بهانه گرانی پوشاک در کهگیلویه و بویراحمد/ به وضعیت نان سامان میدهیم
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد یکی از دلایل التهاب بازار استان را بهانه گرانی و همکاری ضعیف و ناکافی مردم میداند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد یکی از دلایل التهاب بازار استان را بهانه گرانی و همکاری ضعیف و ناکافی مردم میداند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، اگر از هر کهگیلویه و بویراحمدی در خصوص 5 مشکل اول استان سؤال کنیم بیشک و بلادرنگ یکی از این مشکلات مربوط به وضعیت بازار استان و التهابی است که موجب شده هر کسی در بازار ساز خود را بزند.
اختلاف قیمت در بازار، برخی تقلبها و کم فروشیها و کیفیت پایین اجناس با قیمت بالا، کیفیت پایین نان و وضعیت نامطلوب مهمانسراها و رستورانها از دیگر مواردی است که نیاز به نظارت و توجه بیشتر مسؤولان دارد.
از روزی که مدیرکل کنونی تعزیرات حکومتی سکان این دستگاه نظارتی را به دست گرفته تحرکات خوبی برای ساماندهی بازار استان انجام شده و نظارتها و هماهنگی میان ناظران و بازرسان دستگاههای ذیربط بهتر و بیشتر شده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد «براتعلی صالحی» در ظهر یکی از آخرین روزهای تابستان میهمان دفتر خبرگزاری فارس بود تا وضعیت بازار و نظارتها را بیشتر موشکافی کند.
بیمقدمه از روزی که وارد استان شدید و اوضاع بازار را مشاهده کردید اولین مشکلی که به چشم آمد چه بود؟
به نظر من اولین مشکل این است که انسجام بین دستگاههای نظارتی در استان وجود نداشته است در وهله اول سعی کردیم انسجام بخشی میان دستگاهها ایجاد کنیم دستگاههای نظارتی همه باید یکدل و یکصدا کنار هم باشند که به نظر من کنار هم نبودند برای مثال در اتاق اصناف و در بحث اتحادیهها که هر یک بازرس دارند این بازرسیها باید و شاید به درستی انجام نشده است.
بازرسیها در صنعت و معدن و تجارت آن گونه که باید انجام نشده و نظارت آن چنانی بر اصناف نبوده و دست آخر در کنار هم در گشتهای مشترک اطمینان صد درصدی از یکدیگر وجود نداشته است.
هدف من از باز کردن این مبحث ایجاد اختلاف بین دستگاهی و فردی با فرد یا دستگاه دیگر نیست بلکه وضعیت را که می بینیم لاجرم باید ریشه مشکلات و کاستیها را گفت باید فضایی جدید ایجاد شود تا همه یکدل و یک صدا کنار هم باشند.
ما هم کمی و کاستیهایی داشتهایم رئیس شعبه من باید به قدری روی بازرسیها نظارت کند و وضعیت را کامل ببیند و اطمینان کامل روی فرم گزارش داشته باشد تا بتوانیم به وضعیت بهتر و مطلوب تری در بازار برسیم.
وضعیت اتحادیهها را چگونه میبینید؟
در بحث اتحادیهها مثلا شما وضعیت میوه و ترهبار را در استان ببینید تنها استان و مرکز استانی در ایران هستیم که میدان میوه و ترهبار نداریم.
در استان های دیگر صبح به صبح تیم بازرسی متشکل از اتحادیه و جهاد کشاورزی و دیگران درجه بندی میوه را در میادین مشاهده میکنند و بر اساس آن قیمت گذاری میشود اما در کهگیلویه و بویراحمد کجا را باید بازرسی کنیم که قیمت میوه در دستمان باشد؟!
اینها خود گرانی ایجاد میکند بحث وارد کردن را داریم حمل و نقل را هم در نظر بگیرید در حالی که باید میوه پیش خرید شود و سایر اقدامات که خود موجب پایین آمدن قیمت در استانهای دیگر میشود دست دلالها در این بین تا حدود زیادی کوتاه میشود اما در استان از داشتن این چرخه و زنجیره در توزیع میوه محروم هستیم.
