند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل ادامه داد: از سال 2015 تا 2017 در حوزه ظرفیت سازی آموزش عالی هفت پروژه به بهرهبرداری رسید، دو مرکز فعالیت جان ـ مونه نیز در ایران شکل گرفت و شورای پژوهشی اروپا که متشکل از 10 هزار نفر است چهار درصد ایرانی هستند.
قائم مقام وزیرعلوم در امور بینالملل تصریح کرد: در چهار سال اخیر 466 پروژه مشترک با کشورهای دنیا داریم که رشد 26 درصدی داشته است.
سالار آملی با اشاره به اینکه 56 هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند، گفت: 37 هزار دانشجوی خارجی در وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاههای آزاد ایران و 18 هزار دانشجوی خارجی در جامعه المصطفی تحصیل میکنند که بیشتر آنها از کشور افغانستان، عراق و کشورهای همسایه هستند اما ایران میزبان دانشجویان 101 کشور دنیاست.
انتهای پیام/86040/ج/و