دشمنان به دنبال کمرنگ کردن نام شهدا هستند
کرمان - امام جمعه کرمان در خصوص تلاش های دشمنان برای کمرنگ کردن نام شهدا در جامعه هشدار داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی ظهر امروز در خطبه های نمازجمعه کرمان ضمن توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، گفت: حضرت علی (ع) می فرماید «اطاعت از خداوند را پوشش روح و روان خود قرار بدهید، رعایت تقوا یعنی اینکه خود را تسلیم محض خدا قرار دادن است».
وی با اشاره به بحث خطبه های قبل، افزود: از زمان بعث پیامبر اکرم (ص) تا پایان رسالت در سه محور اساسی کار کردند تا جامعه را تغییر دهند.
امام جمعه کرمان با بیان این مطلب که افزایش شناخت و آگاهی مردم اولین محور بود، اظهار داشت: الگوسازی دومین محور فعالیت اساسی پیامبر اکرم (ص) بود و سعی کردند در همه مناطق الگوهایی داشته باشند که مردم در همه مسائل خود را با آن الگوها تطبیق بدهند و از زمان تشکیل حکومت توسط آن حضرت در مدینه، تلاش کردند که برای منصب ها افراد شایسته ای را انتخاب کنند.
وی با اشاره به محور سوم، اظهار داشت: کسانی که صاحب منصب می شوند معمولا خواص جامعه هستند پس حرف در این موضوع با خواص است، خواص کسانی هستند که در بین مردم موقعیتی پیدا می کنند و مردم آنها را انتخاب می کنند و یا از طرف حاکمیت متنصب می شوند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی ادامه داد: منتصب شدن مسئولان متناسب با روحیه حاکمان است لذا افراد خاص نفوذ پیدا می کنند لذا در جامعه اثرگذار هستند از طرف دیگر فرد نه انتخاب و نه انتصاب می شود اما صاحب اثر در جامعه می شود لذا این فرد هم جزو خواص محسوب می شود در نتیجه هرکسی که دارای اثرگذاری در جامعه باشد به عنوان خواص جامعه حساب می شوند.
لزوم واکنش خواص در خصوص رخدادها
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با بیان این مطلب که باید ببینیم که در زمان واقعه عاشورا چه کسانی بودند و چگونه عمل کردند، افزود: امام حسین (ع) وضعیت خواص را بیان می کند که می فرمایند «شما که خواص جامعه بودید، دچار یک انحراف بزرگ شدید».
وی گفت: وقتی خواص دارای اثر هستند باید در خصوص اتفاقاتی که می افتد حساسیت نشان بدهد لذا حضرت می فرماید که جایی که حق ضعفا از بین می رفت شما هیچ حساسیتی نشان ندادید، شما فقط تماشاچی هستید که در حق ضعفا ظلم شود اما جایی که احساس می کنید که حق شما است را سریع پیگیری می کنید و حتی گاهی اوقات حق تان نیست اما چون جایگاه در جامعه دارید در مقابل حقی که احساس می کنید، ایستادگی می کنید.
وی با اشاره به اینکه برخی چیزها ممکن است که حق خواص نیست اما خودشان برای خود حق قائل می شوند و توده های مردم فراموش می شوند، تصریح کرد: در جای دیگری حضرت علی (ع) می فرماید «شما خواص جامعه، دنیای خود را آباد و آخرت خود را به باد دادید».
امام جمعه کرمان تصریح کرد: همچنین حضرت فرمود «شما خود را به طایفه خود وصل می کنید و به دنبال طایفه گرایی هستید و مقابل قبیله خود را برجسته می کنید، شما خواص حتی اگر حق قبیله تان نیست آن را پیگیری می کنید».
نماینده ولی فقیه در استان کرمان با بیان این مطلب که وقتی جامعه به جایی رسید که از حق مردم دفاع نکنند و به دنبال توجه به خانواده و قبیله خود هستند، طبیعی است که در آن جامعه کربلا اتفاق می افتد، تصریح کرد: کسانی که ثروت دارند باید بخشی از سرمایه خود را برای حمایت از ضعفا ببخشند لذا حضرت علی (ع) فرمودند «با مال خود در راه خدا جهاد کنید، پشت جبهه ها را محکم نگه بدارید».