یکی دیگر از مشکلات استان مربوط به قیمت مرغ است چرا بازار مرغ ما آرامش ندارد و هر از چند گاهی شاهد التهاب در بازار این کالا هستیم؟
در استان کمبود شدید تولید مرغ داریم برخی از مرغداریهای استان یک سال است که کار نمیکنند با پیگیریهایی که در راهاندازی برخی مرغداریها شد افزایش تولید را داشتیم و اثر خوبی هم روی بازار داشت روزانه مصرف مرغ استان 47 تن است در حالی که 18 تن تولیدی استان است و بقیه را باید وارد کنیم.
در پوشاک چرا وضعیت خوبی نسبت به سایر استانها در قیمت و کیفیت نداریم؟
در پوشاک هم قیمتها نسبت به سایر نقاط کشور بالاست در نشستی که با اتحادیه داشتیم علت را اجاره بهای بالا میدانستند اما این توجیه درستی به نظر ما نیست چرا که اجاره بها در شیراز و اصفهان بسیار بالاتر از شهر یاسوج و دیگر شهرهای استان است معتقدیم شفافیت خاصی در این حوزه وجود ندارد شفافیت از مرحله تهیه تا فروش در استان دیده نمی شود خیلی خودمان را ملزم به رعایت قانون صنفی نکردهایم مثل آب خوردن فاکتور هنگام بازرسیها و نظارتها ارائه نمیشود.
عزمی در برخورد با متخلفانی که فاکتور ارائه نمیدهند خواهید داشت یا روال مانند گذشته خواهد بود؟
برای من در تعزیرات به هیچ وجه عدم ارائه فاکتور پذیرفتنی نیست در گشتهای مشترکی که به همراه اتحادیه و صنعت و معدن و تجارت و سایرین وجود دارد قبل از هر چیز فاکتورها را درخواست میکنیم عدم ارائه فاکتور در راستای گرانفروشی است که در فرم گزارش ثبت میشود و این را در جهت اخلال در حوزه اقتصادی میدانیم و باید جوابگو باشند و در صورت تکرار نسبت به پلمپ مغازه اقدام خواهیم کرد و علاوه بر این که پلاکارد نصب میکنیم و در جاهایی که قانون تعزیرات شدت زیادی ندارد از ظرفیت دادستانیها استفاده خواهیم کرد و با توجه به نامه دادستان کل که خطاب به دادستانهای کشور آمده نسبت به تعطیلی واحد متخلف اقدام میکنیم تا افراد متخلف بیشتر احساس خطر کنند.
مسوولان استانی چه اندازه دغدغه ساماندهی بازار را دارند و برای بهبود وضعیت بازار چه اقدامی انجام دادهاید؟
از هنگامی که آمدهام گشتهای مشترک را تشدید کردیم و مسؤولی هم جهت گشتهای مشترک قرار دادیم روزانه بازار رصد میشود تیم گشت هم از یک دستگاه خاص نیست و همین احتمال خطا را به صفر میرساند هر روز گشت تیم صبح و بعد از ظهر داریم و در این گشتها از رؤسای شعب هم استفاده میکنیم و در خصوص همکاری مسؤولان باید بینهایت از اهتمام استاندار و دادستان قدردانی کنم آنها بیشتر از ما دغدغه ساماندهی دارند.
مردم چه نقشی در ایجاد وضعیت نابسامان بازار و تشدید تخلفات میتوانند داشته باشند یعنی با دست خودشان موجبات تخلف بازاریان را فراهم کنند؟
در بعضی جاها مردم فکر میکنند دلیل برخورد ما به خاطر تخفیفاتی است که در فروشگاههای زنجیرهای داده میشود البته قصد ما شفافیت است خواسته ما این است که وقتی خودشان اعلام تخفیف ویژه 40 یا 30 درصدی میکنند به وعده خود عمل کنند نه اینکه روی کالا تخفیف 40 درصد بنویسند و هنگام حساب و کتاب این رقم لحاظ نشود.
