کمبود دارو در ایام اربعین در خارج از مرز ایران وجود ندارد
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در خصوص مسائل دارویی ایام اربعین در خارج از مرز ایران، با وزارت بهداشت و درمان عراق به تفاهمهای لازم و نهایی رسیدهایم؛ در این ارتباط برای همکاری با کشور عراق اعلام آمادگی کردهایم و با هیچ گونه کمبود دارو در آن سوی مرز مواجه نیستیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در خصوص مسائل دارویی ایام اربعین در خارج از مرز ایران، با وزارت بهداشت و درمان عراق به تفاهمهای لازم و نهایی رسیدهایم؛ در این ارتباط برای همکاری با کشور عراق اعلام آمادگی کردهایم و با هیچ گونه کمبود دارو در آن سوی مرز مواجه نیستیم.
به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی در حاشیه بازدید از پایانه مرزی شلمچه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پایانه مرزی شلمچه از نظر زیر ساخت و آمادگی در حوزه نیروی انسانی و پشتیبانی حوزه سلامت در وضعیت خوبی است.
وی ادامه داد: جهت خدماترسانی به زائران اربعین این مرز، ۷۰۰ تخت شامل بیمارستانهای شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شاگان وجود دارد و توصیه کردهایم که در این ایام، ۲۵ درصد تختهای بیمارستانی را برای حوادث و بیمارهای احتمالی خالی نگه دارند.
رئیسی گفت: یکی از ویژگیهای مرز شلمچه این است که محل عبور و مرور اتباع شیعه سایر کشورهای جهان از جمله پاکستان و افغانستان است.
حتما باید میزبان خوبی برای این زائران باشیم و تمام هم و غم خود را برای امنیت سلامت زائران بگذاریم و اقدامات مناسب را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در بحث واکسیناسیون، دارو و مراقبتها اقدامات لازم انجام میشود، تصریح کرد: با توجه به اینکه در بازگشت، خستگی و ضعف عضلانی بیشتر است باید آمادگی لازم را برای بازگشت زائران از پیادهروی اربعین وجود داشته باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ۲۰۰ نفر از پرنسل بهداشت و درمان در حوزه بیماریها، بهداشت محیط و مراقبتها در این مرز مستقر هستند و دقت لازم را برای ورود و خروج افراد انجام خواهند داد تا با چکاپ زائران در صورت وجود مشکل سریعا بیماری تشخیص داده شده و مراقبت لازم انجام شود.
وی افزود: سازمان اورژانس کشور در صورت بروز هرگونه حادثه کاملا آمادگی لازم را دارد و بیمارستانها نیز کاملا آماده خدمترسانی به زائران هستند.
در راستای خدماترسانی به زائران اربعین در مرز بینالمللی شلمچه، ۱۵ دستگاه آمبولانس، چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۵۴ دستگاه موتورلانس مستقر میشود و هلیکوپتر اورژانس نیز برای موارد اورژانسی استفاده خواهد شد.
رئیسی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر، اورژانس و وزارت بهداشت در مرز عراق حضور دارند، گفت: امسال تفاهمنامه خوبی با وزارت بهداشت و درمان عراق به امضا رسیده تا در آن سوی مرز نیز گشتها، بازدید و بازررسیهای مشترک میان پرسنل وزارت بهداشت و درمان دو کشور انجام شود.
پایگاهها و بیمارستانهای کشور عراق نیز برای خدماترسانی به زائران اعلام آمادگی کردهاند.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود امسال بیش از ۳ میلیون زائر در پیادهروی اربعین شرکت کنند.
در مرزهای ایران وضعیت خوبی برقرار است و امسال نیز مرز خسروی باز شده و بسیاری از هموطنان از آن مسیر به راهپیمایی اربعین میپیوندند.
در مجموع با توجه آمادگی ایران برای ورود و خروج زائران، وضعیت را خوب و مناسب ارزیابی میکنم.
امسال امنیت و سلامت کامل برقرار است و دغدغهها نیز کم خواهد بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: دستگاههای پرتابل و سیار آماده شده که در حوزه بهداشت محیط فعالیت میکنند و میتوان از نظر سنجش بار میکروبی مواد غذایی و روغن در محل عرضه، بررسیهای لازم را بلافاصله انجام داد.
وی تصریح کرد: آموزش نکات بهداشتی در سه گروه پرسنل وزارت بهداشت، موکبداران و زائران ارائه شده است.
در مرزهای ایران کلیه موکبداران شناسنامهدار شده اند و تحت کنترل هستند و عرضه مواد غذایی نیز کاملا تحت نظر است.
رئیسی افزود: در خصوص مسائل دارویی ایام اربعین در خارج از مرز ایران، با وزارت بهداشت و درمان عراق به تفاهمهای لازم و نهایی رسیدهایم؛ در این ارتباط برای همکاری با کشور عراق اعلام آمادگی کردهایم و با هیچ گونه کمبود دارو در آن سوی مرز مواجه نیستیم.
وی گفت: در صورت نیاز به دارو، طرف عراقی میتواند داروها را تامین کند.
وزارت بهداشت ایران نیز در صورت کمبود دارو در کشور عراق، اعلام آمادگی کرده است و در صورت نیاز میتوانیم دارو را ارسال کنیم و هیچ گونه مشکلی در این زمینه نداریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: هفته گذشته از مرز خسروی نیز بازدید داشتیم و هیچ مشکلی برای تردد زائران از آن مرز نیز وجود ندارد.
مرز خسروی یکی از مرزهای قدیمی ایران است و فاصله نزدیکی برای تردد زائران جهت اعزام به کربلا دارد.
وی تصریح کرد: برای مرزهای زمینی ایران در ایام سفرهای اربعین استقرار هشت بیمارستان صحرایی پیشبینی شده که یکی از بیمارستانها در مرز خسروی احداث شده است.
رئیسی افزود: مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها در شهرستانها و استانهای مرزی کاملا آماده خدماترسانی به زائران هستند.
البته دانشگاههای پشتیبان نیز برای دانشگاههای مستقر در مرزها تعریف شدهاند.
وی با بیان اینکه زائران اعم از ایرانی و خارجی هنگام ورود به مرزهای کشور باید مراحل کنترل سلامتی را انجام دهند، گفت: در خصوص اتباع خارجی بر اساس اقداماتی که در کشور خودشان انجام شده است، در صورت نیاز به اقدامات تکمیلی ما نیز آمادگی داریم و توصیههای بهداشتی را به همه زائران ارایه میدهیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: با این حال، تنها وزارت بهداشت مسئول امنیت و سلامت نیست بلکه همه دستگاهها از جمله پدافند غیرعامل و مسئولان امنیتی ایران کاملا فعال هستند و بارها طی هفتههای گذشته مسئولان کشور اعلام کردهاند که در حوزه امنیت هیچ مشکلی وجود ندارد و امنیت برقرار است.
وی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر در حوزه امداد و نجات فعالیت میکند و ما نیز در حوزه درمان و تشخیص فعال هستیم.
در آن طرف مرز، مسئولیت با جمعیت هلال احمر است و ما تنها همکاری میکنیم و بر اساس برنامهها و وظایف تعیین و تفکیک شده، اقدامات لازم را انجام میدهیم.
انتهای پیام