اختصاص 150 میلیارد ریال برای کانونهای گرد و غبار
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی گفت: یکی از این طرحهای سازمان، طرح مقابله با گرد و غبار است که 150 میلیارد ریال به استان برای بحث کانونهای گرد و غبار در استان اختصاص داده شده که در سرتاسر مناطق ما پراکندگی دارد. با کمک منابع طبیعی این اقدامات صورت میگیرد و میتواند بخشی از نگرانیهای مردم را رفع کند.

مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی گفت: یکی از این طرحهای سازمان، طرح مقابله با گرد و غبار است که 150 میلیارد ریال به استان برای بحث کانونهای گرد و غبار در استان اختصاص داده شده که در سرتاسر مناطق ما پراکندگی دارد.
با کمک منابع طبیعی این اقدامات صورت میگیرد و میتواند بخشی از نگرانیهای مردم را رفع کند.
به گزارش ایسنا، تورج همتی در جلسه شورای اداری استان در محل سالن اجتماعات استانداری، اظهار کرد: بحث محیط زیست، بحثی ملی بوده و امسال با توجه به نقشه راهی که مقام معظم رهبری ترسیم کردهاند قطعا رویکرد محیط زیست اشتغال و توسعه پایدار است.
وی افزود: رویکرد محیط زیست مباحثی است که مقام عالی سازمان در قالب اختیاراتی به استانها تاکید کردند تا برای خدمترسانی به مردم بسیاری از موضوعات محیط زیست را برای مراجعین تسهیل کنیم و رویکردی است که استاندار در توسعه اقتصادی تاکید دارند، ما نیز سازمانی هستیم که نقش تسهیلگر داشته، در مقطع حساس کنونی تکلیف داریم، مسئولیتی که به ما محول شده خدمت به مردم است و ما تقویتکننده، تسهیلگر و ترغیبکننده در خدمترسانی به مردم و به این اصل پایبند هستیم.
همتی گفت: با موضوعاتی که در یک سال اخیر در منشور دولت تدبیر است و سازمان محیط زیست استان از آن الهام میگیرد، در کمک به مردم و تسهیل توسعه به کلیه شهرستانهای استان تفویض اختیار شده تا مراجعین کمتر از 10 روز به متقاضیان توسعه پاسخگو باشند.
توفیقات یک سال اخیر ما ابتدا نقشه جامعی در راستای این رویکرد است که به دنبال الگوسازی و تدبیر راهبردهایی باشیم تا جریان توسعه پایدار را مدیریت کنیم، بنابراین نقشه راه محیط زیست را ترسیم کردیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی ادامه داد: در خصوص مباحث عملکردی مدلهای جدیدی را تدوین کردیم.
ارزیابی عملکرد با شیوههای نوین و مدلسازیهایی که میتواند آلودگیها را مدیریت کند، صورت گرفته است.
برای اولین بار در کشور تنها کلانشهری بودیم که زبالههای عفونی را ساماندهی کردیم و ۱۶۰۰ درمانگاه و مطب در حال حاضر این مساله را مدیریت میکنند.
طرح بانوی سبز را در راستای اشتغال پایدار کلید زدیم و در سال گذشته بسترهای این طرح در روستاها شکل گرفته و امروز یکی از طرحهایی است که به اشتغال پایدار کمک میکند.
وی اضافه کرد: مدیریت یکپارچه مناطق را با نگاه به نقش انسان در مناطق دیدیم و صرفا این نیست که حصار بکشیم و کارکردهای گردشگری را نبینیم.
پروسهها و فرایندهای کاری را در راستای سیستمسازی، کادرسازی و نظاممندی تدوین کردیم و برای اولین بار چارچوبی تعیین نمودیم، برنامهای با رویکردها و اولویتهای مختلف در بازه زمانی سه ساله برای تکالیف دستگاهها در بحث آلودکی هوا تدوین کردیم و کاهش ۵۰ درصدی آلودگی هوای مشهد در این بازه زمانی تعریف شده که هر سازمانی وظیفهای دارد.
همتی در خصوص توفیقات این سازمان در سطح استان، گفت: زیرساختهای طبیعتگردی و گردشگری را تدوین کردیم و استاندار در این فرصت زمانی از یکی از بخشهای گردشگری پایدار بازدید کرده و تاکید کردند بتوانیم در سطح ملی و فراملی به عنوان قطب گردشگری در منطقه زیرساختهای لازم را فراهم کنیم.
