«روغن» از فرایند طبخ غذای دانشجویی حذف شد
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز از تغییر سیستم طبخ غذا در این دانشگاه خبر داد و گفت: به منظور حفظ ارزش غذایی، شعله و روغن در طبخ غذا حذف شد.

حسین امامعلی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه دانشگاه تبریز برای تغییر سیستم طبخ غذای دانشجویی، گفت: امسال رستوران دولتی دانشگاه به سیستم تمام صنعتی و طبخ غذا با بخار مجهز شده که این اتفاق برای اولین بار در سطح دانشگاههای کشور رخ می دهد.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز از حذف شعله و روغن در طبخ غذا خبر داد و افزود: ریز مغذی ها در مدل قبلی طبخ غذا از بین می رفت اما حالا با ورود این سیستم ارزش غذایی حفظ خواهد شد؛ چرا که شعله حذف شده است.
طرح جدید دانشگاه تبریز برای طبخ غذا/مرغ و ماهی بخارپز می شوند
وی ضمن بیان اینکه در حال حاضر فرهای کامبی (دستگاهی برای بخارپز و بریانی کردن) تهیه شده که مرغ و ماهی بدون قطره ای روغن برای دانشجویان پخته می شود، از رضایت دانشجویان از این نوع طبخ غذا در هفته های اخیر خبر داد.
امامعلی پور اظهار کرد: این طرح به صورت پایلوت از سمت صندوق رفاه در این دانشگاه اجرا می شود و قرار است بیشتر دانشگاه ها به این سیستم مجهز شوند.
هزینه ۳ میلیاردی برای خرید تجهیزات جدید
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز با اشاره به هزینه کرد ۳ میلیارد تومان برای خرید این تجهیزات، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۹۵ درصد روغن در غذاها و خورشت ها حذف شده است و فقط در انتها روغنی بر روی غذا اسپری می شود.
ارائه ۵۰ مدل غذا در ۵ رستوران مکمل
وی در ادامه درباره رستوران ها مکمل این دانشگاه توضیح داد و افزود: در حال حاضر ۵ رستوران مکمل در کنار رستوران دولتی داریم که در آن ها ۵۰ نوع غذا ارائه می شود.
نرخ غذای دانشجویی در رستوران دولتی و مکمل
امامعلی پور همچنین درباره سوبسید (یارانه) دانشگاه برای غذاهایی که در رستورانهای مکمل دانشگاه ارائه می شود، گفت: دانشگاه به ازای هر وعده صبحانه ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و ناهار و شام ۸ هزار تومان سوبسید می دهد که دانشجو برای ناهار و شام میانگین حدود ۲ هزار تومان پول پرداخت می کند.
در رستوران دولتی نیز دانشجویان هزار و ۶۰۰ تومان بابت غذا پول می پردازند.
غذای رایگان برای دانشجویان بی بضاعت
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز اضافه کرد: دانشجویان بی بضاعت در این دانشگاه می توانند بدون اینکه پولی بپردازند، از وعده های غذایی در رستوران های مکمل بهره مند شوند.
وی ادامه داد: سال گذشته ۵۸ درصد دانشجویان از رستوران های مکمل و ۴۲ درصد از رستوران های دولتی استفاده کردند.
امامعلیپور در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه با اعتباری که اخیرا به دانشگاه ها در ارتباط با تغذیه دانشجویی داده شد، به دانشگاه ها بسیار کمک کرد در غیر این صورت دانشگاه ها با مشکل جدی رو به رو می شدند.
ارائه خوابگاه به دانشجویان دکتری شبانه
وی ضمن اشاره به اینکه به ۱۰۰ درصد دانشجویان روزانه خوابگاه ارائه می دهیم، از ارائه خوابگاه به دانشجویان دکتری شبانه خبر داد.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز ظرفیت خوابگاهی دانشگاه را ۵ هزار نفر عنوان کرد و گفت: همه اتاق های خوابگاهی فرش دارند و از شرایط خوبی بهره مند هستند.