تکمیل شبکه فاضلاب تهران تا ۵ سال آینده
مدیرعامل آبفای تهران گفت: طبق قولی که به شهرداری تهران دادهایم، تا پایان پنج سال آینده تصفیهخانهها و شبکه فاضلاب تهران تکمیل میشود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا بختیاری امروز سه شنبه نهم مهرماه ۹۸، در نشست خبری با بیان اینکه ۷۵ درصد از شبکه فاضلاب تهران اجرا شده است، اظهار داشت: میزان پیشرفت تصفیهخانه فاضلاب تهران ۴۵ درصد است که به منظور هماهنگی و ایجاد تناسب بین پیشبرد شبکه و تصفیهخانههای فاضلاب، آهنگ پیشرفت شبکه فاضلاب تهران را اندکی کند کردهایم تا طی یک سال آینده این تناسب بین این دو بخش برقرار شود.
وی با اشاره به اینکه تصفیهخانه اسلامشهر و صفادشت تا دو سه ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، افزود: به طور کلی تا پنج سال آینده کل تصفیهخانهها و شبکه فاضلاب استان تهران به اتمام خواهد رسید؛ در حالی که هزینه مورد نیاز برای اجرای این طرح ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده که ۱۱ هزار میلیارد تومان آن، تاکنون تأمین شده است.
مدیرعامل آبفای تهران با اعلام اینکه ۳۷۵ مخزن اضطراری در نقاط مختلف استان تهران، طراحی شده و در دست اجرا است، تصریح کرد: میزان ذخیره هر یک از این مخازن ۵۰ تا ۱۰۰ هزار مترمکعب است که قادر به تأمین نیاز آب تهران بین سه تا ۱۰ روز است.
همچنین اقدامات اجرایی ۳۰ مخزن آن در آینده نزدیک شروع میشود و تا پایان سال بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد آن تکمیل خواهد شد.
بختیاری با بیان اینکه به شهرداری تهران قول تکمیل طرح مخازن اضطراری آب را تا پایان پنج سال آینده دادهایم، افزود: آب در شهر تهران کاملاً سالم است؛ در حالی که ممکن است در برخی نقاط شاهد کم یا زیاد شدن میزان نیترات باشیم؛ اما این کم یا زیاد شدن به سلامتی افراد آسیب نمیزند.
به گفته وی، ۵۷۶ حلقه چاه برای تأمین آب مورد نیاز تهران احداث شده که از این میزان، ۲۸۰ حلقه چاه مورد استفاده است و از رقم کلی ۵۷۶ حلقه چاه، ۳۰ تا ۴۰ حلقه چاه که بیشتر در نقاط یافتآباد و یاخچیآباد تهران وجود دارد، به دلیل بالا بودن میزان نیترات، به طور کلی مسدود شده است.
مدیرعامل آبفای تهران با تأکید بر اینکه هیچ دستگاه تصفیهای برای کاهش میزان نیترات آب وجود ندارد، تصریح کرد: هرگونه ادعای شرکتهای مختلف برای تولید چنین دستگاههایی کذب محض است و ما برای کاهش نیترات آب منابع زیرزمینی، این حجم آب زیرزمینی را با نیترات بالا با آبهای سدی مخلوط میکنیم، تا میزان نیترات آن کاهش یابد.
بختیاری با اعلام اینکه تزریق مستقیم آب از چاه به شبکه آبرسانی به طور کامل ممنوع شده است، توضیح داد: نمیتوانیم پیشبینی برای ترسالی آینده داشته باشیم.
درباره باروری ابرها به منظور افزایش بارندگی نیز باید گفت که چنین امکانی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد برای افزایش بارندگیها تأثیرگذار است و حتی روسیه که بالاترین رکورد باروری ابرها را به خود اختصاص داده، تنها قادر است ۱۵ درصد میزان بارندگی را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه انتشار قبوض آب با قبضهای برق متفاوت است، گفت: حدود یک میلیون و ۸۰۰ انشعاب آب در تهران داریم که تا پایان سال یک میلیون قبض آب حذف میشود؛ تا پایان فعالیت دولت دوازدهم نیز بهطور کامل قبضهای آب را حذف میکنیم و اقدامات لازم برای انجام آن را شروع کردهایم.
ادامه دارد...