خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش دانش و آگاهی مردم زمینه ساز ارتقای جامعه است

مهر | استان‌ها | شنبه، 06 مهر 1398 - 11:04
شهرکرد - مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری علم و شجاعت را دو مسئله در رساندن جامعه به وضع مطلوب دانست و گفت: افزایش دانش و آگاهی مردم زمینه ساز ارتقای جامعه در بخش های مختلف است.
جامعه،رويكرد،اسلامي،علم،طاهري،كربلا،عاشورا،متون،عاطفي،متوني، ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام دکتر مهدی طاهری در نشست معارف مدیران ادارات شهرستان فارسان گفت: متونی که در خصوص کربلا و سیره اهل بیت در مسئله عاشورا نوشته شده است را به سه قسم تقسم می‌کنم، قسم اول مقاتل یا متونی که پایگاه اصلی تحلیل نویسنده و نگارنده این متون مبتنی بر یک رویکرد عاطفی است.
حجت‌الاسلام طاهری افزود: در این رویکرد عاطفی عمدتا حکایت گر ماجرای عاشورا و کربلا از زاویه عاطفی و احساسات به مسئله عاشورا و کربلا نگاه کرده است.
وی ادامه داد: رویکرد دوم که در متون مربوط به کربلا و عاشورا می توان به آن اشاره کرد، منابع و متونی است که رویکرد تاریخی دارند، مثلا تاریخ طبری که بیشتر تلاش کرده تا به صورت نقل تاریخ مطالب را بیان کند و رویکرد سوم که می توانیم با مراجعه به متون و کتب تاریخ تشیع به آن دست پیدا کنیم، رویکردی تحلیلی دارند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در دو رویکرد تاریخی و عاطفی، نگارنده ها بیشتر به صورت توصیفی مطالب را بیان کرده اند ولی در نگاه تحلیلی به چیستی، چرایی و چگونگی وقایع و رخداد ها پرداخته اند و ویژگی این گونه متون این است که علاوه بر هویت سازی برای جامعه ی شیعی، می تواند نگاه آینده پژوهانه و آینده نگر هم به جامعه القا کند.
حجت‌الاسلام طاهری گفت: بر اساس رویکرد سوم، یکی از اهداف اساسی که امام حسین(ع) بر اساس آنچه که در زیارت اربعین نقل شده است داشته اند، ایجاد علم، دانش و آگاهی و رفع جهالت از جامعه است و اندیشمندان و پژوهشکران به این نتیجه رسیده اند که اگر جامعه ای بخواهد به رشد و کمال برسد دو عامل را نباید نسبت به آن غفلت داشته باشد، یکی علم و جامعه ای که در آن جهل و نادانی حاکم باشد وضعیت مطلوب را نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه علم مفید برای جامعه باید مشخص شود، افزود: علم نافع علمی است که امام حسین(ع) جان خود را برای آن فدا کرد تا جامعه اصلاح شود و جامعه به رشد و علم نافع برسد.
حجت‌الاسلام دکتر طاهری ادامه داد: با این همه رشد تکنولوژی و صنعت و..
.
همه به این نکته اذعان دارند که این علم باعث رشد انسانیت در جامعه نشده است و باید دید علمی که امام حسین برای آن جان خویش را فدا می‌کند چه علمی است و بعد اندیشمندان و متفکران جامعه اسلامی باید به این فکر کنند که در انقلاب اسلامی، خروجی نظام اسلامی و انقلاب اسلامی در حیطه ی تعلیم و تربیت، متناسب با تمدن اسلامی هست یا نیست.