وی اضافه کرد: امام حسین (ع) ضعف سوم خواص زمان خود را اینگونه بیان می کنند که این ضعف محدود به زمان آن حضرت نیست لذا حضرت فرمود «شما هیچکدام جان خود را در راه خدا فدا نکردید، در راه خدا جانباز نشدید، شما هیچ وقت خنجر در مقابل باطل نکشیدید و حتی شما نسبت به نزدیکان تان وقتی می دید اینها در راه باطل حرکت می کردند نسبت به رفتارشان حتی اخمی هم نکردید»، وقتی که جامعه اینچنین شد حاکمان جامعه در آرامش کامل هر کاری می خواهند انجام می دهند و فاسقان حاکم جامعه می شوند و معیشت مردم را دچار خرابی می کنند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با اشاره به اینکه در چنین فضایی قطعا امام حسین (ع) در محاصره قرار می گیرد و مردم می آیند در مقابل امام حسین قرار می گیرند، اظهار داشت: بنابراین نقش خواص در جامعه بسیار مهم است چرا که وقتی خواص در مقابل مسائل مختلف بد امتحان پس می دهند، جامعه منحرف می شود.
لزوم تکریم سالمندان
وی ضمن تهنیت تولد امام محمد باقر (ع) افزود: شهادت روحانی مبارز هاشمی نژاد و شهیدان فکوری، جهان آرا و کلاهدوز تسلیت عرض می کنم.
امام جمعه کرمان با اشاره به هفته تکریم سالمندان، افزود: باید تکریم سالمندان را مورد توجه قرار بدهیم امیدواریم حتما به این وظیفه دینی توجه کنیم.
وی با بیان این مطلب که هفته دفاع مقدس در روزهای پایانی آن است که قبل از آن پیروزی انقلاب را داریم، اظهار داشت: این ملت انقلابی را به پیروزی رساند که این انقلاب بعد از حضرات معصومین یک انقلاب بی نظیر است که نمونه ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان با اشاره به اینکه با تحمیل کردن جنگ به دنبال جلوگیری از گسترش گفتمان انقلاب اسلامی ایران بودند، تصریح کرد: اما با رهبری امام خمینی (ره) از این مرحله عبور کردیم و انقلاب و دفاع مقدس تبدیل به راهبرد مقاومت شد آن هم به محوریت ایران تحت زعامت رهبر شجاع انقلاب اسلامی و امروز پرچمدار این گفتمان در دست ایران اسلامی است.
وی با بیان این مطلب که از سال ۵۷ و یک دهه بعد از آن این گفتمان شکل گرفت و امروز جریان مقاومتی در منطقه می بینید و همه تحولات در منطقه متأثر از این گفتمان است، ادامه داد: استکبار در مقابل به دنبال شیطنت است و یکی از راه های آنها مذاکره مکارانه است و تا می تواند از یک طرف فشار حداکثری و تحریم های حداکثری و در طرف مقابل با شعار حرف از مذاکره می زنند.
امام جمعه کرمان گفت: استکبار به دنبال این هستند که هیچ وقت آرایش جنگی در مقابل جنگ اقتصادی نگیریم و مبارزه با فساد اقتصادی شکل نگیرد.
دشمنان به دنبال کمرنگ کردن روحیه انقلابی هستند
وی تصریح کرد: اتهام زنی حرکت بعدی دشمنان است لذا هر اتفاقی که در منطقه می افتد سعی می کنند همه را متوجه ایران کنند که نمونه آن آنچه بود که در عربستان افتاد.
از نظر فرهنگی دنبال رقم خوردن چند اتفاق هستند که اولین بحث جدی آنها، ناامید کردن مردم است و از نظر روحی وقتی مردم ناامید شدند احساس مسئولیت آنها پائین می آید.
وی با بیان این مطلب که حرکت بعدی دشمن حرکت های اباهه گری توسط افرادی در درون جامعه هستند که فساد اخلاقی را در جامعه ترویج دهند لذا همه باید در مقابل این جریان ایستادگی کنند، عنوان کرد: کم رنگ کردن روحیه انقلابی در کشور حرکت بعدی دشمنان است.
دشمنان سعی می کنند در حوزه های مختلف افراد را تندرو نشان دهند.
علیدادی سلیمانی عنوان: یکی از حرکت های مذبوهانه در روزهای اخیر شاهد آن هستیم تلاش برای کم رنگ کردن نام شهدا در جامعه است، شهدایی که سایه شان برای این کشور خیر و برکت دارد، شهدایی که همه اقتدار ملی و دینی کشور به خون آن شهدا وابسته است.
باید تا جان داریم باید در خدمت این شهید باشیم آنها به دنبال کم رنگ کردن این جریان هستند لذا این بخشی از توطئه دشمن علیه جریان و گفتمان انقلاب است.