«گردشگری» ظرفیتی مغفول مانده برای رونق اقتصادی
تاریخچه و ریشه شهر قزوین به دوران ساسانیان بازمیگردد و در دوران صفویه نیز قزوین پایتخت ایرانزمین بود، به همین علت آثار تاریخی بسیاری در دل این استان وجود دارد و همین امر موجب شده است دیار مینودری پتانسیل بالایی در بخش گردشگری داشته باشد اما آنطور که بایدوشاید به این مقوله در قزوین پرداخته نشده است.

تاریخچه و ریشه شهر قزوین به دوران ساسانیان بازمیگردد و در دوران صفویه نیز قزوین پایتخت ایرانزمین بود، به همین علت آثار تاریخی بسیاری در دل این استان وجود دارد و همین امر موجب شده است دیار مینودری پتانسیل بالایی در بخش گردشگری داشته باشد اما آنطور که بایدوشاید به این مقوله در قزوین پرداخته نشده است.
به گزارش ایسنا، اقتصاد گردشگری جزئی از اقتصاد است که در چند سال اخیر موردتوجه بسیاری از کشورها قرارگرفته است؛ در نیمقرن اخیر گردشگری بهعنوان یک صنعت شناختهشده و همواره رو به گسترش است.
علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به ایسنا میگوید: در حوزه زیرساختهای گردشگری همچنان تا نقطه مطلوب فاصلهداریم تا آنجایی که هنوز یک هتل پنج ستاره در استان نداریم.
وی ادامه میدهد: متأسفانه پروژههایی که در این راستا شروعشده یا ناقص رها شده و یا متوقف باقیمانده که نیاز به یکهمت استانی برای حل مشکلات آن احساس میشود ازاینرو جلسات متعددی برگزارشده تا از محل اعتبارات برای حل آن کمک شود، امیدوارم قفلی که در برخی از این پروژهها ایجادشده برداشته شود تا سرمایهگذاران با داشتن انگیزه در این راستا ورود پیدا کند؛ همچنین در استان قزوین با توجه به ظرفیتهای موجود میتوانیم شرایط مناسبی را برای حضور سرمایهگذاران خارجی داشته باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تشریح میکند: ضریب اشغال مجموعههای گردشگری در کشور بهصورت استاندارد ۴۰ درصد بوده اما این ضریب در استان ۶۸ درصد است؛ از سوی دیگر در مقیاس ملی استان قزوین جزو ۱۰ استان برتر کشور در حوزه نفر بازدید و نفر اقامت است؛ ازاینرو پیشبینی میکنیم اگر سرمایهگذاران در این حوزه ورود پیدا کنند، قطعاً با توجیه اقتصادی روبهرو خواهند شد.
در تلاش هستیم تا ظرفیت و زیرساختهای لازم را در این حوزه به وجود آوریم.
به گزارش ایسنا، گردشگری صنعتی است که عرضه، تقاضا و محصولات در آن، معنای مخصوص به خود دارد و متمایز از سایر فعالیتهای اقتصادی است و با ایجاد زیر ساختهای لازم آثار مثبتی در سطوح ملی یا بینالمللی خواهد داشت.
پیامدهای افزایش نرخ ارز در گردشگری
نادر محمدی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین به ایسنا میگوید: افزایش نرخ ارز دو پیامد را برای حوزه گردشگری در پی داشت؛ نخست آنکه موجب افزایش هزینههای اولیه برای تمامی صنوف ازجمله گردشگری شد و سازمان میراث فرهنگی برای توسعه گردشگری در اعطای تسهیلات گردشگری هشت درصد یارانه به بانکهای عامل پرداخت کرد.
وی اضافه میکند: دومین اثر افزایش نرخ ارز در حوزه گردشگری را میتوان سود بالا دانست؛ ورود گردشگران خارجی همراه با ارزآوری است برای مثال هزینه یک شب اقامت گردشگران خارجی در اقامتگاههای بومگردی الموت حدود ۴۰ دلار است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین در اشاره به جذب گردشگران خارجی عنوان میکند: توریستهای کشورهای همسایه میتواند گردش مالی برای اقتصاد داشته باشند همانطور که این رونق را در شهرهایی مانند مشهد شاهد هستیم که به دلیل وجود بارگاه مقدس امام رضا (ع) است؛ اما در قزوین برای معرفی امامزاده حسین (ع) و بقعه چهار انبیا اقدامی صورت نگرفته است که در صورت معرفی شاهد جذب توریست از کشورهای عربی و همسایه ایران خواهیم بود.
