مهمترین عامل فرار سرمایهگذار هموار نبودن مسیر سرمایهگذاری است
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان فارس، هموار نبودن مسیر سرمایهگذاری و نبود متولی مشخص در بخشهای دولتی و خصوصی برای جذب و هدایت سرمایهگذار را از عوامل مهم در سردرگمی و معطل ماندن متقاضیان سرمایهگذاری و فرار آنها از این استان عنوان کرد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان فارس، هموار نبودن مسیر سرمایهگذاری و نبود متولی مشخص در بخشهای دولتی و خصوصی برای جذب و هدایت سرمایهگذار را از عوامل مهم در سردرگمی و معطل ماندن متقاضیان سرمایهگذاری و فرار آنها از این استان عنوان کرد.
به گزارش ایسنا عباس ابوقداره سهشنبه 9 مهر در جلسه کمیسیون سرمایهگذاری، بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی فارس با تاکید بر لزوم تسهیل مسیر سرمایه گذاری در فارس، گفت: دستگاه های دولتی و حاکمیتی باید با جلوگیری از موازی کاری، موانع حضور سرمایه گذار را رفع کنند.
او ادامه داد: متاسفانه متولی متمرکز برای بخش سرمایه گذاری در استان وجود ندارد و اگر سرمایه گذاری وارد استان شود در سردرگمی و موازی کاری بین بخش دولتی و خصوصی می ماند و همین موضوع مهمترین عامل فرار سرمایه گذار است.
وی افزود: سرمایه گذاری عنوان های مختلفی در بخش دولتی و دستگاه های اجرایی دارد که عمدتا هم سرمایه گریز هستند تا سرمایه پذیر.
ابوقداره با اشاره به روش های جذب سرمایه گذار و تسهیل روند سرمایه گذاری، گفت: سرمایه به تنهایی صرفه اقتصادی نداره بلکه سرمایه باید جایی باشد که رشد کند لذا برای جذب سرمایه گذاری نخستین اقدام سودآور کردن واحدهای موجود است.
وی اضافه کرد: اگر سرمایه گذاری مدیریت نشود موجب تعطیلی واحدهای تولیدی قدیمی می شود و این درحالیست که سودآور شدن سرمایه گذاری های پیشین عامل و انگیزه مهمی برای سرمایه گذاری است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: ما در این کمیسیون به دنبال رفع تخصصی و کارشناسی موانع سرمایه گذاری و هموار کردن مسیر حضور سرمایه گذاران هستیم.
ابوقداره همچنین با اشاره به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، گفت: بیشتر مصوبات این کارگروه در استان اجرایی نشده است در حالی که بر اساس بخشنامه کشوری؛ مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای تمام دستگاه های اجرایی و زیرمجموعه های قوه قضاییه لازم الاجرا است.
اکبر میربقایی نائب رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: هدف ار تشکیل کمیته و کمیسیون باید جذب سرمایه گذار باشد نه فراری دادن آن.
وی با بیان اینکه موارد بسیاری از حضور و بعد فرار سرمایه گذار در استان وجود دارد افزود: سرمایه گذار عمدتا به دلیل بوروکراسی اداری در بخش دولتی، از استان خارج شده و در استان های دیگر وارد می شود.
سکینه سیاحی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات استان فارس هم گفت: دولت در بخش اقتصاد سیاستگذاری های درستی نداشته است به عنوان مثال در شرایط کاهش ارزش پولی ملی بهترین فرصت بود که می توانستیم کالاها صادر کنیم منتها با بخشنامه ها و دستورالعمل های مختلف عملا این قابلیت منجمد شد.
انتهای پیام