خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انجام ارزیابی‌های زیست‌محیطی انتقال آب خزر به فلات مرکزی/ پیش‌نیازهای انتقال عملیاتی می‌شود

فارس | استان‌ها | جمعه، 05 مهر 1398 - 11:18
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به انجام ارزیابی‌های زیست‌محیطی انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران گفت: پیش‌نیازهای انتقال آب عملیاتی می‌شود.
آب،اقليم،سمنان،مديرعامل،شركت،حيدريان،هلند،انتقال،بحث،منابع،ت ...

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به انجام ارزیابی‌های زیست‌محیطی انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران گفت: پیش‌نیازهای انتقال آب عملیاتی می‌شود.
ایرج حیدریان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سمنان، درباره معضل کم‌آبی در استان و لزوم اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران اظهار کرد: ارزیابی‌هایی درباره مباحث پیرامون این پروژه و بحث‌های زیست‌ محیطی آن انجام شده است.
وی ادامه داد: اقداماتی که در ارتباط با پیش‌نیازهای انتقال آب در استانداردهای جهانی در نظر می‌گیرند، موردنظر قرار گرفته و جلساتی در مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری برگزار شده و این پیش‌نیازها عملیاتی می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان بیان کرد: اقداماتی باید به تفصیل در این زمینه انجام شود تا انعکاس مناسبی داشته باشد و فعالیت‌هایی که انجام می‌شود، به‌ طور کامل برای مردم تشریح شود.
حیدریان با اشاره به اینکه کاهش نزولات جوی و تغییر اقلیم را از دو جهت می‌توان به بررسی گذاشت، تصریح کرد: پراکنش زمانی و مکانی بارندگی‌ها خیلی در اقلیم تأثیر دارد؛ بارندگی‌های فعلی ابتدای امسال اثرگذاری زیادی ندارد، زیرا در زمان مناسب و موردنیاز برای آبیاری گیاهان نبود؛ مکان هم خیلی اهمیت دارد که کجای استان و به چه میزان باران ببارد که روان‌آب ایجاد کند.
وی با تأکید بر اینکه برخی بارندگی‌ها نمی‌تواند به لحاظ روان‌آب‌های مؤثر اثربخش باشد، گفت: در ارتباط با تغییر اقلیم پیش‌بینی‌ها قابل توجه است؛ باید به این پیش‌بینی‌ها عنایت شود چون همه دنیا مشکل تغییر اقلیم را دارند و فصول بارش تغییر کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان اضافه کرد: باید رویکردها در اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری استفاده از آب در کشت محصول تغییر کند.
حیدریان با اشاره به اینکه این مباحث باید در تغییر اقلیم صورت گیرد، تصریح کرد: تغییر اقلیم همه جای جهان رخ می‌دهد؛ نمونه بارز آن در هلند است که از سال‌ها قبل این بحث را مورد بررسی قرار دادند و از سال ۲۰۰۰ میلادی با شعار دو برابر بهره‌وری محصول و ۵۰ درصد کاهش مصرف انرژی در بحث آب موفق عمل کردند.
وی ادامه داد: امروز در هر مایل مربع در هلند، ۱۸۸ هزار تن گوجه‌فرنگی تولید می‌شود که معادل ۳۸ برابر تولیدی است که در چین صورت می‌گیرد و آنها هیچ موقع کشاورزی را تعطیل نکردند؛ بلکه با معضل کم‌آبی در آینده سازگاری ایجاد کرده و موفق هم بودند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان بیان کرد: این اقدام در هلند 2.5 برابر صادرات نفتی ما ارزش دلاری و صادرات ایجاد کرده در حالی که هلند یک‌‌چهلم کشور ماست.
حیدریان با تأکید بر اینکه ما از منابع داخلی خوب استفاده نمی‌کنیم، تصریح کرد: ارزش منابع داخلی که در اختیار داریم، را نمی‌دانیم؛ کشورهای اروپایی برای منابع انرژی‌شان ارزش قائل هستند.
وی اضافه کرد: به همین دلیل، مدیریت مصرف را از بدنه آب و فاضلاب شهری و روستایی شروع کردیم و به بخش کشاورزی و صنعت تعمیم می‌دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه در بازدیدها مشخص می‌شود که کشاورزی جای بحث دارد، اظهار کرد: صنعت هم در این رابطه جای بحث دارد و واقعاً باید به سمت‌ بهره‌وری منابع آب برویم.
انتهای پیام/۶۷۰۳۴/م/ح