این که بعضی جاها میگویند زیر قیمت خرید جنس را میفروشند هم جای سؤال است وقتی کسی این کار را انجام می دهد که ورشکسته شده باشد و بخواهد به پولی برسد پس در چنین جاهایی باید ورود پیدا کنیم و حتما اتفاقی افتاده که دست به چنین کاری زده میشود.
به نظر من چنین کارهایی خلاف قانون است که از مرکز ابلاغ میشود و باید این موضوع یک بار برای همیشه مورد رسیدگی قرار گیرد باید قیمتهای درج شده بر روی کالاها را واقعی کرد تا زمینه بروز تخلف صورت نگیرد.
چه تعریفی از تقلب در فروش کالا میتوانیم در استان داشته باشیم؟
تقلب تعریف خاص خودش را دارد می بایست مشخصات کالا هم از نظر کیفی و هم کمی با آن چه که روی کالا درج شده تناسب داشته باشد و با استانداردها همخوانی داشته باشد اجناس تاریخ مصرف گذشته هم شامل این موضوع میشود.
وضعیت رستورانها را چگونه ارزیابی میکنید؟
در این خصوص هم بازرسیها و نظارتهای خاص خودش را داریم به صورت دقیق تاکنون چندین واحد را بعد از این که وارد استان شدیم مورد بازرسی و نظارت قرار دادیم هم بحث کیفیت و هم کمیت غذا برای ما مهم است البته متاسفانه مشکلاتی هم وجود دارد که جهت مثال در یکی از معروفترین رستورانهای شهر مواردی مشاهده شد و تذکر لازم را دادیم و در صورت عدم رعایت تذکرات برخورد قانونی لازم خواهد شد.
مردم از وضعیت نان گلایه دارند شما این وضعیت را چگونه ارزیابی میکنید نه به عنوان مدیرکل تعزیرات بلکه به عنوان یک شهروند وضعیت نانواییهای استان چگونه است؟
وضعیت نان و نانواییها در استان تعریفی ندارد در این خصوص برنامه ویژهای داریم و استاندار هم دستور ویژه ساماندهی وضعیت نان در استان را داده است مشکلات در زمینه نانواییها به یک مورد و دو مورد ختم نمیشود چانهها از وزن واقعی خود بسیار کم وزن تر هستند، در خصوص نوع گندم و آرد باید تحقیق شود که آیا گندمی که با آن آرد درست میشود غنای لازم را دارد یا نه، در بسیاری از استانها گندم تولیدی همان استان را با گندم سایر مناطق به جهت بالا بردن غنای آرد مخلوط میکنند و البته آموزش نانوایان هم مبحث بسیار مهمی است.
برنامه ویژهای برای نان داریم و در حال بررسی همه جوانب هستیم خوشبختانه مسوولان ارشد استانی همراهی خوبی تاکنون داشتهاند باید چرخه تولید نان در استان از مزرعه تا موقع تحویل نان به مشتری در نانواییها مورد ارزیابی قرار گیرد در همین راستا با تخلفات هم برخورد میکنیم و تاکنون کارها و اقدامات خوبی شده که حتی نصب پلاکارد هم داشتهایم.
همکاری مردم در راستای ساماندهی بازار را چگونه ارزیابی میکنید؟
در این زمینه مردم هر چند خودشان گلایههای زیادی دارند اما همکاری ها هم در حد رضایت بخشی نیست سامانه 135 در استان یکی از راههایی است که منتظریم مردم انتقادات و پیشنهادات و همچنین گزارش تخلفات را از طریق آن به ما ارجاع دهند.
متاسفانه خیلی همکاری خوبی تاکنون نشده معتقدیم اگر قرار است بازار کهگیلویه و بویراحمد ساماندهی شود باید مردم به کمک ما بیایند و آنها هم در کنار خادمان خودشان از کنار تخلفات نگذرند و ما را باری رسیدن به اهداف یاری کنند پیگیری ما در صورت ارائه گزارشهای مردمی سریع خواهد بود.
انتهای پیام/82009/ر