فاز اول و دوم صورت گرفته و امیدواریم توسط سرمایهگذاران و افرادی که اهلیت دارند اقدامی صورت گیرد و مردم استفاده کنند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی با بیان اینکه بحث تالابها را با گفتمان ملی آغاز کردیم و مردم را مشارکت دادیم، عنوان کرد: مدیریت سبز را در دستگاهها تعریف کردیم که بیش از 160 دستگاه استان وضعیت الگوی مصرف در استان را گزارش میدهند، بسیار خوب تدوین شده و دستگاهها در این زمینه توفیقات بسیار خوبی داشتند، همچنین همراهی و همکاری خوبی با مرجع قضایی داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: پایشهای زیستمحیطی را توسعه دادیم و در همین راستا اولین استانی هستیم که بیشترین تعداد مناطق در کشور و بیشترین ظرفیتهای طبیعتگردی و زیستمحیطی را دارد که با 41 منطقه به وسعت 1.5 میلیون هکتار رتبه اول را در کشور داریم.
همتی با اشاره به اینکه بخشی از چالشهای سازمان در حوزه اختیارات استان نیست، بلکه فراملی و خارج از مرزهای ما هستند، تصریح کرد: این چالشها تغییرات اقلیمی و خشکسالی است.
مساله آب در استان نیز چالشی بوده که در استان عزم خوبی برای آن وجود دارد.
جلوگیری از مصرف بیرویه آب در بخش کشاورزی نیز یکی از چالشها بوده و مباحث حاشیهنشینی و بلایای طبیعی چالشهای دیگری هستند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی در خصوص طرحهای اجرا شده در سازمان، بیان کرد: یکی از این طرحها، طرح مقابله با گرد و غبار است که 150 میلیارد ریال به استان برای بحث کانونهای گرد و غبار در استان اختصاص داده شده که در سرتاسر مناطق ما پراکندگی دارد.
با کمک منابع طبیعی این اقدامات صورت میگیرد و میتواند بخشی از نگرانیهای مردم را رفع کند.
وی بیان کرد: در پناهگاه حیات وحش شیراحمد ۱۶۰ هکتار احیای منطقه را انجام دادیم و در سیرخون نیز ۲۰۰ هکتار را احیا کردیم.
طرح نهالکاری در منطقه حفاظت شدهای در بردسکن داشتیم، پیشبینیهایی که در راستای طرحها انجام دادیم، اقدامات بیولوژیک، مدیریت روانآبها، نهالکاری بر اساس مالچ و مدیریت چرا است که دستگاههای مسئول تعیین شدند.
موضوع بعدی حفاظت و پایش تالابها است که از دستگاههای موفق در استان بودیم.
همتی گفت: یکی از مهمترین تالابها بزنگان است که در سطح کشور کار خوبی انجام دادیم.
در بازههای زمانی مختلف در تصاویر ماهوارهای امسال حجم آب دریاچه بزنگان در راستای طرحهای احیایی، انتقال آب و مشارکت خوب کشاورزان، افزایش یافته است.
موضوع بعدی تجن است که تلاش داریم آب را در این حوزه مدیریت کنیم و به خارح مرزهای ما منتقل نشود.
در این راستا طرحهای خوبی برای تجن داریم که به بحث کشاورزی و منابع طبیعی کمک میکند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی با بیان اینکه برای تسهیل فرایند پاسخگویی به مراجعین ادارات شهرستانهای را در چندین نقطه تعریف کردیم، عنوان کرد: این ادارات در چناران، فریمان، تربت جام، زاوه، مهولات، خلیلآباد و بینالود تشکیل شده است.
اقداماتی را در یکی، دو سال اخیر در راستای ایجاد ادارات برنامهریزی کردیم که پیشرفتهای فیزیکی ۳۰ تا ۸۰،۹۰ درصد دارد و در دهه فجر امسال مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
ما تنها شهر فاقد اداره بودیم که امروز اداره افتتاح و وارد فعالیت شد.
وی افزود: مرکز تحقیقات زیستمحیطی شمال شرق کشور نیز پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و کارکردهای طبیعتمحوری خوبی تعریف شده است.
امیدواریم با کمک سازمان همیاری شهرداریها و استفاده از سرمایهگذاران ذیصلاح بتوانیم این منطقه ۴۵۰ هکتاری پردیسان را برای توسعه مناطق گردشگری در مشهد اجرا کنیم.
همتی ادامه داد: در منابع انسانی نیز روند پایش خوب است.
در کارگروه توسعه هوای پاک در راستای کمک به مردم ۱۵ جلسه برگزار کردیم که ۲۵۶ واحد صنعتی موافقت زیستمحیطی را اخذ کردند.
در راستای تسریع در صدور مجوزها نیز آمار موافقتهای ما ظرف یک سال اخیر تعداد قابل توجهی است.
انتهای پیام