خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فون‌هیپل: بعید است سنای جمهوری‌خواه با استیضاح ترامپ موافقت کند

فارس | بین‌الملل | دوشنبه، 08 مهر 1398 - 11:54
یک استاد دانشگاه پرینستون و مقام سابق آمریکایی معتقد است داستان استیضاح کلینتون با ترامپ متفاوت است و هر چند اتهامات جدی در بحث استیضاح ترامپ مطرح است، اما بعید است استیضاح شود.
استيضاح،آمريكا،اوكراين،ايالات،متحده،تحقيقات،انتخابات،مجلس،جم ...

یک استاد دانشگاه پرینستون و مقام سابق آمریکایی معتقد است داستان استیضاح کلینتون با ترامپ متفاوت است و هر چند اتهامات جدی در بحث استیضاح ترامپ مطرح است، اما بعید است استیضاح شود.
گروه بین الملل خبرگزاری فارس: «نانسی پلوسی»، رهبر دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا فرمان استفاده از مهم‌ترین سلاح زرادخانه سیاسی در قانون اساسی این کشور را صادر کرده است؛ «استیضاح ترامپ»، که خیلی‌ها زودتر از این در آمریکا منتظر آن بودند.
اولین امید مخالفان ترامپ به گزارش مولر بود.
«رابرت مولر»، بازرس ویژه پرونده دخالت احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا که پس از برکناری «جان کومی»، رییس سابق پلیس فدرال آمریکا به دنبال این بود تا حقیقت را درباره تلاش احتمالی ترامپ برای سد کردن اجرای عدالت و تاثیرگذاری بر تحقیقات نهادهای فدرال روشن کند.
در نهایت این تحقیقات علی‌رغم این که با ابهام فراوان امکان روی دادن برخی تخلفات را تأیید کرد اما ترامپ را از اتهام دستکاری نتایج تحقیقات تبرئه کرد.
با این حال افشاگری یکی از مسئولان امنیتی ایالات متحده آمریکا در خصوص برخی قول‌های دردسرساز به یک طرف خارجی ترامپ را وارد مهلکه تازه‌ای کرده است؛ مهلکه‌ای که این بار دمکرات‌ها را برای برکناری زودهنگام ترامپ وسوسه کرده است.
ماجرا از افشاگری یک مأمور سابق امنیتی کاخ سفید در خصوص منوط کردن کمک مالی به اوکراین توسط ترامپ به تحقیق از فعالیت‌های پسر جو بایدن در گفت و گو با رییس جمهور اوکراین آغاز شد.
در این مکالمه ترامپ با اشاره به برخی تحقیقات در خصوص پسر «جو بایدن» که در کار تجارت گاز است، خواستار جدی‌تر شدن کند و کاو در مورد این قضیه می‌شود.
در این مکالمه ترامپ از اعزام وکیل خود «رودی جولیانی» برای کمک به تحقیقات دولت اوکراین خبر می‌دهد.
خبرگزاری فارس در این باره گفت‌وگویی با پروفسور «فرانک فون هیپل» انجام داده است.
پروفسور «فرانک فون هیپل» یک فیزیکدان اهل ایالات متحده آمریکا است.
او استاد دانشگاه پرینستون آمریکا و از دانشمندان معروف هسته‌ای بین‌المللی است.
وی دارای درجه دکتری از دانشگاه آکسفورد است.
هیپل در گذشته جانشین مدیر بخش امنیت ملی دفتر سیاست‌های علم و فناوری کاخ سفید بوده است.
وی همچنین عضو هیئت مدیره پنل بین‌المللی مواد شکافت‌پذیر است.
به دنبال افشای گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین، طرح استیضاح ترامپ وارد مراحل جدی شده است.
قرار بود بحث استیضاح ترامپ به بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ موکول شود.
چرا دموکرات‌ها طرح استیضاح ترامپ را فعال کردند؟
کاری که رئیس جمهور ترامپ انجام داد این بود که دولت جدید اوکراین را وادار به تحقیق در مورد معاون سابق رئیس جمهور «جو بایدن» کرد و این مهم را شرط ارائه کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین که مانع از تحرکات نظامی روسیه در شرق اوکراین می شود دانست.
این واقعیت برای دموکرات ها خیلی سنگین بود.
آنها به این نتیجه رسیدند که محدودیتی برای آنچه ممکن است ترامپ جهت تضعیف دموکراسی در ایالات متحده امریکا انجام دهد، وجود ندارد.
بنابراین لازم بود که خط قرمز را ترسیم کنند.
با توجه به اینکه بعید است رأی دو سوم سنای آمریکا به استیضاح ترامپ جلب شود تبعات این اقدام برای حزب دموکرات چه خواهد بود؟
جمهوریخواهان از آنچه ترامپ انجام داده دفاع نمی‌کنند.
اما کسب آراء دو سوم نمایندگان مجلس سنا برای اخراج وی از منصب ریاست جمهوری لازم است و بعید به نظر می‌رسد سناتورهای جمهوری‌خواه با ترامپ جهت رسیدن به این تعداد رأی مخالفت کنند.
بسیاری از آنها ترامپ را دوست ندارند اما از رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه که از ترامپ پشتیبانی می‌کنند، می‌ترسند.
حتی اگر سناتورها بتوانند کرسی‌های خود را در انتخابات عمومی حفظ کنند، آنها ممکن است در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه با شکست مواجه شوند.
آیا استیضاح ترامپ منجر به عزل او از ریاست‌جمهوری آمریکا خواهد شد؟
مجلس نمایندگان احتمالاً به استیضاح رأی خواهد داد.
در این مجلس کسب اکثریت آراء لازم است و دموکرات‌ها در اکثریت هستند.
اما اگر مجلس سنا - با اکثریت دوسوم آراء - به عزل وی رأی ندهد، او از بیگناهی خود دفاع خواهد کرد.
تبعات استیضاح ترامپ چه تأثیری بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ خواهد داشت؟
بعضی از افراد باهوش معتقدند که اگر استیضاح با شکست مواجه شود و ترامپ نیز از سمت ریاست جمهوری برکنار نشود، وی از نظر سیاسی قوی‌تر خواهد شد.
این فرضیه در مورد رئیس‌جمهور کلینتون نیز صادق بود.
اما داستان کلینتون با داستان استیضاح ترامپ متفاوت است زیرا تلاش ناموفق جمهوری‌خواهان برای وادار کردن کلینتون به برکناری از سمت خود، به دلیل اتهامات دروغین در مورد داشتن رابطه جنسی وی با یک زن بود.
از نظر تضعیف دموکراسی در ایالات متحده امریکا، کاری که ترامپ انجام داده بسیار جدی است.
سؤال این است که آیا ترامپ و حامیان وی قادر خواهند بود این مسئله را به اندازه کافی پیچیده کنند، به طوری که یک سال پس از این ماجرا توسط اکثر مردم آمریکا فراموش شود.
انتهای پیام/ص