خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صدور 17 هزار پروانه صلاحیت حرفه‌ای/ 50 درصد پرستاران گرفتار درجاتی از خشونت فیزیکی و کلامی

فارس | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 17 بهمن 1397 - 10:10
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بدون بودجه ضمانت اجرایی ندارد، گفت: 50 درصد پرستاران طی یکسال گرفتار درجاتی از خشونت کلامی یا فیز یکی شده‌اند.
پرستاران،پرستاري،پرستار،بهداشت،وزير،خشونت،معاون،مهاجرت،مسئله ...

معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بدون بودجه ضمانت اجرایی ندارد، گفت: 50 درصد پرستاران طی یکسال گرفتار درجاتی از خشونت کلامی یا فیز یکی شده‌اند.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،‌ مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت در نشست خبری اظهار داشت: پرستاران از سال سوم دوران دانشجویی کار برای آنها موجود است و مسئله بیکاری آنچنانی برای این قشر از جامعه نداریم و در سامانه معاونت پرستاری زمانی که تراکم ثبت ‌نام برای کار انجام شد میانگین دو درصد بیکاری وجود داشت.
وی افزود: البته فکر می‌کنم این 2 درصد هم به دلیل این بود که پرستاران تمایل به فعالیت در برخی از شهرها یا بیمارستان‌ها را نداشتند و اگر تمایل داشته باشند کار برا‌ی آنها وجود دارد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر حدود 1900 پرستار پشت طرح داریم البته این مسئله برای همه کشور صادق نیست و برای استان‌هایی همچون فارس وجود دارد که البته مشکل طرح نیز در حال حل شدن است.
* ثبت‌نام 130 هزار پرستار در سامانه ثبت‌ملی اطلاعات
حضرتی از ثبت‌نام 130 هزار پرستار در سامانه ثبت ملی اطلاعات پرستاران خبر داد و گفت: پروانه صلاحیت حرفه‌ای یک هویت پرستاری است که 17 هزار پروانه صادر شده و البته از سال آینده روال مجوز از سازمان سنجش صورت می‌گیرد.
*مهاجرت میانگین 500 تا 5 هزار پرستار
وی در ارتباط با مهاجرت پرستاران گفت: این مسئله یک مشکل جهانی است و فقط ما در ایران با آن مواجه نیستیم و بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله ایرلند گرفتار آن هستند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت بیان داشت: به دلیل جهانی شدن سالمندی، کمبود شدید پرستاری در همه کشورها وجود دارد و این در حالی بوده که کشورهایی هچون کانادا و استرالیا پذیرش پرستار را راحت کرده‌اند بنابر این باید سیاست‌گذاری‌ها به صورتی باشد که پرستاران در کشور بمانند چرا که این افراد سرمایه‌های ملی هستند و از پول بیت‌المال تربیت شده‌اند.
حضرتی با بیان اینکه آمار دقیقی از مهاجرت پرستاران نداریم گفت: در همه حرفه‌ها از جمله پزشکی مهاجرت وجود دارد و طبق گزارش‌هایی که سازمان نظام پرستاری اعلام کرد طی یکسال 200 پرستار درخواست گواهی برای مهاجرت دادند و تصور ما کمتر از 500 مورد در سال است .
بر اساس برخی از تحقیقات 500 تا 5 هزار مورد مهاجرت پرستاران اعلام شده است.
*حداقل درآمد پرستاران در بخش خصوصی دولتی
وی در ارتباط با درآمد پرستاران گفت: حداقل درآمد در بخش خصوصی به صورت میانگین یک میلیون و نیم به اضافه کارانه و در بخش دولتی 2 میلیون و 400 به علاوه کارانه است که کارانه حداکثر 800 هزار تومان در نظر گرفته شده همچنین در برخی از بخش‌های خصوصی درآمد پرستاران بیشتر از دولتی می‌تواند باشد.
*افزایش خشونت علیه پرستاران
معاون پرستاری وزیر بهداشت در ارتباط با آمار خشونت علیه پرستاران گفت:متأسفانه این مشکل در چند سال اخیر زیاد شده و کاهش آستانه تحمل سبب خشونت علیه پرستاران شده البته پزشکان و نیروهای اورژانس نیز در معرض این خشونت بوده‌اند و فرهنگ‌سازی در این زمینه می‌تواند مؤثر واقع شود همچنین بر اساس برخی از آمارها 50 درصد پرستاران طی یکسال درجاتی از خشونت فیزیکی یا کلامی را داشته‌اند.
* دلایل اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری پرستاران
حضرتی در مورد قانون تعرفه‌گذاری پرستاران گفت: این قانون از 6 تیرماه سال 86 در مجلس تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید و وزارت بهداشت باید بسته‌های خدمتی در این زمینه تهیه و به شورای عالی بیمه ارائه می‌داد که این مسئله محقق شد ولی متأسفانه بودجه آن دیده نشد.
وی با تأکید بر اینکه قانون بدون اعتبار و بودجه ضمانت اجرایی ندارد گفت:‌آخرین بار رئیس سازمان نظام پرستاری 2 هزار میلیارد تومان پیشنهاد اختصاص اعتبار به این موضوع داد و وزارت بهداشت آن را تأیید و به مجلس ارائه کرد.
که متأسفانه به دلایل مشکلات مالی اجرای نشده است و ما به دنبال پیگیری این مسئله هستیم و امیدواریم محقق شود.
* جذب 27 هزار پرستار طی 3 سال
وی با اشاره به اینکه وزیر بهداشت قول داده که به زودی جذب پرستار در کشور را خواهیم داشت‌،گفت: از سال 93 تا 97، 27 هزار و 184 نیروی پرستاری جذب شدند که 15 هزار و 567 مورد انها استخدام رسمی بوده ولی به دلیل افزایش تخت‌های بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی همچنین افزایش سن سالمندی همچنان نیاز به جذب پرستار وجود دارد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه پرستاری در بالین در دو مقطع آکادمیک و حرفه‌ای تعریف شده گفت: کمک‌پرستاران اقدامات کمکی به صورت غیرحرفه‌ای و مراقبت‌های اولیه را انجام می‌دهند و طبق نظرخواهی که از دانشگاه‌ها شد 20هزار کمک‌پرستار نیاز بود بنابر این تربیت 17 هزار کمک‌پرستار انجام شد و اقدامات لازم در آینده در این راستا جهت افزایش رضایت‌مندی بیمار و پرستاران انجام می‌گیرد.
انتهای پیام/