انتخابات شوراهای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی برگزار میشود
با کاندیداتوری ۲۳ نفر، انتخابات هیأت نظارت و شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور انجام میشود. از این تعداد هشت نفر کاندید انتخابات هیأت نظارت و ۱۵ نفر در کاندید انتخابات شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور هستند.

با کاندیداتوری ۲۳ نفر، انتخابات هیأت نظارت و شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور انجام میشود.
از این تعداد هشت نفر کاندید انتخابات هیأت نظارت و ۱۵ نفر در کاندید انتخابات شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور هستند.
به گزارش ایسنا، علی پروهان، دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضو شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت و دبیر کمیته حقوقی شورای صنفی دانشجویان در خصوص برنامههای انجام شده در دومین روز از برگزاری دومین نشست دبیران شوراهای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: در روز دوم برگزاری این نشست، اعضای شورای صنفی مرکزی کشوری که هفت نفر را شامل میشوند به ارائه گزارش پرداختند.
وی ادامه داد: در این بخش دبیران به فعالیتهای انجام شده در طول یک سال گذشته در بخشهای مختلف مسؤولیتی خود پرداختند؛ محمد جودکی، دبیر شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت، علی پروهان، دبیر کمیسیون حقوقی شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت، ودود نوروزی، دبیر کمیسیون آموزش شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت، علیرضا حاتمی، دبیر کمیسیون روابط عمومی شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت، علیرضا مرزبان دبیر کمیسیون رفاهی شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت و محمد حسین خانجانی و وحید علی حسینی به عنوان دو عضو هیأت نظارت بر شوراهای صنفی وزارت بهداشت در حوزه اختصاصی خود به ارائه گزارش پرداختند.
عضو شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت ابراز داشت: مهمترین موضوعات عنوان شده در این بخش در خصوص پیگیریهایی بود که در حوزههای مسؤولیتی هر دبیر، انجام شده بود از جمله میتوان به آزمونهایی که برای دانشجویان برگزار نشده بود، مشکلات حوزه وامها، خوابگاهها، خصوصی سازی آموزش پزشکی، افزایش دو برابری ظرفیت دانشجویان پزشکی، روابط عمومی و ارتباط شورای صنفی با خبرگزاریها و نهادهای مرتبط، اطلاع رسانی فعالیتهای شورای صنفی، بازنویسی آئین نامههای مرتبط با فضای دانشجویی و به روز رسانی این آئیننامهها اشاره کرد که به لطف خدا عموما این موارد به نتیجه رسیده بود.
پروهان ابراز داشت: از دیگر برنامههای روز دوم ثبت نام کاندیداها بود.
دبیرانی که توسط دانشگاه خود به عنوان دبیر شورای صنفی آن مرکز اعلام و معرفی شدهاند در یکی از دو حوزه شورای مرکزی که هفت عضو دارد و اعضای هیأت نظارت بر شوراهای صنفی که دو عضو دارد به عنوان کاندید ثبت نام کردند که در نهایت در ساعت ۱۶ که زمان پایانی ثبت نام اعلام شده بود، ۲۳ کاندید اعلام حضور کردند که از این تعداد هشت نفر در انتخابات هیأت نظارت و ۱۵ نفر در انتخابات شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کاندید شدهاند.
وی ادامه داد: بر این اساس در روز سوم کاندیداهای این دو حوزه برنامههای خود را ارائه خواهند داد تا در نهایت انتخابات با مشارکت ۵۹ دبیر شورای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور انجام و هفت عضو شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت و دو عضو هیأت نظارت مشخص شود و کار خود را با قدرت در این حوزه آغاز کنند.
عضو شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت با اشاره به شاخصهای مورد نیاز برای کاندید شدن در دو حوزه عنوان شده، بیان داشت: شاخصهای لازم برای کاندید شدن به عنوان اعضای شورای مرکزی و هیأت نظارت، از نظر ملاکهای حقوقی بر اساس مواردی است که در آئین نامه شورای صنفی آمده است؛ اما از نظر ملاکهای فردی، دبیرانی در این انتخابات شرکت میکنند که پیگیر و توانمند باشند، آشنا به فضای فعالیتهای صنفی بوده و رزومه خوبی داشته باشند، بتوانند وقت بگذارند و با شناخت ساختارهای وزارتی در مسیر رفع مشکلات دانشجویان علوم پزشکی قدم بردارند.
پروهان یادآور شد: ابن افراد باید توانمندی خوبی در ارتباط گیری و فعالیت تخصصی خود داشته باشند و بتوانند وقت خود را به اندازه کافی در این خصوص هزینه کنند زیرا منتخبین قرار است نماینده ۲۱۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در کشور باشند.
وی به حوزه بازنویسی آئین نامهها اشاره کرد و گفت: در حوزه بازنویسی آئین نامهها بالاخص آئین نامه تغذیه، سعی کردهایم نظرات تمامی دبیران شوراهای صنفی را گرفته و به اجرا برسانیم و متن آئین نامه جدید را که بسیار قوی تر از آئین نامه قبل است تحویل وزارت بهداشت دهیم.
یکی از نقاط قوت در شورای مرکزی کنونی در بحث ارتباط گیری با سایر نهادهای حقوقی است که با ما در ارتباط بودهاند مانند مجلس و سایر معاونتهای وزارت بهداشت.
عضو شورای مرکزی شوراهای صنفی وزارت بهداشت، بیان داشت: هدف ما این بود که در طول این یک سال بر اساس نقاط قوت و ضعف خود کار کرده و نقاط قوت را به دوستان جدید ارائه کنیم و نقاط ضعف را گوشزد کنیم تا این عزیزان از نقطه کنونی کار را ادامه دهند نه این که همان مسیر را دوباره طی کنند.
وی در خصوص کم بودن تعداد خانمها در میان دبیران شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: شورای صنفی هیچ گونه محدودیتی در قبال این که خانمها یا آقایان، به چه تعداد به عنوان دبیران شوراهای صنفی در دانشگاهها مشغول باشند، ندارد و در یک فرآیند کاملا قانونی و دموکراتیک و بر اساس رای دانشجویان یک فرد در این شورا انتخاب میشود و بالا میآید.
یعنی یک فرد به عنوان دبیر شورای دانشکده، دانشگاه یا عضو شورای مرکزی تنها با رای برگزیده میشود.
حال این که چرا در انتخابات صورت گرفته تعداد خانمها کمتر است احتمال دارد دلایلی مانند مشغله بیشتر خانمها و علاقه کمتر خانمها برای حضور در چنین جمعهایی باشد.
به گزارش مفدا، پروهان در پایان ابراز داشت: من در همین جا از طریق مفدا از دانشجویان خانم دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی برای حضور پررنگ تر در میان دبیران شوراهای صنفی دعوت میکنم زیرا مطمئنا مواردی وجود دارد که خانمها بهتر درک میکنند و برای رفع مشکلات خانمها در دانشگاهها میتواند کمک کنندهتر باشند.
انتهای پیام