وی اشاره میکند: باید یک بازبینی در تبلیغات و بازاریابی انجام شود چراکه بازارهای هدف در شش سال گذشته تعریفشدهاند و نیازمند تعریف جدید در این حوزه هستیم؛ باید شهر قزوین در هدف گردشگری توریستهای خارجی قرار گیرد.
توسعه گردشگری موجب رشد اقتصادی میشود
فرشاد فصاحت استاد دانشگاه پیام نور بیان میکند: توسعه گردشگری بهبود زیرساختها را در پی داشته و میلیونها شغل واقعی و کارآمد ایجاد میکند.
گردشگری سبب تسهیل رشد اقتصادی فراگیر شده و قابلیت درآمدزایی از طریق فناوری اطلاعات را تقویت میکند.
وی عنوان میکند: بهبود شرایط اقتصادی زنان، تقویت صنایعدستی، حفظ محیطزیست، ارتقای آگاهی و حساسیت جوامع به معضل تغییرات آب و هوایی، حرکت چرخهای اقتصاد آبی، حفظ و پایداری میراث فرهنگی ناملموس و ترویج فعالیتهای بشردوستانه ازجمله پیامدهای توجه به صنعت گردشگری است.
به گزارش ایسنا، چند سالی است که شاهد حضور بیشتر گردشگران در خیابانهای شهر هستیم، برق چشمان و ذوقزدگی آنها نشان میدهد که این آثار کهن حرفهای بسیاری از تمدن کهن ایرانزمین را روایت میکند.
محمدی اظهار میکند: از حضور گردشگران خارجی در استان اعداد و ارقامی نداریم ولی در سطح شهر بهخوبی مشاهده میشود که حضور گردشگر موجب رونق شده است.
درگذشته رستورانها در ایام تعطیل مشتری چندانی نداشتند ولی در چند سال اخیر شاهد شلوغی در روزهای تعطیل هستیم و این نشان از حضور گردشگر داخلی و خارجی در استان قزوین دارد.
ورود هر گردشگر موجب اشتغالزایی ۹ نفر میشود
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین بیان میکند: ورود هر گردشگر به استان بهصورت مستقیم و غیرمستقیم برای نه نفر اشتغالزایی خواهد داشت و باید پرسید در کدام صنعت چنین اشتغالی ایجاد میشود.
وی اشاره میکند: برای ایجاد اشتغال ۵۰ نفر در صنعت باید سرمایهگذاری عظیمی صورت گیرد؛ این در حالی است که با راهاندازی حداقل یک رستوران ۵۰ نفر مشغول به کار میشوند؛ برای مثال یکی از مراکز خدمات گردشگری استان که بخش خصوصی در آن سرمایهگذاری کرده بالغبر ۳۵۰ شغل ایجاد کرده است که بهصورت مستقیم مشغول به کار هستند.
وی میگوید: دولت وظیفه دارد زمینههای حضور گردشگر را فراهم کند چراکه این امر علاوه بر صرفه اقتصادی موجب ترغیب سرمایهگذاران نیز میشود.
فرشاد فصاحت استاد دانشگاه پیام نور استان بیان میکند: قزوین باوجوداینکه کمتر از یک درصد مساحت ایران را در برمیگیرد بیش از ۱۰۰۰ اثر ثبتشده در فهرست آثار ملی دارد که نشاندهنده پیشینه درخشان تاریخی و ظرفیت بالای این استان در حوزه گردشگری است.
نگاه مدیران به حوزه گردشگری ...
این استاد دانشگاه در پایان یادآور میشود: متأسفانه در شهر قزوین نگاه مدیرانی که منابع مالی فعال در اختیار دارند همراه با سرمایهگذاری در بخش گردشگری نیست و مدیران متولی گردشگری در شهر نیز منابع مالی لازم را در اختیار ندارند، این تناقض و عدم هماهنگی دستگاههای اجرایی استان در سرمایهگذاری در حوزه گردشگری پایدار و جذب توریسم باعث عدم توفیق قزوین در درآمدزایی از این صنعت پربازده شده است.
به گزارش ایسنا، اقتصاد گردشگری بخشی از اقتصاد به شمار میرود و کشورهای توسعهیافته به این صنعت توجه ویژهای دارند، این کشورها با اینکه فاقد تمدن قوی هستند با ایجاد مراکز تفریحی نسبت به جذب گردشگر اقدام میکنند.
در ایرانزمین نیز باوجود تمدن چند هزارساله و آثار تاریخی بیشمار و در کنار آن طبیعت چهارفصل میتوانیم شاهد رونق این صنعت باشیم.
انتهای پیام