مدیریت شهری در تراکمدهی به جانمایی فضای آموزشی توجه کند
مدیر آموزشوپرورش ناحیه 7 مشهد گفت: از اعضای شورای شهر میخواهیم در هنگام تراکمدهیها به فکر فضای آموزشی هم باشند.

مدیر آموزشوپرورش ناحیه 7 مشهد گفت: از اعضای شورای شهر میخواهیم در هنگام تراکمدهیها به فکر فضای آموزشی هم باشند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا کمالی، امروز در آیین استانی نواختن زنگ مهر و زنگ ایثار و شهادت که در هنرستان دخترانه لطیفه سلماسی برگزار شد، اظهار کرد: آموزشوپرورش نهاد مقدسی است که مسیر توسعه از این راه و بزرگراه عبور میکند، اگر بخواهیم توسعه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و استقلال داشتهباشیم و روی پای خودمان بایستیم باید به آموزشوپرورش توجه ویژهای داشتهباشیم.
وی افزود: اگر بخواهیم آینده روشنی را رقم بزنیم باید تمام دستگاهها توجه ویژهای به آموزشوپروش داشته باشند.
مدیر آموزشوپرورش ناحیه 7 مشهد با بیان اینکه «در حال حاضر تنها سند بالادستی که مشخص میکند آموزشوپرورش باید به کدام سمت برود، سند تحول بنیادین در آموزشوپرورش است»، عنوان کرد: این سند در ۶ ساعت مسیر تعلیم و تربیت را مشخص کردهاست و ۵ ساعت تربیتی است و تنها یک ساعت علمی و فناوری است و این نشان میدهد که ابتدا باید انسان را ساخت و تربیت کرد و آنگاه دانش را انتقال دهیم.
کمالی ادامه داد: با توجه به این ساعتهای ششگانه وظیفه آموزش وپرورش است که با تمام ظرفیتهای درون و برونسازمانی به این امر مهم بپردازد.
اگر بخواهیم مسئولیتهای آموزشوپرورش را برشماریم بیحد و اندازه است، اما باید یک واقعیت را فراموش نکنیم، این همه مسئولیت را به یک دستگاه دادهاند و باید تمام دستگاهها توجه ویژهای به آموزشوپرورش داشتهباشند.
وی با اشاره به اینکه «هر دستگاه و نهادی اگر بخواهد مخاطبان درستی در مقابلش در آینده داشتهباشد، حتماً باید آموزشوپرورش را ببیند»، گفت: نمیشود این همه مسئولیت را به آموزشوپرورش داد و او را در این میدان وسیع و دشوار که علمای علم و تربیت، تربیت را از دشوارترین کارهای دنیا دانستهاند، تنها گذاشت.
باید به کمک آموزشوپرورش بیاییم.
کمالی خاطرنشان کرد: در 6 زیرنظامی که در سند تحول دیده شدهاست، سه زیرنظام مربوطبه بحث نیروی انسانی، منابع مالی و تجهیزات فضای آموزشی است.
اگر آموزشوپرورش بخواهد به این سیاستها بپردازد و افرادی متعهد را بهعنوان شهروندانی لایق، تحویل این نظام دهد، حتماً باید به این ۳ زیرنظام توجه ویژهای شود.
در شرایط فعلی آموزشوپرورش بهدلیل کمبود نیروی انسانی آزار میبیند.
منابع مالی به همین شکل است.
بارها شنیدهایم که آموزشوپرورش در منابع مالی در تنگناست.
اگر خیرین به کمک ما نیامده بودند، در بحث تجهیزات آموزشی دچار مشکل بودیم.
مدیر آموزشوپرورش ناحیه 7 مشهد تصریح کرد: بخشی از اعتبارات و منابع آموزشوپرورش، دولتی است و بخشی از آن ظرفیتهایی است که قانون مشخص کردهاست.
یکی از قوانینی که ظرفیت مالی برای آموزشوپروش دیدهاست، قانون مترقی شوراهای آموزشوپرورش است که چند سالی معطل مانده.
مسئولان جدید شهری این قانون را احصاء کردهاند و آموزشوپرورش سهم قانونی خودش را از عوارض میتواند بگیرد.
در دو مرحله آموزشوپرورش مشهد حدود 5 میلیارد ریال را از محل همین عوارض دریافت کردهاست.
کمالی با اشاره به افزایش جمعیت دانشآموزی در ناحیه ۷، عنوان کرد: اگر حمایت خیرین در توسعه فضای آموزشی نبود، دچار بحران بودیم.
در منطقه الهیه همه تراکم و انبوهسازی است و برخی از تعاونیها هزار واحد تحویل دادهاند و دریغ از یک متر فضای آموزشی؛ مسلماً آموزشوپرورش نمیتواند به این فضا برسد.
در همین تنگناها بالغبر ۳۰ پروژه تعریفکردهایم.
همزمان با زنگ شروع مدارس، افتتاح چندین فضای آموزشی را داریم.
در سال ۹۳، جمعیت ناحیه ۷، ۶۷ هزار نفر بوده و الان پیشبینی ما ۹۰ هزار نفر است.
مدیر آموزشوپرورش ناحیه 7 مشهد با بیان اینکه «آموزشو پروش در سطح شهر مشهد، به توجه نیاز دارد»، گفت: از اعضای شورای شهر میخواهم، قدم دیگری بردارند و در هنگام تراکمها به فکر فضای آموزشی هم باشند.
فضاهای فعلی ما برای خانههای ویلایی تراکم دارد.
از مسکن و شهرسازی میخواهم، کاربری آموزشی زمینهای خالی را تعریف کنند که در آینده دچار بحران نشویم.
وی خاطرنشان کرد: مشکلات و چالشهای آموزشوپرورش فراوان است، اما ضریب اشتغال در این ناحیه یکونیم است؛ یعنی هر معلم یکونیم برابر توانش باید تلاش کند تا این نیاز را برآورده کند.
با همه این تنگناها آموزشوپرورش مشهد روند روبهرشدی دارد.
انتهای پیام