فضای مجازی میتواند عرصههای جدیدی را برای وقف ایجاد کند
رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران ضمن تاکید بر اهمیت وقف در گام دوم انقلاب اسلامی گفت: فضای مجازی میتواند عرصههای جدیدی را برای وقف ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست مدیران کل استانی سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تاکید بر اهمیت وقف در گام دوم انقلاب اسلامی گفت: فضای مجازی میتواند عرصههای جدیدی را برای وقف ایجاد کند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدسعید رضا عاملی افزود: بزرگترین وقف علمی جهان مربوط به دانشگاه هاروارد است.
رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اضافه کرد: هرچه سرمایه فرهنگی داریم وامدار خون شهدا است و در آستانه هفته دفاع مقدس یاد آن عزیزان را گرامی میداریم.
در فرهنگ وقف، استناد ما به قرآن و سیره اهلبیت است.
عاملی در ادامه گفت: مقام معظم رهبری اهداف ۳ گانه ای را در گام دوم انقلاب ترسیم کردهاند که شامل خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است که در حوزه جامعه پردازی باید گفت که در هیچ دورهای از تاریخ بشر جامعه بشری حساسیت دنیای امروز را نداشته است لذا هر اقدام نسنجیده با واکنش جامعه روبهرو میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در پایان سند گام دوم ۷ مسئله را مطرح کردند؛ اول مساله دانایی است دوم معنویت، سوم اقتصاد که هدف نیست ولی برای رسیدن به اهداف ضروری است چهارم عدالت پنجم استقلال و آزادی، ششم عزت ملی و هفتم سبک زندگی اسلامی است .
وی تصریح کرد : وقف ظرفیتهای مهمی در مسیر تمدن اسلامی دارد زیرا سرمایه را حفظ میکند.جمعیت انگیزه ایجاد میکند و محیط مجازی چون محل تراکم جمعیت است جذابیت ایجاد میکند و اگر بتوانیم فرهنگ وقف را در این فضا وارد کنیم و مشارکت مردم را در این فضا جلب کنیم، وقف یک معنای جهانی مییابد.
وی با اشاره به اینکه اینترنت اقتصاد پنجم جهان بعد از آمریکا، چین، ژاپن و آلمان است اضافه کرد: عصر امروز، عصر الگوریتم است که میراث خوارزمی دانشمند تراز اول ایرانی است الگوریتم یعنی همه مسیر حرکت را تعریف کردن.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: بهرهوری در محیط مجازی متمایل به بینهایت است مثلاً یک کتاب در دنیای واقعی تیراژ محدودی دارد ولی وقتی در محیط مجازی قرار میگیرد بینهایت زیاد میشود و گسترش مییابد یا مثلاً هرقدر نرمافزار دانلود میشود، تمام نمیشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دنیای امروز را به دودسته وقف در جغرافیای مکانی و وقف در جهان مجازی تقسیم کرد و در خصوص طرح انتقال پایتخت گفت: تفکر انتقال پایتخت مربوط به دنیای قبل از فضای مجازی است و امروز خدمات فضای مجازی میتواند مشکلات شهر تهران را حل کند.
وی در پایان گفت: دنیای مجازی، واقعاً مجازی نیست بلکه کاملاً واقعی است و یک دنیای جدیدی است که شکلگرفته است.