تعاملات بین فرهنگی ارتقای عدالت اجتماعی را رقم می زند
همدان - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: تعاملات بین فرهنگی موجب ایجاد ثروت، اشتغال و ارتقای عدالت اجتماعی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا عراقی پیش از ظهر شنبه در آیین اختتامیه اجلاس جهانی راه ابریشم در همدان با تشکر از حضور مهمانان اجلاس از کشورهای متعدد عنوان کرد: همه چیز را همگان دانند بدین سان زمانی که همگان در تعامل باشند می توانند از این مسیر به رشد و ارتقا برسند.
وی در تشریح این موضوع گفت: در مسیر جاده ابریشم ویژگی تعامل همگان برای رسیدن به ارتقا مدنظر بوده است.
عراقی با تاکید بر اینکه شهردار همدان حداکثر تلاش خود را برای میزبانی مناسب از شما داشته و امیدواریم این تعاملات منجر به سفرهای بعدی شما به همدان شود، تاکید کرد: این تعاملات میتواند موجب ایجاد ثروت، اشتغال و ارتقای عدالت اجتماعی شود.
کشورهای واقع در راه ابریشم دارای ظرفیت های بسیار برای انجام کارهای بزرگ هستند شهردار همدان نیز گفت: کشورهایی که در مسیر راه ابریشم قراردارند دارای ظرفیت های بسیار برای انجام کارهای بزرگ و پیوند در حوزه های اقتصادی فرهنگی و حوزه هستند.
عباس صوفی گفت: نشست جهانی راه ابریشم که در آن به موضوعات مختلف اقتصادی، گردشگری، تبادلات فرهنگی و تبادلات دینی پرداخته شد نشان داد کشورهایی که در مسیر راه ابریشم قراردارند دارای ظرفیت های بسیار برای انجام کارهای بزرگ و پیوند در حوزه های اقتصادی فرهنگی و حوزه هستند.
وی با ابراز خرسندی نسبت به میزبانی همدان از اجلاس جهانی راه ابریشم اظهارامیدواری کرد: روزی کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم یک سازمان متشکل و بزرگ را با اهداف بزرگ تشکیل دهند.
صوفی با بیان اینکه همدان به عنوان یکی از شهرهای مدعی قرارداشتن در مسیر جاده ابریشم و شهر اثر گذار در این مسیر مطرح است، گفت: امیدواریم این سازمان همدان و ظرفیت های همدان را به دنیا بشناساند و همچنان یکی از فعالان در مسیر جاده ابریشم باشیم.
شهردار همدان خطاب به میهمانان اجلاس با بیان اینکه امیدوارم شما در کنار حوزه کاری خود موضوع مسیر جاده ابریشم و فعالیت کشورهای مسیر جاده ابریشم را جدی ببینید، گفت: معرف شهر همدان در کشورهای خود باشید همدان را به و هموطنان خود معرفی کنید.
لزوم انجام مطالعات مذهبی با توجه به هنجارهای فرهنگی
محققی از کشور قزاقستان نیز با تاکید بر ارتباط فرهنگ و مذهب گفت: باید مطالعات مذهبی را مطابق با بستر بومی و هنجارهای فرهنگی داشته باشیم.
لورا پرکشوا عنوان کرد: مذهب به عنوان بخشی از فرهنگ است چرا که در فرهنگ شاهد سیستمی شامل هنر، مذهب، ادبیات، اخلاق و زبان هستیم.
وی با اشاره به خروجی کارکردهای مذهبی اظهار کرد: همه موارد مذکور در قالب مجموعهای یکپارچه و سیستموار ادامه حیات میدهند و با یکدیگر ترکیب میشوند.
محقق دانشگاه لوزان سوییس نیز با تاکید بر لزوم رسیدن به ارتباطات متقابل عنوان کرد: با عقلانیت میتوانیم به این درک متقابل برسیم و جهانشمول باشیم.
کریستانا شررشوف با بیان اینکه درک متقابل موضوعی سخت است، گفت: زمانی که زبان مشترکی داریم باز هم به مسائل چند وجهی میرسیم و امکان رخ دادن سوتفاهم وجود دارد چه برسد به آنکه زبانها متفاوت باشند.
وی ادامه داد: زمانی که نتوانیم منظور اصلی خود را به دیگری منتقل سازیم، سوتفاهم رخ میدهد بدینسان حال که در جاده ابریشم زبانها مختلف است باید از راه عقلانیت وارد کار شویم.
شررشوف تصریح کرد: از راه عقلانیت و عقلگرایی میتوانیم باهم ارتباط داشته باشیم و باید با ایده جهان شمول پیش رویم تا به نیروانا و صلح نائل آییم.