احداث مرکز هنرهای دینی اردبیل در باتلاق 15 ساله؛ پروژهای که برای مسئولان اولویت ندارد+تصاویر
مرکز هنرهای دینی اردبیل که به فراخور نیاز روز استان در سال 1383 کلنگزنی شده است، به بهانه کمبود اعتبار تاکنون به بهرهبرداری نرسیده و میلگردهای آن بیش از یک دهه در انتظار ساماندهی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، 15 سال قبل در بزرگراه شهدا اردبیل پروژهای کلنگزنی شد که قرار بود پاسخگوی بخش مهمی از فرهنگ این استان باشد.
مرکز هنرهای دینی با سالن اجتماعات 600 نفری، چند نگارخانه و ساختمان اداری که نه تنها برای مرکز استان حیاتی بود بلکه مطالبه صدها هنرمندی که سالن مناسبی برای عرضه محصولات خود داشتند محسوب میشد.
این ساختمان قرار بود در مدت سه سال به اتمام برسد.در آن مقطع زمانی اعتبار برآورد شده برای تکمیل آن یک میلیارد تومان عنوان شده بود اما کش و قوس هنرمندان و اهالی فرهنگ موجب شد تا در نهایت در سال 1392 فاز نخست آن تکمیل شود و به نوعی مسئولیت نیز بر متولیان ساخت خاتمه یابد.
افزایش 8 برابری اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه
رئیس حوزه هنری استان اردبیل در خصوص آخرین وضعیت این پروژه تصریح کرد: متاسفانه دلیل تاخیر در تکمیل این پروژه عمرانی محدودیتهای اعتباری است.
امیر رجبی با بیان اینکه این پروژه نیازمند 8 میلیارد تومان اعتبار است، افزود: با توجه به اینکه اعتبار پروژه استانی است، نمیتوان اعتبار ملی نیز در نظر گرفت و اعتبارات استانی نیز قادر به پاسخگویی نیاز این پروژه نیست
وی افزود: در سفر رئیس جمهور به استان اردبیل، اختصاص 8 میلیارد تومان اعتبار درخواست میشود و امید میرود با توجه به طولانی شدن زمان ساخت این مجموعه، این اعتبار اختصاص یابد.
رئیس حوزه هنری استان تصریح کرد: فاز نخست این پروژه شامل نگارخانه و ساختمان اداری به بهرهبرداری رسیده است اما در فاز دوم سالن 600 نفری پیشبینی شده بود که نیاز مبرم استان است.
به گفته رجبی هنرمندان برای عرضه تولیدات خود سالن فدک را در اختیار دارند و با توجه به افزایش نیازها لازم است سالنهای مجهز و استاندار با ظرفیت بالا احداث شود.
تغییر نقشه ساخت امکان پذیر نیست
تلاش برای جلب اعتبارات در حالی است که خرداد ماه سال گذشته استاندار اردبیل در پی بازدید از این پروژه قول مساعد تزریق اعتبار را مطرح کرد.
اکبر بهنام جو در این بازدید تکمیل این پروژه را ضروری خوانده بود و گفته بود ضروری است نقشههای آن تغییر یافته و ظرفیت سالن تا هزار نفر افزایش یابد.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل در پاسخ به اینکه قول مساعد استاندار اردبیل جهت تکمیل این پروژه در خرداد ماه سال 97 به کجا رسیده است، تصریح کرد: در بازدید استاندار موضوع تغییر نقشه ساخت مطرح شد اما با بررسیها مشاهده شد که این موضوع امکان پذیر نیست و به دلیل اینکه پروژه در منطقه مسکونی اجرا میشود عملا نمیتوان نقشه را تغییر داد.
وی افزود: در تخصیص اعتبار نیز استاندار پیگیر این پروژه بوده و قرار است در سفر رئیس جمهور اعتبار درخواستی پیشنهاد شود.
وی تصریح کرد: احداث این پروژه نیاز مبرم استان است و از سویی مطالبه هنرمندان جهت ارائه آثار تولیدی است که امید میرود اعتبار درخواستی جذب شود.
رجبی در خصوص عدم فعالیت سالن آمفی تئاتر روباز در مقابل ساختمان حوزه هنری نیز گفت: به دلیل شرایط جوی و نزدیکی به سرو صدای خیابان، سالن روباز مناسب اجرای برنامه نیست و از سوی شهروندان استقبال نمیشود.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل تصریح کرد: بهتر است این سالن که مدیریت آن بر عهده شهرداری اردبیل است مسقف شده و فرصتی برای عضه تولیدات نمایشی فراهم شود.
پروژههای فرهنگی در اولویت مدیران نیستند
مرکز هنرهای دینی تنها پروژه فرهنگی نیمه تمام نیست که زمانی با پیگیری رسانهها مشخص شد در اولویت پروژههای عمرانی گنجانده نمیشود.
دیگر پروژه نیمه تمام با رکود چند ساله تالار شهر است که بازدید وزرای دو دولت و استانداران را در پی داشته اما به فرجام نرسیده است.
علاوه بر این تجهیز سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و احداث فرهنگسراها از دیگر پروژههای روی زمین مانده است که هر یک میتواند منجر به رونق فرهنگی این استان شود.
در عین حال نباید سهم شهرستانها را نادیده گرفت.
در شهرستانها محرومیتها به مراتب بیشتر بوده و سالنهایی که بتواند محل عرضه هنر و فرهنگ مناطق باشد، از کیفیت و ظرفیت مناسبی برخوردار نیست.
این در حالی است که هنر اردبیل از نبود یک سالن استاندارد با ظرفیت بالای 500 نفر، گالری و سالنهای نمایش به شدت رنج میبرد.خواسته به حق هنرمندان فراهم سازی بستر عرضه تولیداتشان است.
تنها به این طریق میتوان ارتباط فرهنگ و مردم را شکل داد و از هنر جهت صیانت فرهنگی و معنوی جامعه استفاده کرد.
گزارش از ونوس بهنود
انتهای پیام/ش